TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 618 Ft
Benzin ára: 610 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,17
USD: 358,68
CHF: 402,97
GBP: 463,56
Hirdetés
Miért válaszd az AÖP-ben a BiogeN -t ? – Zöldebb állomány, nagyobb terméshozam,  egyenletesebb növekedés

Miért válaszd az AÖP-ben a BiogeN -t ? – Zöldebb állomány, nagyobb terméshozam, egyenletesebb növekedés

Növénytermesztés - 2024.06.18

A BiogeN mikrobiológiai készítmény Bacillus licheniformis-t tartalmaz, ez a baktérium a talajokban természetes módon is előfordul, de az intenzív gazdálkodás miatt egyre kisebb mennyiségben található meg a talajokban, ezért pótolni kell. Nagy előnye, hogy a baktérium a szaporodásához szükséges nitrogént a levegőből vonja ki, így a talajban lévő nitrogénmennyiség növekszik. A cellulózt egyszerűbb, így más mikroorganizmusok számára is elérhető molekulákká alakítja, ezzel javul a talaj szerkezete, a humusztartalma nő.

Miért válaszd az AÖP-ben a BiogeN -t ? – Zöldebb állomány, nagyobb terméshozam,  egyenletesebb növekedés 

A WP formulázottságának köszönhetően a baktérium az UV-re nem érzékeny, ezért nem szükséges a kijuttatás után azonnal bedolgozni a talajba. A tarlóbontásra időjárástól függően 1–3 hónap szükséges, a B. licheniformis tág hőmérsékleti tartományban, a -10 C-tól a +65 C-ig életképes. A viszonylag gyors szárbontásának köszönhetően a szármaradványokon megtelepedő kórokozó gombák, állati károsítók is megsemmisülnek, így a következő évi veteményt nem veszélyeztetik az áttelelő alakok.

Igazolt kísérleti eredmények

A demonstrációs kísérlet megmutatta, hogy a tarlókezelés után a talaj humusztartalma 10%-kal, míg a talaj nitrogéntartalma 36%-kal nőtt, ennek hatására a búza utóvetemény klorofilltartalma és gyökértömege is nőtt. Ezek a tények a gazda számára a növény egyenletesebb, erőteljesebb növekedését jelentik és zöldebb állományt, és ami a legfontosabb, hogy nagyobb terméshozammal számolhatnak.

Miért válaszd az AÖP-ben a BiogeN -t ? – Zöldebb állomány, nagyobb terméshozam,  egyenletesebb növekedés  

Egyre több új és sok visszatérő vásárló

A BiogeN tarlóbontó készítményt 4 éve forgalmazza a Móra-Input Kft. Az értékesítés első évében az innovatív gazdák kezdték el használni a terméket, főként azért, mert nincs bedolgozási kényszer, nem kell a kijuttatás után azonnal a talajba dolgozni. A második évében 12%-kal nőtt az eladott mennyiség, a vásárlók 90%-a visszatérő vásárló volt, akik arról számoltak be, hogy kedvező számukra az egyszerű felhasználás, illetve nagy előny a többi hasonló termékkel szemben, hogy nem kell azonnal bedolgozni a készítményt a talajba. A kezelés után gyorsabban bomlottak le a szármaradványok, az utóvetemény egyenletesebben kelt, és egységesebb volt az állomány. Az új vásárlók többsége azért döntött a termék mellett, mert látta, hogy a BiogeN-t használó gazda növénye zöldebb, életerősebb. Mondhatni szájról szájra terjedt az információ a termék pozitív tapasztalatairól. A 2023-as évben már 45%-kal nagyobb mennyiséget értékesítettünk, és a vásárlók nagy része több éve használja a terméket.   

Az Agrár Ökológiai Programban egyszerűen felhasználható készítmény, 1 alkalommal a tarlóra kijuttatva, majd bedolgozva már teljesíthető a vállalás. Mikrobiológiai készítmény, így +2 pont szerezhető az AÖP-ben a használatával.

Egyszerű felhasználás

Miért válaszd az AÖP-ben a BiogeN -t ? – Zöldebb állomány, nagyobb terméshozam,  egyenletesebb növekedés

Egyszerűen alkalmazható, a dózisa 1 kg/ha, 300 l/ha vízzel a tarlóra kijuttatva.

További információ: Móra-Input Kft,
Márki Anita: +36-30/747-6217 
marki.anita@naturbiokal.hu

Címkék: aöp, biogen
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tápanyagutánpótlás, ősszel

A mezőgazdaságban lezajló gazdasági folyamatok minden termelőt arra ösztönöznek, hogy alaposan átgondolja és ...