TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
Amalgerol® – életre kelti a talajt – Kevesebb műtrágyával biztosítható az elvárt termés

Amalgerol® – életre kelti a talajt – Kevesebb műtrágyával biztosítható az elvárt termés

Növénytermesztés - 2022.02.28

A műtrágyák drágulása és hiánya miatt a termelők figyelme az olyan technológiák felé fordul, melyek során a növény gyökereinek erőteljes fejlődésével a kezelt növények tápanyagfelvétele növelhető, így alacsonyabb tápanyagtartalom mellett is megfelelő termést hozhatnak.

hechtalogo

Az Amalgerol® nem közvetlenül a növény gyökerének növekedésére hat, hanem a növény gyökerén élő mikorrhiza gombák szaporodását segíti elő. A mikorrhizakapcsolat a növény gyökérrendszere és a talajban található mikorrhiza gombák közötti, kölcsönösen előnyös együttélési kapcsolatot (szimbiózis) jelenti. A mikorrhiza gomba behatol a növény gyökérsejtjeibe és együtt él a növénnyel. Kedvező ökológiai feltételek között a növény számára a minél erősebb mikorrhizáltság az előnyös, ugyanis a talajban szétterjedt gombamicélium távolabbi területekről képes a növénynek vizet és tápanyagot szolgáltatni, cserébe a gazdanövény szerves anyagokat, vitaminokat és a gomba életfeltételeihez szükséges anyagokat szállítja. Az Amalgerol®-kezelés a mikorrhiza mennyiségét a növények gyökerén több mint hétszeres mértékben emeli meg.

Az Amalgerol® szilárd formája az Amalgerol® Starter mikrogranulált starter műtrágya. A gyors gyökérképződést elősegíti a magas, könnyen felvehető foszfor-, cink- és kén­­tar­talma. Magas káliumtartalma javítja a sejtek áteresztőképességét, ami elősegíti a nitrogén megfelelő beépülését és ezáltal a növények számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavak képződését. Az Amalgerol® Starter különlegessége, hogy 5%-os keverék arányban tartalmazza az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációját, elősegítve a mikorrhiza felszaporodását a gyökereken, a tápanyag-feltáródást és ezáltal a növény fejlődését. Különleges tulajdonsága, hogy a növények bio­kémiai folyamataihoz nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat tartalmaz. Ennek köszönhetően a növénynek nem kell külön energiát, tápanyagot, vizet mozgósítania az előállításukhoz, ezért az így megmaradt energia a növények ellenálló képességének, a termés mennyiségének és minőségének növelésére fordítódik. Az Amalgerol® Essence mikorrhizaszaporító képessége erősebb, mint az Amalgerol® esetében.

amargerolbanner 006

A rovarölő szer hatóanyag kivonások miatt egyre súlyosbodó probléma a talajlakó kártevők (ku­ko­ri­cabogár-lárva, drótféreg, cserebogárpajorok) károsítása. Ezen probléma megoldására és a növények Amalgerol®-kezelésére ajánlható a Force®+Amalgerol® mikrogranulátum-bérkeverék. 
A keverék tartalma Force® 1,5 G 20 kg + Amalgerol® WG 
4 kg = Force® + Amalgerol® keverék 24 kg. A keverék dózisa 
16 kg/ha, amelyben 13,3 kg/ha Force® 1,5 G és 2,7 kg/ha Amalgerol® WG található, 1 zsák keverék 1,5 hektár kezelésére elegendő. A keverék önállóan nem hozható forgalomba. A termelők a kiszolgáló kereskedőktől előre megrendelik a Force® 1,5 G (20 kg) + Amalgerol® WG (4 kg) termékeket és ezek összekeverését. A Hechta Kft. összekevertet 1 zsák (20 kg) Force® 1,5 G készítményt 1 zsák (4 kg) Amalgerol® WG készítménnyel, kiszerelteti és a kereskedőnek leszállítja. A számlán „Force® 1,5 G (20 kg) bérkeverékben” és 
„Amalgerol® WG (4 kg) bérkeverékben” termékek szerepelnek. A keverés és a kiszerelés díját a termékek ára tartalmazza. A Force® 1,5 G mikrogranulátum rovarölő szer széles körben ismert és használt készítmény. Az Amalgerol® WG pedig a jól ismert Amalgerol® növénykondicionáló szer szilárd formulációja. Ebben az esetben a rovarölő hatás mellett érvényesül az Amalgerol® tápanyag-felszívódást erősítő hatása.

amargerol banner

A Force® 1,5 G a Syngenta bejegyzett márkaneve.

Címkék: Amalgerol, Amalgerol® Essence , Hechta Kft., Amalgerol® Starter, Force®
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Izgalmak a lankákon, avagy AXIÁL GaboNAP II.

Izgalmas és érdekes rendezvényre hívta vendégeit immár második alkalommal az AXIÁL Kft. egy jól szervezett, ...