TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Új csúcsfungicid a kalászosok védelmére: Queen™

Új csúcsfungicid a kalászosok védelmére: Queen™

Növénytermesztés - 2023.03.10

A csapadékos, enyhe őszi és téli időjárás következtében az őszi kalászosok jól fejlődnek, szép képet mutatnak, a dús állományok kedvező terméskilátásokat rejtenek. Ilyen viszonyok között fokozott figyelmet kell fordítani a növénybetegségek elleni hatékony védelemre is.

Az idei tavaszon áll először a gazdálkodók rendelkezésére a Corteva Agriscience™ új gombaölő szere, a Queen™, mely új generációs gombaölő szereink közül a legújabb a Verben™ mellett. A Queen™ tartalmazza az új fejlesztésű Inatreq™ hatóanyagot, mely évtizedes újdonságként egy teljesen új hatásmechanizmusú, új hatóanyagcsoport első tagja a kalászosok védelmére. Az Inatreq™ alapja egy természetes eredetű hatóanyag, egy talajbaktérium gombaölő hatású terméke, melynek kiemelkedően hosszú tartamhatása a rendkívüli jó UV-ellenállóságnak köszönhető. A tartamhatás másik fontos eleme a hatóanyag biológiai lebontó folyamatokkal szembeni ellenállósága.

Új csúcsfungicid a kalászosok védelmére: Queen™

Az Inatreq™ partnere a Queen™ gombaölő szerben a protiokonazol, mely kiszélesíti a hatásspektrumot és megakadályozza a kórokozó-rezisztencia kialakulását. Ez a kombináció az őszi és tavaszi búza, rozs és tritikálé levél- és kalászbetegségei ellen kimagasló hatékonysággal használható.

A formulációs technológia kiváló tapadást biztosít a gombaölő szernek, a fúvókákból érkező apró permetlécseppek nem peregnek le a gabona felületéről, szilárdan megtapadnak és perceken belül szétterülnek, gyorsan kialakuló védőpajzsot hozva létre. A hatóanyagok felszívódnak a növénybe, szisztemizálódnak és képesek a közvetlen kezelést nem kapott területeket is megvédeni.

Növényvédelmi technológiába illesztve, a zászlóslevél megjelenése-kiterülése időszakában kijuttatva kaphatjuk a hatás maximumát. Ez a technológiai lépés megbízhatóan óvja a vegetatív részeket a kalászhányás időszakáig, amikor is a Verben™ speciális összetételű gombaölő szer rendkívüli hatását aknázhatjuk ki eredményesen a jól időzített permetezéssel.

Címkék: fungicid, kalászosok, kalászos, gombaölő szer, corteva agriscience, queen
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Elindult az új agrártámogatási honlap

A 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő ...