TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,83000
USD: 370,49000
CHF: 406,73000
GBP: 458,15000
Hirdetés
RWA: Megkönnyítjük a vetőmagválasztást!

RWA: Megkönnyítjük a vetőmagválasztást!

Növénytermesztés - 2023.06.03

Az RWA Magyarország Kft. az egyik legnagyobb hazai agrárintegrátor. Fontos küldetésünk: saját márkás fajtaszortiment

Az RWA Magyarország Kft. 27 éve az egyik legnagyobb hazai agrárintegrátor. Egyik legfontosabb küldetésünk, hogy segítsük partnereinket a piacra jutásban, így céljaikat maradéktalanul megvalósítva, minőségi termékeket állíthassanak elő gazdaságosan.

Fő célkitűzésünk, hogy megbízható, szakmai és stabil pénzügyi hátterünkkel támogassuk a magyar mezőgazdaság kis-, közép- és nagy termelőit a nyereséges termelés megvalósításában. Továbbá, megbízható piaci magatartással hosszú távú kapcsolatokat építünk ki az ország egész területén, hiszen országos értékesítői hálózattal rendelkezünk, illetve terménykereskedőként is segítjük a termelőket a piacra jutásban és a nyereséges gazdálkodásban. Anyavállalatunk, a Raiffeisen Ware Austria tőkeerős, likvid és professzionális hátteret biztosít cégünknek a Raiffeisen csoport tagjaként.

Vállalati gyökereink, értékeink

Szolidaritás, előrehaladás, sokszínűség és állandóság – ezek a fő értékek jellemzik társaságunkat megalakulásunk, 1996 óta. Vállalati küldetésünk gyakorlati megvalósulásának eredményeképpen mostanra az RWA a magyarországi piac egyik elismert és jelentős saját márkás (G-SEED) vetőmag-előállítójává és forgalmazójává vált. Az RWA csapata azért dolgozik, hogy vállalkozása céljaihoz igazodó megoldásokat nyújtsunk, hiszen a közös értékek azok, amik összekötnek bennünket.

Mivel foglalkozunk?

Társaságunk, az RWA Magyarország Kft. független agrárintegrátorként a magyar mezőgazdaság vállalkozásait szolgálja ki az agráriparhoz kapcsolódó termékekkel (vetőmagok, növényvédőszer, műtrágya, gázolaj, bio üzletág). Az értékesítésen és a terménykereskedelmen kívül cégünk Ikrényben, Kerekharaszton, Csongrádon és Baján a saját kikötőnkben termény tárolására alkalmas telephelyekkel is rendelkezik, ahol összesen 50.000 tonna terményt tudunk tárolni egyidejűleg.

A legnagyobb integrátor, exkluzív saját fajta szortimenttel(G-SEED márka)

RWA: Megkönnyítjük a vetőmagválasztást!

Az RWA Magyarország Kft. a hazai vetőmag piacon jelentős saját tulajdonú fajta-szortimenttel rendelkező integrátor cég, összesen 10 növényfaj kb. 50 fajtájával és több, mint 1500 hektár szaporító terület integrációjával. Az Ikrényben található vetőmag üzemünkben zajlik a vetőmag feldolgozás döntő része, külső partneri hálózatunkkal együtt összesen átlagosan 5000 tonna vetőmag feldolgozását végezzük el. A márkanév (G-SEED) a saját, gleisdorfi nemesítőházunkra utal, mely több, mint 60 éves tapasztalattal bír a kukorica, szója, borsó és olajtök nemesítésében.

Az RWA Csoport pedig a legnagyobb közép-kelet európai vetőmag értékesítő vállalkozás, melynek a teljes vetőmagforgalma meghaladja az évi 200 millió eurót. A nemzetközi cégcsoporton belül a teljes vetőmag-szaporítási terület összesen 30.000 hektár(főként gabonafélék, kukorica, de szójabab és repce is.)

Őszi kalászos ajánlatunk

Az őszi búza nemesítés elsődleges célja a fajtában rejlő genetikai potenciál növelése. Ez a genetikai termőképesség adott, a fajta kézzel fogható formában a vetőmaggal jut el a termelőkhöz. Sok tényezőtől függ, hogy ebből a maximális termésből mennyi realizálódik. Vannak olyan elemek, melyekre minimális hatásunk van, de sok más faktorra a technológia pontos betartásával komoly befolyásunk lehet, mely a vetőmag megfelelő kiválasztásával kezdődik.

Az RWA Magyarország Kft. nagy termőképességű fajtákat kínál a piacon a gazdák számára, mint például a G-SEED márka már jól ismert zászlóshajói: az OBIWAN és SOFRU.

RWA: Megkönnyítjük a vetőmagválasztást!

Az OBIWAN egy korai érésű őszi búzafajta, mely minden területen biztonsággal termeszthető. Kiemelkedő terméshozam és nagyfokú stabilitás jellemzi. A 2022-es évben csúcsosodott ki az Obiwan kiválósága és megbízhatósága, hiszen a 2022. NAK-os Középérésű Fajtacsoport Szemtermés versenyen I. helyezést ért el. Ezen a megmérettetésen a gazda 11,02 tonna/ha terméseredményt hozott. Nemcsak a terméspotenciálja kiváló, hanem a genetikai tulajdonságai is: nagyon jó megdőlési ellenállósággal rendelkezik a kiváló szárszilárdságának köszönhetően. Növényvédelmi szempontból a sárgarozsda és a barnarozsda sem ellenfél az Obiwan szálkás búzafajtánknak. Intenzív és kevésbé intenzív termesztési körülmények közé is ajánljuk.

RWA: Megkönnyítjük a vetőmagválasztást!

A SOFRU a közép-korai éréscsoportba tartozó szálkás búzafajta, amelyet a mennyiség és minőség harmóniája jellemez. Emellé a kiváló télállóság, betegségtolerancia és nagyfokú bokrosodási képesség párosul. Ezeken a genetikai tulajdonságokon kívül kiemelkedő termőképességgel rendelkezik, és az Obiwan fajtánkhoz hasonlóan különböző technológiákhoz is ajánljuk.  A Sofru jól alkalmazkodik a vetésidő tekintetében, a koraitól a késői vetésig egyaránt. Ár-érték arányban is kiváló választás a hazai termelők számára.

Az OBIWAN és a SOFRU őszi kalászosokon kívül számos más remek fajta is megtalálható a portfóliónkban: CAMPESINO, BERNSTEIN, KLIMA, SU JULE őszi árpánk, RIPARO tritikálénk és BORFURO rozsunk is.

Nézze meg további fajtaszortimentünket itt!

Őszi káposztarepce az RWA-tól

Ne feledkezzünk meg a másik fontos őszi vetésű kultúráról, hiszen a magyar gazdák számára kiemelt jelentőséggel bíró olajos növény az őszi káposztarepce. Ez a kultúrnövény azok közé sorolható, amelyek nagy törődést és odafigyelést igényelnek a hosszú tenyészidőszak alatt. Hasonlóan az őszi vetésű kalászosokhoz, nagyon fontos a jó agrotechnológia megválasztása a sikeres termesztéshez, melynek alapja, hogy a megfelelő hibrid mellett tudjunk dönteni.

Az RWA Magyarország Kft. vetőmag üzletága minden évben arra törekszik, hogy a magyar termelők számára kiváló termőképességű és könnyen termeszthető hibrideket dobjon piacra, mint például az ANNISTON és a KWARK fajták.

Az ANNISTON kivaló genetikával rendelkező repce, amelyben minden meg van, ami egy modern repce hibridben benne lehet: a TuYV (tarlórépasárgaság vírus) rezisztencia, kipergéssel szembeni ellenállóság és az RLM7-es gén. Emellett kiváló agronómiai tulajdonságokkal is rendelkezik: nagyon jó a télállósága; korai, gyors a kezdeti fejlődési erélye és nagyon jó a megdőléssel szembeni ellenálló képessége.   

RWA: Megkönnyítjük a vetőmagválasztást!

A KWARK egy masszív, robosztus repce hibrid, amely kiválóan alkalmazkodik a korai vetésekhez, valamint nagyon jó télálló képességgel rendelkezik. Ez a fajta egy nagyon erős, későn érő típus, de nem túl magas, egységes növekedési típusa miatt könnyen betakarítható.

Az RWA Magyarország Kft. mindig törekszik arra, hogy számos újdonsággal lássa el a partnereit, ezért újabb és újabb fajtákat és hibrideket vezetünk be a piacra. Csakúgy, mint a repce portfóliónkban: az idei őszi szezonban újdonságként az ANNISTON alapokon az AURELIA-val, és a KWARK alapokon a STEWART-tal találkozhatnak a gazdák.

További információkért kérjük keresse területi képviselő kollégáinkat, vagy nézzen körül weboldalunkon

Szelepcsényi Gábor, vetőmag üzletágvezető

Kovács-Fodor Elizabet, vetőmag portfólió-menedzser

RWA Magyarország Kft.

www.rwa.hu

RWA: Megkönnyítjük a vetőmagválasztást!

RWA: Megkönnyítjük a vetőmagválasztást!

Címkék: vetőmag, kalászos, repce, rwa, búza, őszi búza
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A mikrobák szerepe a talajszerkezet és talajegészség ...

A termőtalajok romlása világviszonylatban, de Magyarországon is jelentős. Az Európai Unióban a legfrissebb ...