Rút kiskacsából piaci siker lett a New Holland nagykocka-bálázója

2020.12.16

Gazdára talált a New Holland 30 ezredik szögletes nagybálázója. A CNH Industrial vállalathoz tartozó kék-sárga márkának bő három évtizedre volt szüksége a mérföldkő eléréséhez.

Rút kiskacsából piaci siker lett a New Holland nagykocka-bálázója


A New Holland Agriculture 1987-ben lépett be a nagykocka-bálázók piacára, és most – egy BigBaler 1290 Plus „személyében” – már a 30 ezredik gépet vehette át tulajdonosa. A jeles esemény alkalmából Carlo Lambro márkaigazgató mondott köszönetet a zedelgemi (nyugat-belgiumi) gyártóüzem valamennyi dolgozójának.

A bő három évtizede bemutatott D–1000-es bálázó küllemre ugyan nem volt a legszebb, de már ez is olyan innovatív megoldásokat tartalmazott, mint a dupla kötözőrendszer, az elektronikus sűrűség-szabályozás, a teljes bálakiadási funkció, illetve a világ legelső, 80×90 cm-es szögletes bálája. Később ezek mind ágazati sztenderdekké váltak.

nh 2

A napjaink zászlóshajóinak számító BigBaler modellek is ezt az örökséget viszik tovább, és piacvezetőnek számítanak az adott szegmensben. A BigBaler Plus változatok számos olyan műszaki megoldást tartalmaznak, amelyek révén még hatékonyabb munkára képesek. Ilyen a SmartFill szenzoros előtömörítő, szabályzó és ellenőrző rendszer, valamint az IntelliCruise automata menetsebesség-szabályozó rendszer.

A hagyományos gépekhez képest 22 százalékkal tömörebb bálákat készítő BigBaler High Density verzió szintén tartalmaz a munkát megkönnyítő innovációkat. A SmartShift sebességváltó a kétsebességű hajtómű-indítási technológiájával akár 79 százalékkal nagyobb nyomaték leadására is képessé teszi a gépet, míg a szabadalmaztatott Loop Master technológia 26 százalékkal növeli a bálák szilárdságát, ráadásul 10 ezer bálán nagyságrendileg 6 kilométer, vagyis 46 kg kötözőanyagot spórolhatunk meg, kiküszöbölve a zsineglevágásokat.

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE