A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Bálázó, ami mindenre jó

Betakarítás gépei - 2016.03.03

A szolnoki McHale-gyárban készülnek az F5000-es fix kamrás bálázók, a V6 sorozatú változó kamrás bálázók és az R5-ös bálamegfogó adapterek. A gépeket innen szállítják ki az ügyfeleknek, több mint 50 országba.

Bálázó, ami mindenre jó


Egyre nagyobb hangsúlyt kap a magyarországi értékesítés is, mivel ma már számos hazai gazdálkodó ismeri a McHale gépek használatából fakadó előnyöket. Minden McHale gépre jellemző, hogy a fejlesztésük, megalkotásuk során fontos szempont az egyszerű kezelhetőség, a nagy teljesítmény, a minimális karbantartásigény. A prémiumkategóriás gépek gyártása során a magas minőségű kivitelezés és alkatrészek alkalmazása hosszú használatot tesz lehetővé. Ez a használt gépek értékében is megmutatkozik, igazolva, hogy egy McHale vásárlása „befektetés a jövőbe”.
A hazai piacon jellemzően a bálázók, ezen belül is főként a V6 sorozatú változó kamrás modellek terjedtek el a legnagyobb darabszámban. Ezekkel 65 és 165 cm között bármekkora átmérőjű bálák készíthetőek. A bála méretének beállítása a traktorkabinból, nagy grafikus kijelzővel ellátott kezelőpulton végezhető el. Ezen a kezelőegységen állítható be a tömörítési nyomás nagysága is, azaz hogy milyen tömörségű bála készüljön, illetve a háló rétegszáma, vagyis hogy a kész bálára hány réteg háló kerüljön. A V6-os bálázók bálakamráját három darab széles, végtelenített, dupla szövetbetétes gumiheveder alkotja. Mivel a gép a változó kamrás bálázók elvén működik, a bála tömörítése már a bálakészítés kezdetekor elindul, homogén bálatömörséget eredményezve. A bálázandó anyag felszedését egy két méter munkaszélességű rendfelszedő végzi, amelyen az öt sorban elhelyezett rugós ujjak biztosítják a tökéletes felszedést. A szálastakarmány továbbítása dupla fülekkel ellátott rotorral történik. A V660-as gépeken 15 db (opcióként 25 db) aprítókés végzi a felszedett anyag aprítását, ami elengedhetetlen például jó minőségű szenázs készítéséhez. A kések hidraulikusan lesüllyeszthetőek, ha nincs szükség a használatukra, például szalma bálázásakor. A McHale bálázók minden modelljén alapfelszereltség a Drop Floor eltömődésgátló, amit a magyar szakzsargonban „medveölőként” emlegetnek. Ezzel a megoldással az esetleges eltömődések (medvék) könnyedén elháríthatóak a traktorkabinból vezérelve. Szintén alapfelszereltség az automatikus láncolajzás, ami folyamatos lánckenést biztosít az összes hajtóláncon, növelve a láncok, lánckerekek élettartamát és csökkentve a gépre fordítandó karbantartási időt, növelve ezzel a kihasználhatóságát.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és további részletek is érdeklik, keressen bennünket a megadott elérhetőségeken!


Címkék: