TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
A Corteva Agriscience bevezeti a BlueN® tápanyag-hasznosulást segítő biostimulánst Magyarországon

A Corteva Agriscience bevezeti a BlueN® tápanyag-hasznosulást segítő biostimulánst Magyarországon

Növénytermesztés - 2023.11.21

A biológiai termék alkalmazkodik a növények növekedési igényeihez és fenntartható módon segít maximalizálni a terméshozamot

A Corteva Agriscience a Biológiai Termékek portfóliója részeként bevezeti Magyarországon a BlueN® tápanyag-hasznosulás optimalizáló termékét, amely segít kielégíteni a mezőgazdaságban a fenntarthatóbb termékek iránti keresletet.

A BlueN® olyan kiegészítő nitrogénforrást biztosít, amely képes az aktívan fejlődő növényeket többlet nitrogénnel ellátni a növekedés elősegítése érdekében. A mikrobiológiai termék egyedülálló megoldást kínál a gazdálkodóknak, amely természetes módon biztosít több nitrogént a növény számára.

Ez a forradalmi technológia a szántóföldi körülmények közötti integrált tápanyag-gazdálkodás hatékonysága révén teremt értéket, alkalmazkodik a növények növekedési igényeihez, és segít fenntarthatóan maximalizálni a terméshozam-potenciált. Biológiai termékként a BlueN® a nitrogénmegkötő endofita baktériumot, a Methylobacterium symbioticum SB23 törzsét tartalmazza, amely kiegészítő nitrogénforrásként képes a levegőből nitrogént megkötni. A BlueN® 2024-től lesz elérhető Magyarországon a szántóföldi növények széles körében, beleértve a repcét, gabonaféléket, kukoricát és napraforgót.

Sergii Kharin, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: "A BlueN® bevezetésével a magyar fogyasztók fenntartható termékek felhasználásával előállított élelmiszerek iránti igényére reagálunk. A BlueN® segíthet a gazdáknak megfelelni a változó környezeti feltételeknek, miközben termesztett növényeik termőképesek és egészségesek maradnak. A termék bevezetése megerősíti elkötelezettségünket az iránt, hogy innovatív, fenntartható lehetőségeket kínáljunk a nitrogén hatékonyságának és hozzáférhetőségének javítására, valamint a terméspotenciál növelésére. Ez egy újabb lépés előre a Corteva bővülő globális biológiai portfóliójában, amely a bizonyítottan kiszámítható teljesítményű biostimulánsok, biokontroll és feromon termékek kifejlesztésére irányul."

Címkék: corteva agriscience, biológiai termékek, bluen
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Trágyaszórók a Fliegltől: megrakva minden földi jóval

Visszaadják a talajnak, amire a legnagyobb szüksége van