A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

GreenSoil műtrágya tavasziak alá

Növényvédelem - 2020.03.23

Huminsavas és szerves műtrágya A GreenSoil Humin termékcsalád tagjai szerves anyaggal bővített műtrágyák, melyek foszfort, klórmentes káliumot, kalciumot, ként, értékes mikroelemeket és huminsavat tartalmaznak. Ezen termékek a szerves trágyák előnyös tulajdonságaival is rendelkeznek. Megoldást nyújtanak a szántóföldi növények, zöldségek és gyümölcsök eltérő tápanyagigényeire.

GreenSoil műtrágya tavasziak alá


A GreenSoil Humin termékeket általános tápanyag-utánpótlás céljából ajánljuk, még a humuszban szegény, alacsonyabb tápértékű talajokhoz is kiválóak. Kiemelendő a termék 60% vagy 30%-os szerves anyag tartalma és 50% vagy 25%-os huminsav részaránya, ami a növények fejlődését segíti. A Humin szó a huminsavra utal, ez 
a természetben előforduló vegyület a humusz alkotórésze. A GreenSoil Humin termékben található huminsav, a kiváló komplex- és kelátképző képességének köszönhetően, hatékonyan feltárja a talajban meglévő, de a növény számára felvehetetlen foszfort és káliumot, így a kultúrnövény nemcsak a granulátumban megtalálható mikro- és makroelemeket hasznosítja, hanem a huminsav által feltárt PK-t is.

A GreenSoil Humin termékek foszfor- és káliumképessége kiemelkedően magas. A huminsav a hatóanyag-számításban is fontos szerepet kap, ugyanis a foszfor és kálium feltárása révén további 10% foszforral és 15% káliummal növeli a granulátumban található foszfor és kálium százalékos arányát.
A GreenSoil Humin termékek big-bag és zsákos kiszerelésben kaphatók. Hagyományos műtrágyaszóró géppel és vetőgéppel könnyedén ki lehet juttatni, majd a talajba bedolgozni 300 kg/ha mennyiségben.

Előnyei a GreenSoil műtrágyával:

• 
kiváltja az állati trágyázást és feltölti a talajt szerves anyaggal
• 
szerves anyag révén javul a talaj minősége, növekszik a nedvesség- és tápanyagmegtartó képessége
• 
humusztartalom növekedése, porhanyós talajszerkezet
• 
a talaj pH értékét a semleges érték felé javítja, gátolja a savasodást
• 
a huminsav komplex- és kelátképző képessége révén a kötött P, K, Ca, 
Mg és nyomelemek is hasznosulnak
• 
gyökérzónából a hatóanyag nem mosódik ki, hosszantartó hatás
• 
a növény szárazságtűrő és ellenálló képességét fokozza
• 
serkenti a magok csírázását, növeli a szemtömeget 
és segíti a gyökérképződést
• 
a magas kéntartalom a termés olajmennyiségét növeli
• 
elősegíti a növény virágzását, hajtásnövekedését és bokrosodását

greensoiltabl

PANNON-TRADE Kft., www.pannon-trade.com, Dunántúl és Pest megye: 36-70-620-4301, Duna-Tisza köze és Tiszántúl: +36-70-620-4286


Címkék: műtrágya, huminsav, GreenSoil, GreenSoil Humin