TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
Új világrekord a 39,14 t/ha terméshozamú kukoricával

Új világrekord a 39,14 t/ha terméshozamú kukoricával

Növénytermesztés - 2024.01.05

Az ötszörös országos kukoricatermés-rekorder új mérföldkövet ért el a Pioneer® kukoricával

Hirdetés

A Corteva Agriscience Pioneer® kukorica hibridjeit választó gazdák országszerte bizonyítottan jól teljesítettek a szántóföldeken, és kiváló eredményeket értek el az idei Nemzeti Kukoricatermesztők Szövetségének éves terméshozam-versenyén. David Hula, a virginiai Charles Cityből, új világrekordot állított fel, 39,14 t/ha terméshozammal a Pioneer P14830VYHR kukoricával. Hula ezzel megdöntötte a korábbi világrekordját, a 2019-ben a Pioneer P1197 hibriddel felállított 38,66 t/ha terméshozam rekordot.

Új világrekord a 39,14 t/ha terméshozamú kukoricával

"Gratulálunk Davidnek és az idei verseny összes nyertes gazdájának" - mondta Judd O'Connor, a Corteva Agriscience észak-amerikai régiójának elnöke. "Az eredményeik tükrözik azokat a hihetetlen célokat, amelyekre a gazdák országszerte törekszenek. Ezért folytatjuk a kutatás-fejlesztési beruházásokat, hogy a gazdák számára a legmodernebb kukorica vetőmag technológiát és a legmagasabb szintű genetikát biztosítsuk, amelyek szükségesek sikereik eléréséhez.”

Ezt a mérföldkőnek számító terméshozamot egy új hibriddel érték el, amely a Pioneer első osztályú termékeiből származik. Az új, nagy hozamú hibridek gyorsabb piacra kerülése érdekében Andy Ross, a Corteva Agriscience kukorica nemesítője elmagyarázta, milyen erő rejlik a vállalat nemesítési programja mögött, és hogyan kerülnek piacra a Pioneer márka új vezető termékei.

"Tudjuk, hogy ügyfeleink mit gondolnak a vezető hibridekről, és ennek megfelelően különböző tulajdonságokat kell figyelembe vennünk" - mondta Ross. "Azzal, hogy genetikai állományunkat a szakembereink a kukoricaöv több különböző helyszínén is alkalmazzák, összekapcsoljuk a tudást és a felelősségvállalást, hogy a kukorica hibridjeinket az ügyfeleink számára fontos tulajdonságokkal tökéletesítsük. Ezáltal megváltozik a genetikai állományunk teljes dinamikája, mivel folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy azt a termelőink igényeihez igazítsuk."

Ezzel a győzelemmel Hula ötödik alkalommal állított fel új világrekordot a Pioneer kukorica hibridekkel.

"Ha belegondolunk, honnan ered a sikerünk, sok vetőmaggyártóval van kapcsolatunk, de a Pioneerrel és az agronómiai csapattal való együttműködésünk messze felülmúlja bármely más kapcsolatunkat" - mondta Hula. "Nemcsak mi értük el ezt az igazolt rekordot jelentő sikert, hanem ez egyértelműen a Pioneer sikere is, hiszen nekik van meg a megfelelő genetikájuk hozzá.”

A jövő évi hibridek kiválasztásakor Hula arra biztatta a gazdákat, hogy ne féljenek az új Pioneer és Corteva nemesítési programjainak első osztályú termékeitől. A P14830 hibriddel 39,14 t/ha, a P10811 hibriddel pedig 37,03 t/ha terméshozamot ért el - ez volt mindkét hibrid első éve a piacon. Hula azt is elmondta, hogy mi a két legfontosabb szempontja a vetőmagválasztáskor.

"Amikor hibridet választunk, egyértelműen a terméshozamot vesszük figyelembe. De aztán felvetődik a kérdés, hogy mi az a következő lépés, mit kell még leküzdeni, legyen az betegség, állóképesség, a szemek minősége, vízleadási dinamika vagy csak tenyészidő?" - mondta Hula. "Hibridválasztáskor a terméshozamot és az állóképességet keressük, és aztán a többi tényező többségét tudjuk kontrollálni. Ha egy termelő nem tudja kézben tartani a többi nehézséget, akkor olyan hibridet kell választania, amely megadja neki azt az erőt, amire szüksége van.”

A Pioneer arra törekszik, hogy a gazdálkodóknak olyan hatékony termékportfóliót kínáljon, amely megfelel az igényeiknek és az eddigi legmagasabb terméshozamokat biztosítja. 41 állam gazdálkodói 81 különböző Pioneer kukorica hibriddel szereztek első, második és harmadik helyezést a terméseredményt tekintve, ami bármely más vetőmaggyártó vállalatnál több állami győzelmet és helyezést jelent. Ezek az eredmények rávilágítanak a Pioneer termékek egyenletes teljesítményére a különböző körülmények között. Az idei verseny eredményei megtekinthetők a Pioneer.com/NCGA weboldalon.

Címkék: kukorica, corteva agriscience, pioneer, hibrid, vetőmag
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Növénykondicionálás és lombtrágyázás prémium minőségű ...

A szántóföldi és kertészeti növénytermesztésben érintett gazdálkodók napi szinten szembesülnek azokkal az új ...