TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Tavaszi repce gyomirtás a tápanyag és a csapadék megtartásáért!

Tavaszi repce gyomirtás a tápanyag és a csapadék megtartásáért!

Növénytermesztés - 2023.03.17

Az őszi káposztarepce nélkülözhetetlen növény az integrált szemléletű gyomirtás rendszeréből! Gyomszabályozás szempontjából is a kalászosok egyik legjobb előveteménye, mert a repce gyomirtásával együtt már a kalászosok legjelentősebb gyomnövényei ellen is védekezünk ugyanazon területen.

Hirdetés

Az időjárás változás következményeként az ősszel csírázó gyomnövények több hullámban is kelhetnek, ezért a termésbiztonság érdekében indokolt a repce őszi és tavaszi gyomirtása. Az enyhe, csapadékos tél megfelelő körülményeket biztosított a gyomnövények számára, ezért az első tavaszi szemlék alkalmával érdemes megkülönböztetett figyelmet fordítani a repce utócsírázott gyomnövényeire is.

Ahhoz, hogy a repce megfelelő tavaszi indulását elősegítsük nagyon fontos, hogy a tápanyagért és vízért folytatott versenyben a repce kerüljön ki győztesen a területén jelen lévő gyomnövényekkel szemben. Ehhez egy jó tavaszi gyomirtószerre van szükségünk, amely kíméletes a repcével, és hatékony a repce mindazon gyomnövényei ellen, amelyek a tavaszi szezon folyamán a repce fölé tudnak nőni. Ilyenek például a pipacs, a sebforrasztó zsombor és az ebszékfű. Ezen gyomnövények nagy zöld tömeggel és nagy gyommag hozammal rendelkeznek. A repce hatékony tavaszi gyomirtásával csökkenthető a betakarítás és a szárítás költsége, valamint a terület gyommag készlete. A Corteva Agriscience™ által kifejlesztett tavaszi repce gyomirtó szer a Korvetto™ megoldást nyújt a repce termését leginkább befolyásoló gyomnövényekkel szemben.

A repce tavaszi gyomirtása során célzott legjelentősebb gyomnövények

Tavaszi repce gyomirtás a tápanyag és a csapadék megtartásáért!

Számos előny egy gyomirtó szerben: Korvetto™

Tervezhető időzítés

A Korvetto™ már 50C napi átlaghőmérséklet felett kijuttatható a repce szárnövekedésének megindulásától a rejtettbimbós állapotáig (BBH 30-50) 1 l/ha dózisban.A gyomnövények az aktív növekedési szakaszban a legérzékenyebbek a gyomirtó szerrel szemben, a kezelést lehetőleg erre az időszakra időzítsük. Rovarölőszerekkel, szelektív egyszikűirtókkal, valamint gombaölőszerekkel kombinációban kijuttatható. Nitrogéntartalmú folyékony műtrágyákkal nem keverhető. Ne permetezzünk fagyos napok után és várható fagyok előtt.

Korszerű összetétel

A KorvettoTM két hatóanyagot tartalmaz a széles hatásspektrum és megfelelő hatékonyság elérése érdekében. Az új fejlesztésű ArylexTM mellett egy teljes dózisú klopiralid mennyiség biztosítja a repce tavaszi gyommentességét és gyors indulását.

Új formuláció a repce védelmére

A Korvetto™ már a legújabb, a Corteva Agriscience™ által kifejlesztett, NeoEC formázási technológiával készült. Az új formuláció legfontosabb előnye az ásványiolaj-származéktól mentes összetétel és a kedvezőbb toxikológiai besorolás. A készítmény a megfelelő hatékonyság érdekében gyárilag tartalmaz hatásfokozót (repceolajat), ezért a permetezéskor adalékanyag hozzáadása nem szükséges.

A KorvettoTM használatának legfontosabb előnyei:

  • Gyors és látványos hatáskifejtés
  • A fejlettebb pipacs, sebforrasztó zsombor és ebszékfű ellen is hatékony
  • Biztonsággal használható akár herbicid-toleráns, akár hagyományos repcében
  • Keverhető egyéb növényvédő szerekkel
  • Alacsony hőmérsékleten is kijuttatható

Tavaszi repce gyomirtás a tápanyag és a csapadék megtartásáért!

Címkék: repce, gyomirtás, gyomirtó szer, korvetto, corteva agriscience, őszi káposztarepce
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Növénytermesztésünk 2023-ban, szembeállítva 2022-vel

A számok segítségével hasonlítjuk össze egy átlagosnak tekinthető és egy szélsőségesen aszályos év eredményeit