TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Miért szeretjük a Benevia® rovarölő szert? - Önök mondták

Miért szeretjük a Benevia® rovarölő szert? - Önök mondták

Növénytermesztés - 2024.04.03

Mindig nehéz egy olyan termékről írni, ami már évek óta piacon van. Méghozzá sikerrel. Mi lehet az a tulajdonság, paraméter vagy jellemző, ami még nem annyira ismert? Esetleg a felhasználás terén van-e olyan részlet, amit még tisztázni kell? Mikor időzítsünk? Mekkora lémennyiséget használjunk? A termelők szoktak erről beszélgetni maguk között? Biztosan. Akkor a legjobb, ha nekünk is elmondják tapasztalataikat, hogy meg tudjuk osztani széles körben is. Megkérdeztünk néhány partnerünket (termelőket, szakirányítókat, kereskedőket), hogy ők miért szeretik a Benevia® rovarölő szert. Lássuk!

Miért szeretjük a Benevia® rovarölő szert? - Önök mondtákMárki Anita (burgonyatermelő, Év növényorvosa 2019, Csongrád vármegye) – Zákányszék

„Nekem szerencsém volt, mert már az engedélyeztetés előtt kipróbálhattam a terméket egy fejlesztői kísérlet során a saját burgonyatechnológiánkba beillesztve. Elképesztő volt látni, hogy a termék valóban tojás-, lárva- és imágóölő egyszerre. Saját szememmel láthattam az elhalt tojásokat, a lepottyant lárvákat és imágókat. A termék kijuttatása után fél órával jött egy nagyobb eső, de ennek ellenére is működött az anyag. Az azóta eltelt 5 évben teljesen a technológiánk részévé vált a Benevia® rovarölő szer használata.”
 

Miért szeretjük a Benevia® rovarölő szert? - Önök mondtákGulyás János (szakirányító, Délalföldi Kertészek Szövetkezete) – Szentes

„Nálunk az elsődleges szempont az volt, hogy a biológia mellett tudjuk használni. Ez a termék nem bánt semmilyen hasznos rovart, így bátran használjuk. Nagyon széles a spektruma és ami nálunk kiemelten hangsúlyos szempont, hogy mindemellett nagyon rövid az élelmezésegészségügyi várakozási ideje.”


Bartucz Tibor (ügyvezető igazgató, Délgazda Mezőgazdasági Szaküzlet) – Kistelek:

„Azért szeretem, mert jól dolgozik. Ennyire egyszerű. Kereskedőként fontos dolog, hogy a partnereim és vásárlóim meg legyenek az adott termékkel elégedve, és a Benevia® ilyen. Szeretik a burgonyások, káposztások és a gyökérzöldség termelők egyaránt. A termelők keresik és viszik a terméket. Beépült a technológiába, gyakorlatilag magát eladja a termék. Nincs panasz rá.”

Földesi István (szakirányító, Kamut-Gyúrpusztai Mezőgazdasági Kft.) – Kamut:

„Nálunk Kamuton nagyon súlyos a tripszkérdés a hagymatermesztésében. Van áttelelő és tavaszi vetésű hagymánk is, rettenetesen nehéz a védekezés és a jó időzítés a különböző szerekkel. Tavaszi vetésű hagymában használtuk a Benevia® rovarölő szert és szemmel látható volt, hogy jelentősen visszafogta, lassította a tripszeket. Mi még mindig tanuljuk a szer használatát.”

Guba Marcell (paprikatermesztő) – Szentes:

„Paprikatermesztéssel foglalkozunk és a Benevia® rendkívül hatékony volt első használatra is. Egyik napról a másikra lesöpört mindent. Nagyon látványos.”

Kis Sándor Zsolt (szaktanácsadó, Dió 896 Kft) – Hódmezővásárhely:

„Azt tapasztaltam a termelői visszajelzésekből is, hogy szeretik, mert széles hatásspektrumú, rugalmasan felhasználható készítmény. Modern formulációja és hatóanyaga révén eredményesen alkalmazható szántóföldi kertészeti kultúrákban és hajtatásban is.”

Balogh Ildikó (biológiai növényvédelmi szaktanácsadó) - Csongrád

„Közel 100 partnerrel vagyok szoros napi kapcsolatban, és 300 felett van azon termelők száma, akivel még rajtuk kívül együtt dolgozok. Több gazdaboltban is „rendelek”, a termelőim „a bogarasnak” hívnak. Olyan termék kellett nekem, ami nem borítja fel a biológiai egyensúlyt. A Benevia® nagy segítség pl. a tetű ellen, mivel engedélyezett és az egyensúly megtartása mellett megfelelő hatékonysággal bír. Sok kultúrával foglalkozom (paprika, paradicsom, káposztafélék, hagyma, gyökérzöldség…), mindenhol bevált a Benevia®. Bónusz, hogy a vírusok jelenlétét is szépen vissza lehet szorítani, mert megszünteti a vektort.”

Mi kérdeztük, Önök válaszoltak.

Miért szeretjük a Benevia® rovarölő szert? - Önök mondtákwww.fmcagro.hu

FMC-Agro Hungary Kft.A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.

Címkék: rovarölő szer, fmc-agro hungary kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Több pénzt akar keresni? Akkor ideje, hogy megtanulja az őszi ...

Tavasszal a vegetáció megindulásakor a legfontosabb feladat az őszi búza és a repce nitrogén fejtrágyázásának ...