TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 618 Ft
Benzin ára: 610 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,17
USD: 358,68
CHF: 402,97
GBP: 463,56
Hirdetés
Még tisztább, hulladéktól mentes kötözőfejes rendszert kapott a Krone szögletes bálázója

Még tisztább, hulladéktól mentes kötözőfejes rendszert kapott a Krone szögletes bálázója

Gépesítés - 2023.05.12

Hulladék zsinegdaraboktól mentes és jól tisztított kötözőfejes rendszert kapott mostantól a Krone BiG Pack 1290 HDP II szögletes bálázó.

A Big Pack 1290 HDP II szögletes bálázók esetében a KRONE az idei üzleti évben az alapfelszereltséget néhány olyan funkcióval bővítette, amelyek eddig csak az 5. generáció számára voltak fenntartva. A gépeket ezentúl a jól bevált PowerClean tisztító ventilátorral szerelik fel. Ezenkívül nyolc KRONE V-alakú kötözőfej végzi megbízhatóan a kötözést – méghozzá hulladék zsinegdarabok nélkül.

A KRONE PowerClean egy hidraulikus hajtású géptisztító rendszer, amely tisztán tartja a kötözőasztalt és a gép nagy egységeit. A kötözés területén hidraulikus hajtású turbinák dolgoznak, amelyek túlnyomást hoznak létre, ez eleve megakadályozza a szennyeződések kialakulását.

Ennek az egyedülálló rendszernek a tökéletesen tiszta, por- és terménylerakódás-mentes kötözőasztal a hatalmas előnye, ami jelentősen csökkenti a kötözőrendszer kopását. Az ötödik generációs Big Pack modellekkel ellentétben a Big Pack 1290 HDP II – valamint a Big Pack HighSpeed generáció többi modelljéhez kínált utólagos beépítési megoldások – esetében a PowerClean tisztítóventilátor számára a traktor hidraulikarendszere biztosítja a normál olajkeringtetést és a Load Sensing rendszer működését. Az eddig használt, két ékszíjjal hajtott radiális ventilátorból álló kötöző-tisztító rendszer mostantól már nem szerepel a kínálatban.

Ami a kötözést illeti, a BiG Pack 1290 HDP II mostantól már csak a saját fejlesztésű, hulladék zsinegdarabok nélkül dolgozó KRONE V-alakú kötözőfejes rendszert használja alapkivitelben.

Az új rendszer egyesíti a jól ismert kettős kötözőrendszer (Deering rendszer) nagy megbízhatóságát a Cormick szimpla kötözőrendszer hulladékmentességével. Manapság, főleg a nagy bálatömörség miatt, már elképzelhetetlen a kettős kötözőrendszer nélküli bálázás.

Még tisztább, hulladéktól mentes kötözőfejes rendszert kapott a Krone szögletes bálázója

A Big Pack HDP II V kötözőasztal és a PowerClean rendszer

A BiG Pack 1290 HDP II emellett rendkívül magas, akár 85 tonnás óránkénti áteresztőképességgel is rendelkezik, ami tovább növeli a báláknál a feszítő erőt. Végül, de nem utolsósorban, a nagy áteresztőképesség és a nagy bálatömörség együttes hatása miatt alkalmazza a KRONE ezt a szabadalmaztatott rendszert.

A nyolc dupla kötözőfejből álló, hulladék zsinegdarabok nélkül dolgozó rendszer extrém körülmények között is biztonságosan kötözi és összetartja a bálát. A KRONE V-alakú kötözőfejes rendszerének további előnye: az alkatrészek megváltozott elrendezése és a megváltozott funkcionalitás miatt, különösen a zsineg elvágásánál, a bála zárócsomójának kialakításakor a hosszabb zsinegvégeknek köszönhetően lényegesen nagyobb stabilitású takácscsomó keletkezik.

Még tisztább, hulladéktól mentes kötözőfejes rendszert kapott a Krone szögletes bálázója

A következő bála kezdőcsomójánál hurokcsomó (Cormick csomó) jön létre, ami a behúzott hurok miatt lényegesen nagyobb csomószilárdságot okoz. A KRONE V-alakú kötözőfejes rendszere teljesen kiküszöböli a nemkívánatos zsinegdarabokat a természetben és az etetőasztalon egyaránt.(Forrás: Krone/Valkon Kft.)

Címkék: krone, újdonság, bálázógép, szögletes, kötözés, tisztítás, zsineg, tömörség
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kísérletekben bizonyított kertészeti technológiákat ...

A KITE Zrt. Derecskei Kertészeti Telephelyén nagyszabású gyakorlati bemutatót tartottak olyan kertészeti ...