A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

MegaGROW MAX Starter – az RWA Magyarország Kft. saját márkás műtrágyája

Növénytermesztés - 2022.02.24

A 2022-es AGROmashEXPO-n debütált új, mikrogranulált 
starter műtrágyánk elsősorban tavaszi növényekhez lett fejlesztve, NP 10-46 (2 Zn; 1 Fe) összetételével pedig célzott 
tápanyag-utánpótlást tudunk biztosítani a hazai termőföldeken.

MegaGROW MAX Starter – az RWA Magyarország Kft. saját márkás műtrágyája


A talaj tápanyag-gazdálkodása egy jól működő rendszer, ha minden alkotóelem rendelkezésre áll, azaz a talaj a növényt és a mikroorganizmusokat a szükséges mértékben képes tápanyagokkal ellátni. A tápanyag-gazdálkodás a talaj termékenységének alapvető tényezője, függ a talajban található tápanyagok mennyiségétől, a talajban zajló folyamatok következtében bekövetkező változásától (felhalmozódás, kimosódás, lekötődés) és a növények felvételétől, a hasznosulástól.

Ez a hasznosulás a kulcsa a későbbi, elvárt terméshozam teljesülésének. A hasznosulás alapja pedig a korai fejlődésben „gyökeredzik”, hiszen az egészséges gyökérzet egy jó szerkezetű és pezsgő mikrobiális életű talajban, időben jelen lévő tápanyag segítségével tud kifejlődni.

A műtrágyák a talajban átalakuláson mennek át, ami a műtrágya és a talaj érintkezési felületén megy végbe. Ebben fontos szerepet játszik a talaj, annak nedvességi állapota, a találkozási felület nagysága, a talajélet és a gyökérzet.

Célul kell kitűznünk, hogy az általunk termesztett növénynek a vetés után, a kezdeti fejlődés során erős és ellenálló gyökérzete fejlődjön. Ebben az első lépés, hogy az elvetett mag közvetlen közelébe juttatunk olyan tápanyagokat (elsősorban felvehető foszfort), amelyek szükségesek a dinamikus gyökérnövekedéshez. Azaz a csírázó mag környezetében, „csírányira” odakészítjük a gyökérnövekedéshez szükséges tápanyagokat.

Az egyik legjobb módszer és technológia erre a vetéssel egy menetben a mag mellé juttatott mikrogranulált starterek alkalmazása.

rwatabl

Kijuttatása a szántóföldi növények esetében 10-20 kg/ha, illetve 20-40 kg/ha, és valamennyi kertészeti kultúra 20-30 kg/ha vetésével egy menetben javasolt.

Kukoricában történő alkalmazás esetén fontos szempont a magas cinktartalom, valamint hogy a termék talajfertőtlenítő szerekkel keverhető!

Amennyiben a termékkel kapcsolatosan bármilyen kérdésük lenne, keressék az RWA Magyarország Kft. területi képviselőit, akik örömmel állnak rendelkezésükre!      


Címkék: műtrágya, starter trágya, RWA, MegaGROW MAX Starter