TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
Nem ígérünk, hanem bizonyítunk – Kukoricáinkat nagy és stabil termés, kimelkedő jövedelmezőség jellemzi

Nem ígérünk, hanem bizonyítunk – Kukoricáinkat nagy és stabil termés, kimelkedő jövedelmezőség jellemzi

Növénytermesztés - 2021.12.30

Nehéz éven vannak túl a kukoricatermesztők. A tavaszi hideg, fagyos időjárás sok helyen elnyújtotta a kelést, vontatottá tette a kezdeti fejlődést. A kukorica sokáig stresszhelyzetben volt. Ilyen kezdet után jött az idei aszályos nyár, amely sem a termékenyülést, sem a szemkitelítődést nem segítette.

Hirdetés

Szerencsére va rekordmagas terményárak enyhíteni tudták a kiesett termés okozta hiányt, azonban megfelelő hibrid választásával idén kiemelkedően magas jövedelmezőséget lehetett elérni. A megfelelő hibrid pedig az RWA cégcsoport saját vetőmagmárkája, a G-SEED kukorica.

A G-SEED vetőmagmárkát 2018-ban hozta létre az RWA cégcsoport, hogy az innovációja révén a termelők nagyobb szabadságot élvezhessenek fajtaválasztás közben, mivel a főbb gazdasági növények mellett egyéb, speciális növényfajok is szerepelnek a portfólióban mind a konvencionális mind pedig a bio-növénytermesztéshez. A G-SEED története azonban korábbra nyúlik vissza, mint három év. A G betű a Saatzucht Gleisdorf nemesítőházra utal a márka elnevezésében. Ez a nemesítőház több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a kukorica, szója, borsó, olajtök és egyéb növények nemesítése terén.

Több nemzetközileg elismert nemesítővel, évekre visszanyúló együttműködés eredményeképpen rendkívül széles és kiemelkedő vetőmag-portfóliót tud a G-SEED nyújtani a termelők számára. Minden vetőmagunk intenzív tesztelésen esik át, mielőtt megkapná a G-SEED vetőmagmárkanevet. Kísérleti hálózatunk évente több mint 50 000 kísérleti parcellát állít be egész Európában, ezáltal minden ország klimatikus viszonyainak tökéletesen megfelelő fajtaválasztékot tud biztosítani.

Ennek a kísérleti hálózatnak és intenzív tesztelésnek köszönhetően a magyarországi termelők számára kiemelkedő kukoricavetőmag-választékot kínál a G-SEED. 
A gondos szelekció révén csak a rendkívüli stabilitással, stressztűréssel és magas termőképességgel rendelkező hibridek kerülnek a portfóliónkra, a régió adottságainak megfelelően, minden éréscsoportot lefedve.

A munkánkat igazolják az idei eredmények is, amelyeket a G-SEED kukoricahibridek értek el az egész országban. Az ország összes régiójában elvetett kísérletekben az élmezőnyben végeztek vetőmagjaink, nem egy helyen a piacvezető hibrideket megelőzve. De számunkra a legfontosabbak a partnereink visszajelzései, amelyek szintén alátámasztják a fajtasori eredményeket. Stabilitás, magas termés, ez az általános vélemény. Ennek köszönhetően minden új partnerünk, aki kipróbálta a G-SEED hibridet, emeli az arányát, vagy a teljes területén a mi vetőmagunkat választja. A régi partnereink körében pedig nem kérdés, már meg is rendelték a jövő évi vetőmagot.

A G-SEED a termelők számára olyan kínálatot tud biztosítani, amely a teljes érésidőt lefedi.

Az idei év egyik új hibridje a FAO 260-as VASARI. Jó szárszilárdságú, középmagas hibrid, amelyet kiemelkedő vízleadás jellemez. Újdonság még az idei kínálatunkban a FAO 450-es SUMERIC, amely erős gyökérzettel rendelkező, magas növény, kiemelkedő betegség-ellenálló képességgel. Ezzel az új hibriddel a már ismert PERSIC (FAO 450) hibridünk méltó társát vezetünk be a piacra. Említést érdemel még az INCLUSIV (FAO 380) kukoricahibrid is, amelynek fő jellemzői a rendkívüli alkalmazkodóképesség és stressztolerancia, amit idén is bizonyított szerte az országban beállított fajtakísérletekben, amelyekben az élen végzett.

Az előszezoni értékesítést az RWA Magyarország Kft. is elkezdte, aminek eredményeképpen néhány hibridünkből a rendelkezésre álló készleteink korlátozottak. A területi adottságoknak megfelelő hibrid kiválasztásában segítséget nyújtanak képzett területi képviselőink, akik információt tudnak adni az elérhetőségekről is.

Bővebb információ a G-SEED vetőmag-kínálatunkról a www.rwa.hu weboldalon, a termékek menüpont alatt érhető el.

Minden új partnerünk, aki már kipróbálta a G-SEED hibridet, emeli az arányát, vagy a teljes területén a mi vetőmagunkat választja.

 

rwalogo min

Címkék: kukorica, kukoricatermesztés, kukoricahibrid, kukoricatermesztők, RWA, G-SEED
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Corteva kukorica hibridjei elismerést kaptak a 2023-as ...

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat által előállított Pioneer® ...