Hirdetés
Nitrogénalapú lombtrágyák – Mikor, melyiket és milyen mennyiségben?

Nitrogénalapú lombtrágyák – Mikor, melyiket és milyen mennyiségben?

Növénytermesztés - 2022.04.04

A nitrogén talán a legfontosabb tápanyag, amit akkor is pótolni kell, ha száraz a talaj, ha hideg vagy túlzottan meleg van. Szerencsére a növények lombon keresztül is képesek jelentős mennyiségű nitrogént hasznosítani, ha karbamid-nitrogént adunk nekik.

Vulcan RapidNS: kénes nitrogénlombtrágya?

A RapidNS alapja a tiszta karbamid oldat, amely jelentős mennyiségű ként és kis mennyiségben bórt, rezet és molibdént is tartalmaz. Használata a növények korai növekedési fázisában javasolt, amikor még nagyobb mennyiségű ként is kellene pótolnunk. A javasolt dózis 10–35 liter/ha, a kijuttatást több alkalommal is megismételve.

buza problema WEB re

Korai tápanyaghiány. A lombtrágya sokat tud segíteni, még csapadék nélkül is.

Vulcan RapidN-Extra: jelentős nitrogén, magnézium és mikroelemek

A RapidN-Extra koncentrátum már egy nitrogén–magnézium lombtrágya, melynek használatával elhagyhatjuk a magnéziumpótlást is. A mikroelemek közül mangánt, rezet és cinket tartalmaz nagyobb mennyiségben, de bórt, vasat és molibdént is találunk benne. Foszforsavas készítmény, ahol a foszfor egyben tápanyag a növénynek, és csökkenti a permetezővíz kémhatását. A javasolt dózis 10–30 liter/ha között változhat, akár többszöri kijuttatással.

Vulcan RapidN21: nitrogénkoncentrátum, keserűsóval, mikroelemekkel

A RapidN21 koncentrátum magas nitrogén hatóanyag-tartalmú termék, amely kisebb mennyiségben tartalmaz keserűsót és mikroelemeket. Használatával a lombon keresztül jelentős mennyiségű nitrogént tudunk pótolni, akár virágzásban is. Bármilyen növénykultúrában használhatjuk, önállóan vagy más termésnövelővel kiegészítve. A RapidN21 terméket az érés vagy szemtelítődés időszakában is érdemes használni. A termék használatát akár több alkalommal is javasolt megismételni (10–40 liter/ha között), főként akkor, ha korábban csökkentettük az egyéb nitrogén kijuttatását.

buNitrogenlombtragya

 

Szaktanácsadás: +36 70/905-5000vulcan logo min
info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu

 

Címkék: lombtrágya, VulcanAgro Kft., Vulcan Rapid
Kiemelt hírek