A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Miért használjunk Agrocean-t?

Hírek - 2017.04.18

Nem tud eligazodni az algakészítmények világában? Válassza az Agrocean-t! A Farmmix Kft. által forgalmazott Agrocean 6.5.5. növénykondicionáló készítmény kiemelkedően magas 25 %-os algatartalmával egyedülálló segítséget nyújt az eredményes gazdálkodáshoz!

Miért használjunk Agrocean-t?


De mi is az az Agrocean? Egy olyan algakészítmény, amely Laminaria digitata tengeri algából készül speciális technológiával. Tápanyag összetétele: 6 % nitrogén, 5 % foszfor, 5 % kálium plusz mikroelemek (magnézium, bór, réz, vas, mangán és cink). Rendszeres használata következtében csökken a szélsőséges időjárás okozta stressz hatás (fagy, szárazság) és nő a növény ellenállósága a kórokozókkal szemben. Javul a termés minősége, biztonsága, fokozódik a növény teljesítő képessége!

Az elmúlt években több termelő is kipróbálta a készítményt, Zsittnyán Tamás a Georgikon Tanüzem Nonprofit Kft. főmérnöke a Pannon Egyetem Georgikon Karának Tangazdasága területén használta először az Agrocean-t és egy rövid interjú keretein belül osztotta meg velünk tapasztalatait. Tamás 50 ha tavaszi árpát kezelt vele. „Az Agrocean algakészítményt 4 másik szerrel együtt kombinációban, bokrosodás végén szárbaindulás elején juttatta ki, 1 alkalommal, 4 l/ha dózissal és 250 l/ha permetlével. Sem keverhetőségi, sem pedig kijuttatási probléma nem volt tapasztalható, pedig gomba-rovar- és gyomirtó szerrel együtt lett kipermetezve”. A kijuttatást követően 3 nappal az időjárási körülmények kedvezőtlenül alakultak, mert vihar, orkán erejű szél tombolt Keszthelyen és környékén. A vihar elmúltával az egész területen széltörés volt tapasztalható, a leveleken fehér foltok, elszíneződések mutatkoztak. „A történet érdekessége ezután következett”- nyilatkozta. „A vihar után 8-10 nappal az Agrocean-nel kezelt területeken a növények kiválóan regenerálódtak, a tünetek szinte teljesen elmúltak, míg a kezeletlen területeken még 2 hét után is láthatóak voltak. A kezelt állományban a hatás rendkívül látványos volt”. Tamás teljes mértékben meg van elégedve a készítménnyel, olyannyira, hogy azóta búzában, tritikáléban, repcében, rozsban és persze őszi és tavaszi árpában is alkalmazza. „Kiváló, meggyőző hatás, mindenkinek csak ajánlani tudom”- mondta az interjú végén.


Címkék: Agrocean, növénykondicionáló