TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Amalgerol® Protect Pack – Gombaölő baktérium és növénykondicionáló egy csomagban

Amalgerol® Protect Pack – Gombaölő baktérium és növénykondicionáló egy csomagban

Növényvédelem - 2021.03.21

Amalgerol® Protect Pack gyűjtőcsomag: Amalgerol® növénykondicionáló készítmény (2x10 liter) + 2 liter Biofil® „B” komponens. Dózis: Amalgerol® 2–4 l/ha + Biofil® „B” komponens 0,2–0,4 l/ha. A csomag tartalma 5–10 hektár kezelésére elegendő a fertőzési nyomás figyelembevételével.

Amalgerol® Essence Protect Pack gyűjtőcsomag: Amalgerol® Essence növénykondicionáló készítmény (2x15 liter) + 3 liter Biofil® „B” komponens. Dózis: Amalgerol® Essence 3 l/ha + Biofil® Talajőr „B” komponens 0,3 l/ha. A csomag tartalma 10 hektár kezelésére elegendő, és ökológiai gazdálkodásban használható.

Az Amalgerol® tápanyagot és életteret biztosít a ta­lajbaktériumok számára, amelyek az Amalgerol®-kezelés következtében erőteljes szaporodásnak indulnak. Amennyiben egy baktériumfajt juttatunk a talajba, hogy ott elszaporodva különböző kedvező hatásokat érjünk el, az Amalgerol®-kezelés segítségével növeljük a bejuttatott baktériumkészítmény túlélési esélyeit és segítjük 
a felszaporodását.

A Biofil®„B” komponens hatóanyaga a Bacillus subtilis baktériumfaj. A Bacillus baktériumtörzsek elsősorban 
a talajból fertőző növényi kórokozókat gátolják, szaporodásukat visszaszorítják. (fuzáriumok, szklerotínia, Aspergillus, Botrytis, Alternaria, Macrophomina, Rhizoctonia). Emellett növényi növekedést serkentő hatásúak. A törzsek sziderofór mo­­­­­lekulákat termelnek, melyek a gyökérkörnyezetből megkötik 
a vasat vas-sziderofór formában. A gyökérkörnyezet így vashiányossá válik sok kórokozó gomba számára, mert a vas-szidorofórokat nem tudják felvenni, hasznosítani, ezáltal növekedésük, elterje­dé­­­­­sük visszaszorul. Ugyanakkor a vas- sziderofórokat növényi gyökerek képesek felvenni. A Ba­­­cillus baktériumok élet­térfoglaló stratégiájuk révén is gyorsan és nagy számban képesek a gyökérfelületen megtelepedni, így gyakorlatilag kiszorítják onnan a kórokozó gombákat.

fuzarium kukorica csovon

Fuzárium kukorica csövön (Fotó: Dr. Varga Zsolt)

A Bacillus subtilis több mint hetvenféle antibiotikumot képes előállítani, így e nemzetség fajai közül a legtermelékenyebb. Az antibiotikomok a talajban csökkentik a nö­­­­­­­­­vényeket fertőző gombák felszaporodását és fertőzését. A legtöbb baktériumkészítmény hatóanyaga élő baktériumokból áll, ezért ezen termékek eltarthatósága korlátozott. A „B” komponens nem élő baktériumokat, hanem baktérium­spórákat is tartalmaz. A gömbölyű, vastag sejt­­­fallal rendelkező bak­­­­­­­­­­­tériumspórák nagyon ellenálló­ak, így a termék eltarthatósága hűtés nélkül is 2 év. 
A vastag sejtfal megvédi a baktériumokat a külső hatásoktól, így ez a baktériumtermék keverhető folyékony műtrágyával és növényvédő szerekkel is. A spórák csíraképességüket hosszú ideig képesek megtartani kedvezőtlen körülmények között, ugyanakkor a talajra permetezve és beforgatva, kedvező körülmények közé kerülve rohamosan csírázásnak indulnak és fölszaporodnak.

Fuzarium fertozes kukorica szaron

Fuzárium fertőzés kukorica száron

Az Amalgerol® Protect Pack és az Amalgerol® Essence Protect Pack kijuttatható a vetés előtti talaj-előkészítéskor 
a talajra permetezve, ebben az esetben keverhető folyékony műtrágyákkal, vagy vetés után, a kelés előtti gyomirtásokkal egy menetben.

Használható a növények intenzív növekedési időszakában, a növényekre permetezve. Ekkor keverhető a kombináció más, nem baktériumölő növényvédő szerekkel, levéltrágyákkal is. Ha a kijuttatás után nem dolgozzuk be a készítményt 
a talajba, előnyös a kijuttatást csapadékos időszakot megelőzően elvégezni, hogy az eső a készítményeket bemossa a talajba.

Mindkét készítmény használható minden szántóföldi és kertészeti kultúrában az egészséges talaj megőrzésére.

www.hechta.hu

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: kukorica, növénykondicionáló , Amalgerol, Amalgerol® Essence , Hechta Kft., Amalgerol® Protect Pack
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Több mint 40 százalékkal kevesebb traktort vásároltak 2023-ban

Az egyéni gazdaságok és a társas vállalkozások 288,4 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket ...