TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
„Megtaláltam azt, amit kerestem”

„Megtaláltam azt, amit kerestem”

Traktorok - 2017.05.21

14 hónap használat után túl a 3000. üzemórán Sárkeresztesen gazdára lelt Kubota M110GX.A Sárkeresztesi Mezőgazdasági Zrt. ügyvezetőjét és a traktor kezelőjét kérdeztük a Kubotával való kapcsolatukról és, hogy 2015-ben miért esett ismét a japán márkára a választásuk.

Hirdetés

Az 1999-ben alakult vállalkozás közel 1600 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel és állatállományuk is nagy jelentőséggel bír. Tejelő tehenészetük 310 tehenet számlál, teljes állományuk a szaporulattal együtt 550-600. Ahhoz, hogy a tehenek megfelelő minőségű és mennyiségű tejet adjanak, elengedhetetlen, hogy az állatok napirendje pontos, pihenésük zavartalan legyen. A legkisebb probléma is jelentős csökkenést okozhat, így 
a legüzembiztosabb erőgép mellé esett a választásuk több mint 5 évvel ezelőtt. 
A Kubota márkával először egy kiállításon találkozott, ahol már akkor szimpatikussá váltakszámára ezek a japán gyártású traktorok. Óriási, világszínvonalú gépgyártó cég hírében áll, aki „mindent ma-
ga gyárt” biztos hátteret nyújtva a felhasználók számára.Több Kubota felhasználót megkérdezve a pozitív visszajelzések hatására a meggyőző japán technológia és gyártásszínvonal mellett tette le a voksát. Elsőként egy 95 lóerős Kubota M9540 került a gazdaság birtokába, amelyet 2012 márciusában vásároltak tartós extrém használatra: elsősorban a tehenészeti telepen történő munkavégzésre. A jármű üzembiztosságáról és megbízhatóságáról tanúskodik, hogy az évek alatt mindössze egyetlen apró, csavar okozta meghibásodása volt. Az üzemórák száma 10000 fölé emelkedett, a munkaeszközök teljesítményigénye pedig később új, nagyobb erőgép beszerzésének gondolatát vetette fel, így a tulajdonos 2015 novemberében úgy döntött, hogy munkáját egy új Kubota, a 116 lóerős M110GX traktor veszi át, a 95 lóerős gép pedig a növénytermesztésben folytatja pályafutását. 
A beszerzés óta eltelt 14 hónap alatt 
a jármű 3000 üzemórát dolgozott meghibásodás nélkül. Gesztesi Tamás kiemelte, hogy bár nem jellemző a Kubotára a meghibásodás, ennek ellenére nagyon megnyugtató számára, hogy a Két-KATA Kft, mint a márka kizárólagos magyarországi forgalmazója az egész országot lefedő gyors és szakszerű szervizhálózattal áll a tulajdonosok rendelkezésére. 
A megbízhatóságot tanúsítja, hogy a gyár-
tó 3 év vagy 3000 üzemóra garanciát vállal mezőgazdasági traktoraira.

Az M110GX traktor nem okozott csalódást a tehenészet számára. A váltásnak köszönhetően a kedvező fogyasztást sikerült még alacsonyabbá tenni, a tágasabb és kényelmesebb fülke kiváló vezetői környezetet teremt, a traktor magasságának köszönhetően a látótér is megnövekedett, így még hatékonyabb munkavégzést elérve.Beszélgetésünket Gesztesi úr azzal zárta, hogy minden gazdának nagyon szívesen ajánlaná és ebben a 140 lóerőig tartó kis- és közép kategóriában ő sem választana mást, csak Kubotát.

„Megtaláltam azt, amit kerestem.”- hangzott el.

Az M110GX kapcsán megkértük Pánczél Gábor gépkezelőt is, hogy ossza meg ve-
lünk tapasztalatait. A traktor adta vezetői környezetet maximálisan kiélvezi; magassága ellenére is nagyon kényelmesnek találja az Ultra Grand II fülkét: tágas, csendes és a vezetőülés is nagyon komfortos. A gépkezelővel folytatott beszélgetésünk során a műszaki paraméterekre helyeztük a hangsúlyt. Nagyon meg van elégedve a 24/24-es csoport-powershiftváltóval, ami 8 sebességgel és 3 fokozattal (gyors, közepes, lassú) rendelkezik. A 3 fokozat mindegyikét kihasználják a tehenészeti telepen való munkavégzés során: a gyorsat országúton, a közepeset etetéskor, a lassú, mászó fokozatot bálabontáskor. A tehenészetben lényegesen többször használják a praktikus irányváltót, mint a szántóföldeken. Tapasztalatai szerint a gép Bi-Speed kanyarodási rendszer bekapcsolása nélkül is fordulékonyabb versenytársainál. Munkagépek alkalmazása esetén az 540/540E TLT és a 4800 kg-os önsúly is nagy megelégedettségre tett szert. Gábornak volt alkalma kipróbálni az M110GX-et kötött talajon is mélylazítóval. A nehéz talajviszonyok ellenére is kiválóan vizsgázott a Kubota: „nem erőlködött és jobban rugózik a fülkéje, mint más, hasonló kategóriás rugózott fülkével rendelkező versenytársé”

Semmi nem is jelent többet annál, mint a felhasználó és a tulajdonos abszolút pozitív tapasztalata egy gépet illetően. „Nem is lehet szavakba önteni, milyen jó az a traktor, amelyik olajcserétől olajcseréig nem áll meg”

Forgalmazói ajánlat:

A japán Kubota MGX széria tagjai az elmúlt időszakban sok gazda megbízható társává váltak Magyarországon is. Az MGX-ek jelenleg 2 teljesítményváltozatban érhetőek el; 116 és 140 lóerő teljesítménnyel. 2017-ben utolsó lehetőségként AdBlue rendszer nélkül kínáljuk Önöknek a sikerszéria tagjait, így rendkívüli kedvezménnyel, a régi áron most minden megvásárolt Kubota GX traktor mellé grátisz műtrágyaszórót adunk!

Két-Kata Kft.
06 28/465-053
kubota@ketkata.hu

Címkék: traktor, Kubota
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hamuszürke szárkorhadás (Macrophomina phaseolina) - A ...

A hamuszürke szárkorhadás kórokozója, a Macrophomina phaseolina széles körben elterjedt, polifág kórokozó. ...