A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Újdonságok az Agritechnicán

Egyéb - 2015.11.02

A John Deere a T és W szériás kombájnok terén is mutat be újdonságokat Hannoverben.

Újdonságok az AgritechnicánSzalmarázós gabonakombájn
A klasszikus felépítésű, sokoldalú kombájnok sorában világelső a John Deere T sorozata. A szalmarázó ládás kombájnok közül ennek van a legnagyobb aktív leválasztási felülete, és tágas vezetőfülkéje is új mérce a kényelem terén. A könnyű kezelhetőség garanciája a CommandTouch kartámasz konzolja, az A oszlop digitális kijelzője és a GreenStar 3 CommandCenter monitora. A videomegjelenítési funkciókat is kínáló GreenStar 3 kijelzőjén egyetlen kamera felszerelésével tökéletesen átlátható a gép mögötti terület, a magtartály vagy az ürítőcsiga. 
A CommandARM kezelőpulton a gyors és könnyű gépbeállításhoz minden funkcióhoz saját működtető gomb van. A 4,30–
10,70 m szélességben rendelhető 600R sorozatú vágóasztalok alacsony tarlómagasságot, gyors vágást biztosítanak, és a változó körülményekhez könnyen beállíthatók. A Premium Flow vágóasztalok repcetoldatával akár 30 kg/ha terménnyel több is betakarítható. Napraforgóban az egyszerűen felszerelhető burkolat lefedi a motollát, megakadályozza a tányérok átesését. A terményáram a kaszaszerkezettől folyamosan áramlik a behordócsigához, dőlt terménynél is.
Új fejlesztések
A W sorozat kedvelt szalmarázós arató-cséplő gépei az iT4 típusú motorok helyett FT4 (Stage IV/Final Tier 4) környezeti normás, kilencliteres, növelt teljesítményű PSS motorokkal készülnek. A cséplődob átmérője 660 mm maradt, de verőléceinek száma tíz lett. A dobkosár átfogási szöge 8°-kal nőtt. Az utóverő/szalmaoszlató dob átmérője is nagyobb: 500 mm. A magtartályt ürítő csiga teljesítménye másodpercenként már 125 liter, így 30%-kal rövidebb idő alatt képes átüríteni a terményt a szállítójárműre. Egyes modellek 40 km/h vonulási sebességgel és gumilánctalpas járószerkezettel is kaphatók lesznek. A kombájnokhoz AutoTrac, interaktív gépbeállítás és komplett informatikai csomag is választható, amelynek segítségével vezeték nélküli kommunikáció valósítható meg az üzemirányítással, nyomon követhető a munkavégzés, optimalizálható a kiszolgáló logisztika, és távdiagnosztikával ellenőrizhető a kombájn és fő részegységeinek működése.


Címkék: