Gyors, hatékony és gazdaságos megoldást keres a szívó és rágó kártevők ellen? Itt megtalálja!

2022.05.02

A vetésfehérítő imágók (Oulema spp.) már nagy számban jelen vannak a gabonákban, intenzíven folyik a tojásrakás, az első tojások kelése is elkezdődött. A vetésfehérítő imágók tömeges jelenléte és a lárvák megjelenése esetén védekezni kell, melyhez a KITE Zrt. a Vantex CS készítményt javasolja.

Gyors, hatékony és gazdaságos megoldást keres a szívó és rágó kártevők ellen? Itt megtalálja!


A Vantex CS egy piretroid hatóanyagú széles hatásspektrumú rovarölő szer. A készítmény gyors, taglózó hatással rendelkezik, mely az egyedülállóan magas, 98%-os tisztaságú biológiailag aktív gamma-cihalotrin (60g/l) hatóanyagtartalmának köszönhető. A készítmény a hatóanyagot a legmodernebb mikrokapszula formulációban tartalmazza, mely a kijuttatást követően UV-fény stabilitást és alacsony párolgási veszteséget biztosít.

A Vantex CS a károsítók széles köre ellen hatékony, felhasználását tekintve a kalászosokban vetésfehérítő bogarak és levéltetvek, a napraforgóban mezei poloskák és a levéltetvek ellen alkalmazható. Fontos kiemelni a Vantex CS hatékonyságát a repce kora tavaszi károsítói, a repceszár-ormányos és a nagy repceormányos ellen.

A kártevők elleni védekezést minden esetben a kártevő imágók táblára történő betelepedésének, illetve a lárvák tömeges kelésének idejére, előrejelzésre alapozottan kell időzíteni, mivel ekkor érhető el a legjobb hatás.

Vetésfehérítő peték min

Virágzó kultúrákban kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. 

A kapszulába zárt hatóanyag a vizes fázisban, majd a növényre jutva fokozatosan szabadul fel, így a hatékonyság hosszabb időn keresztül megmarad - időjárástól, hőmérséklettől és dózistól függően - akár 4-6 napig is. Ennek fontos előnye, hogy a rovarok elhúzódó betelepülése esetén is folyamatos védelmet ad.

A fenti tulajdonságok alapján a KITE Zrt. magas hatásbiztonság mellett ajánlja a partnerei számára ezt a készítményt.

Bővebb információkért keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat!

 

Nagy László, fejlesztőmérnök

 

kite logo min


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE