A Fliegl mindenkit meglepett, átveszi a Cargos kombikocsik gyártását a Claastól

2022.08.24

A két német agrárvállalat megegyezett egymással, így a Cargos kombikocsik nem tűnnek el a piacról, hanem a következő évtől Claas helyett immár Fliegl márkanév alatt futnak.

A Fliegl mindenkit meglepett, átveszi a Cargos kombikocsik gyártását a Claastól


Az AgrárUnió is hírt adott arról júliusban, hogy a Claas megszünteti a Cargos kombikocsik gyártását. A rendfelszedő pótkocsit 2009-ben vezette be a piacra a német cég, és 2015-től ehhez csatlakozott a kettős hasznosítású, rendfelszedő-takarmánygyűjtő kocsi. A 2022-es szezon végén mindkét termék előállításával leállnak, de a legfrissebb információk szerint azokat mégsem kell majd hiányolniuk a gazdáknak.

A Győrhöz közeli Abdán is gyárat működtető, szintén német Fliegl Agrartechnik ugyanis megszerezte a jogokat, így a jövőben ők készíthetik a kettős hasznosítású kocsikat. Még az is elképzelhető, hogy eleinte megtartják a Cargos nevet, csupán a szín és persze a márkanév változik mellette.

A Claas nem a kereslet hiányával magyarázta, hogy leállítja a Cargos gyártását, hanem azzal, hogy több kapacitást kíván felszabadítani az Orbis kukoricaadapterek előállításához. A pótkocsik így hamarosan már nem Bad Saulgauban készülnek, hanem a Flieglnél, az osztrák határhoz közeli Kirchdorfban. Az első darabok már 2023 legelején a gazdákhoz kerülhetnek, vagyis szinte szünetmentes átmenetre készülhetünk.

Az 1975-ben alapított Fliegl a billentő pótkocsiktól a tartálykocsikon át a bálaszállítókig sok mindent gyárt, vagyis a kínálatába tökéletesen beleilleszkednek a Cargos kocsik. A hírek szerint a cég nemcsak a régi hálózatán keresztül szeretné értékesíteni a palettájára újonnan felkerült terméket, hanem új partnerek jelentkezésére is nyitott.


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE