Hirdetés
Túllépni a tegnapon – III. Regionális Búzatermesztési Konferencia Szarvason

Túllépni a tegnapon – III. Regionális Búzatermesztési Konferencia Szarvason

Növénytermesztés - 2017.08.14

Együttműködési megállapodás aláírásával kezdődött a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar (AGK) III. Búzatermesztési Regionális Konferenciája június 15-én Szarvason.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

A Tessedik Campus iskolaföldi kísérleti területén megtartott rangos kelet-magyarországi rendezvényen – amelyen együttműködő partnerek, gazdálkodók, őstermelők, falugazdászok, NAK-szaktanácsadók vettek részt, a térség megyéiből több mint százan – két tudományos előadás hangzott el, majd a fajtatulajdonosok, kutatók, gyártók képviselői szántóföldi bemutatón ismertették tevékenységük gyakorlati eredményeit.

Kölcsönös érdekek

A tudományos munka akkor válhat igazán sikeressé, ha az eredmények megmutatkoznak a gazdálkodóknál, a gyakorlatban – ennek szellemében jött létre, s írta alá az együttműködési megállapodást 
Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Dr. Futó Zoltán egyetemi docens, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar dékánja a szarvasi rendezvényen. Hasonló megállapodás jött létre az egyetemi kar és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága között is Dr. Futó Zoltán és Dr. Bak Péter, 
a kamara Békés megyei igazgatója aláírásával. A szarvasi konferencia megnyitóján Dr. Takács Árpád kölcsönös érdekeken, együttműködésen alapuló, jövőképet felmutató megállapodásként méltatta az aláírt dokumentumot. Dr. Bak Péter köszöntőjében annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az átlátható piaci viszonyok, a versenyképes gazdálkodás feltételeinek kialakításához a szolgáltató állam, az érdekérvényesítő kamara és a tudomány együttműködve előreviszi, jól szolgálja Békés megye agrártársadalmát.
Szerző: T. I.–S. F., Fotók: Szabó Ákos

Címkék: búza, búzatermesztés, konferencia, nemesítés, Szarvas
Kiemelt hírek