TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 598 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,54
USD: 352,65
CHF: 403,4
GBP: 444,34
Hirdetés
Amalgerol® Starter – az erős kezdés

Amalgerol® Starter – az erős kezdés

Növényvédelem - 2021.04.22

A növények optimális fejlődésének, megfelelő kondíciójának, ellenálló képességének alapfeltétele a harmonikus tápláltsági állapot. Sokszor halljuk a szakemberek körében, hogy „kinőtt a foga alól”, amikor egy fiatal növényállományt a gyors és egyöntetű fejlődésének köszönhetően már nem tudják a kártevők számottevően károsítani.

Egy vontatott, egyenetlen kelésű növényállományban nemcsak a kártevők, hanem az ezen időszakban fellépő aszályos periódus vagy hirtelen kialakult belvíz is nagyobb kárt okoz, mint egy gyorsan és egyöntetűen fejlődő állományban.

A vetéssel egy menetben a maghoz szórt mikrogranulált startertrágya a növények egyedfejlődésének legkritikusabb szakaszában, csírázáskor biztosítja a fiatalkori fejlődéshez legszükségesebb tápelemeket. A startertrágyázás elsődleges célja a gyors kelés és az erőteljes gyökérnövekedés biztosítása az egyedfejlődés kezdeti szakaszában azáltal, hogy ebben az időszakban megfelelő mennyiségű tápanyagot, elsősorban könnyen felvehető foszfort biztosítunk a csírázó növénynek. Ha a könnyen felvehető tápanyagokat tartalmazó műtrágya nem a csírázó mag közvetlen környezetében van, a starter hatás nem érvényesül. Ennek érdekében a műtrágyát az elvetett maggal egy sorba mikrogranulátum-adapterrel kell kijuttatni.

AMALGEROL Starter kicsiAz Amalgerol® új, szilárd fejlesztése az Amalgerol® Starter mikrogranulált starter műtrágya. Az Amalgerol® Starter megfelelő arányban tartalmazza a növények kezdeti fejlődéséhez szükséges tápelemeket. A gyors gyökérképződést elősegíti 
a magas, könnyen felvehető foszfor-, cink- és kéntartalma. Magas káliumtartalma javítja 
a sejtek áteresztőképességét, ami elősegíti 
a nitrogén megfelelő beépülését és ezáltal 
a növények számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavak képződését. Az Amalgerol® Starter (4% N; 24% P₂O₅; 2% K₂O; 1,25% S; 2% Zn; 5% Amalgerol® Essence) különlegessége, hogy 5%-os keverékarányban tartalmazza az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációját, ami hígítatlanul, 100%-ban van jelen a termékben, elősegítve a talaj mikrobiológiai életét, 
a tápanyag-feltáródást és ezáltal a nö­vény fejlődését. Különleges tulajdonsága, hogy a növények biokémiai folyamataihoz nélkülözhetetlen, esszenciális aminosavakat tartalmaz. Ennek köszönhetően a növénynek nem kell külön energiát, tápanyagot, vizet mozgósítania az előállításukhoz, ezért az így megmaradt energia a növények ellenálló képességének, termésmennyiségének és -minőségének növelésére fordítódik.

Az Amalgerol® Starterben a tápele­meket tartalmazó mikrogranulált műtrágya mellett fajsúly-egalizálással (homogenitás) az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációja van jelen a 20 kg-os kiszerelésben. Az Amalgerol® Starter dózisa: 10–20 kg/ha.

Az Amalgerol® Starter egy bio­­lógiai hatékonyságú mikrogra­nu­lált startertrágya. Ebben a szegmensben az egyetlen termék, amely Amalgerol®-t tartalmaz. Emiatt az Amalgerol® Starter alkalmazásával minden olyan talajhatás érvényesül, amelyet az Amalgerol® esetében már tapasztalhatunk. Sőt az Amalgerol® Essence-ben található aminosavak tovább fokozzák a hatékonyságot.

Az Amalgerol® Starter megfelelő arányban tartalmazza a növények kezdeti fejlődéséhez szükséges tápelemeket, az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációját, valamint esszenciális aminosavakat.

www.hechta.hu

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 

Címkék: növénykondicionáló , startertrágya, Amalgerol® Essence , Hechta Kft., Amalgerol® Starter
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

KIOTI Traktorok a VERBIS Kft. kínálatában

2024-től a VERBIS Kft. veszi át a KIOTI traktorok kizárólagos magyarországi képviseletét. A gépértékesítésen túl a ...