A tisztaság fél egészség – Néhány gondolat a terményvédelemről
A betakarításig sikeresen megvédett termésre általában hosszabb-rövidebb tárolás vár, amelynek ideje alatt a betárolt termény – a tisztítás, tárolás körülményeitől, a kártevők jelenlététől függően – számos minőségrontó tényezőnek van kitéve.
Az ebből fakadó problémák megfelelő tisztítással, szárítással, betárolással, a tárolók higiéniai szabályainak betartásával, terménykezeléssel megelőzhetők.
Földesi István (56)
növényvédelmi szakmérnök
Kamut-Gyúrpusztai Kft.
Kamut
Földesi István, a Kamut-Gyúrpusztai Kft. ügyvezetője segítségével felelevenítünk néhány praktikus gondolatot a betárolás körüli teendőkről, amelyek hozzájárulnak, hogy a terményünket jó minőségben megőrizhessük.
Tisztelt Látogatónk!
A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!
Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.
Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!
Szerző: AgrárUnió
Tags: betakarítás, terménytárolás, betárolás, terményvédelem, terményraktár