TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Tanuljunk egymástól!

Tanuljunk egymástól!

Növénytermesztés - 2023.01.08

A probléma felismerésétől a megoldás megtalálásáig segíti partnereit a Hechta Kft.

A Hechta Kft. a közelmúltban indította el új, „Tanuljunk egymástól” programját, amelynek célja, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsen a mezőgazdaság gyakorlata, valamint a területtel kapcsolatos fejlesztések és tudományos eredmények között.

Tanuljunk egymástól!

A program célja

A program indítását partnertalálkozó keretében Takács Attila, a cég ügyvezető igazgatója az érintett területek képviselőinek jelenlétében jelentette be. Elmondta, a mezőgazdasági árutermelést a múltban is kihívások sora érte, de a folyamat napjainkban gyorsan változó környezetünk miatt egyre fokozódik, így már nem képzelhető el a kellő jövedelmet biztosító gazdálkodás a tudományos ismeretek termelésbe történő integrálása nélkül. Felértékelődnek a már kipróbált, a gyakorlat számára érdemi előnyöket biztosító megoldások. E kihívások felismerésében, valamint azok megoldásában kíván közvetítő szerepet betölteni a Hechta Kft.

A program menete

A cég szaktanácsadói munkája során napi kapcsolatot tart fent a gazdálkodókkal, így fel tudja tárni a gazdálkodást érintő legnagyobb, egyben legnehezebben leküzdhető problémákat. Mivel az ilyen partnerek száma több százra tehető, az összegyűjtött információk lehetővé teszik a szántóföldeken és kertészetekben zajló árutermelés nem csupán helyi, hanem általános kihívásainak beazonosítását is, amelyek sokszor növényvédelmi megoldásokkal, növényélettani folyamatokkal vagy az ökológiai gazdálkodással függenek össze. Ezek a program keretében eljutnak az adott téma szakértőihez, az azokkal mélyebben foglalkozó kutatóintézetekhez, valamint kutatókhoz, akik a Hechta Kft. munkatársaival együtt keresnek és dolgoznak ki javaslatot az adott probléma kezelésére. Ez visszajutva a termelésbe átesik a gyakorlat próbáján, melynek során kellő tapasztalat gyűlik össze a kidolgozott technológia hatékonyságáról, alkalmazásának olyan részleteiről, amelyek feltárására egyedül a gyakorlati felhasználás ad lehetőséget. A folyamat végén az adott problémára kidolgozott megoldást a Hechta Kft. médiapartnerein keresztül, szakmai videók formájában széles körben elérhetővé teszi a gazdálkodók számára.

Mit kínál a „Tanuljunk egymástól” program a gazdálkodóknak?

Tanuljunk egymástól!

A Hechta Kft. dolgozóinak meggyőződése, hogy minden cég életében fontos a filozófia, amelyet képvisel. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy képesek legyenek minél gyorsabban minél nagyobb segítséget nyújtani a gazdálkodók számára a külvilágból érkező kihívások kezeléséhez, leküzdéséhez. Ez az plusz, amit a „Tanuljunk egymástól” program rendszerbe foglalva nyújt számukra, tudományos alapossággal kialakított, a gyakorlat próbáját kiálló, valós problémák megoldására koncentráló megoldásokat.

Az eredményes gazdálkodáshoz ma már szerteágazó, több szakterületre kiterjedő ismeretek szükségesek, azonban ezek megszerzéséhez nem minden esetben áll rendelkezésre hiteles szakmai információkat biztosító forrás. A Hechta Kft. „Tanuljunk egymástól” programja ezt a szerepet kívánja betölteni.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: Hechta Kft., „tanuljunk egymástól” program
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A szója lehet a mezőgazdászok mentőöve?

Az utóbbi időben egyre többet hallani a szójáról, ezért úgy gondolom, érdemes ezt a témát itt is elővennem. A jelenlegi ...