TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Elérkezett a Revycare® ideje

Elérkezett a Revycare® ideje

Növénytermesztés - 2023.03.11

A BASF szakemberei arra hívják fel a gazdálkodók figyelmét, hogy a gabonatáblákon jelenleg is zajló folyamatok miatt az állományok gombabetegségektől való megóvása tavasszal nagyobb odafigyelést kívánhat.

A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően már az ősz során erős fertőzése alakult ki a korai és a normál időben elvetett árpaterületeken a lisztharmat, valamint a hálózatos levélfoltosság kórokozóinak, és mára több helyen megjelent a törperozsda is. A korai vetésű őszi búzában is fellelhető a lisztharmat, de már a szeptóriás levélfoltosság is. Ezek a gombabetegségek a tél során visszahúzódtak ugyan, azonban jelen vannak az állományokban. Ebben a pillanatban az elmúlt évekhez viszonyítva nagyobb a valószínűsége annak, hogy szükség lehet korai beavatkozásra robbanásszerű felszaporodásuk és károkozásuk megakadályozására.

Mi a BASF ajánlata ebben a helyzetben?

Az őszi árpa esetében azon területek, ahol a vetőmag Systiva® készítménnyel került csávázásra, tünetmentesek, vagy jelen vannak ugyan a kórokozók, azonban fertőzésük nem éri el a kártételi szintet. Ezeken a táblákon korai védekezésre várhatóan nem lesz szükség. Ahol azonban a növények nem részesültek Systiva®-vetőmagcsávázásban, ajánlott a Revycare® 0,75 l/ha mennyiségben, kétnóduszos állapotban történő felhasználása.

Az őszi búza esetében azokon a táblákon, ahol a vetőmag Systiva®-kezelésben részesült, az állományok tünetmentesek, és várhatóan nem lesz szükség korai beavatkozásra. Az extra védelemben nem részesülő területeken viszont a lombozat védelme érdekében ajánlott a Revycare® 0,75 l/ha mennyiségben, 2 nóduszos időpontban történő felhasználása.

Elérkezett a Revycare® ideje

Miért a Revycare®?

Mert ez az új fejlesztésű azolkombináció széles hatásspektrummal, hosszú hatástartammal, kiemelkedő gyógyító hatással rendelkezik. Speciális formulációja miatt alacsony hőmérsékleten is gyorsan felszívódik a növénybe, így már 5 °C-tól hatékonyan alkalmazható, miközben élettani hatásának köszönhetően támogatja a növényi életfolyamatokat.

A Revycare® még ebben a veszélyes helyzetben is hatékony és biztonságos megoldást jelent mind az árpa-, mind a búzaállományok védelmére.

Címkék: gabona, gombabetegségek, revycare, systiva, basf, búza, árpa
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Visszatekintés: A kukoricatermesztés növényvédelmi ...

A rossz emlékű 2022-es évet követően a kukoricatermesztés 2023-ban lényegesen kisebb kihívásokkal járt, ezért ...