TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 658 Ft
Benzin ára: 644 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,76000
USD: 363,80000
CHF: 398,12000
GBP: 456,61000
Hirdetés
A szőlősgazdáknak és gyümölcsültetvényeseknek mutatott be hasznos gépeket a Güttler

A szőlősgazdáknak és gyümölcsültetvényeseknek mutatott be hasznos gépeket a Güttler

Kertészet - 2023.04.07

A Magyarországon évtizedek óta jelen lévő Güttler a prizmahengereiről ismert, de persze ennél jóval sokszínűbb a kínálata, amit a szőlészeti és gyümölcsültetvényes bemutatóin rendre bizonyít is.

A prizmahenger kifejlesztőjeként ismert Güttler cég hosszú ideje tart úgynevezett DemoKERT bemutatókat Magyarország különböző vidékein, ahol a szőlő- és gyümölcsültetvényekben alkalmazható új technológiákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődő gazdák.

Nem volt ez másképp idén sem, és az első állomásra az Agrofórum is ellátogatott Szekszárdra március 22-én. Helyszínül a Tringa Borpince területe szolgált, amely kisbirtok kategóriában volt már Magyarország legszebb szőlőbirtoka is, vagyis impozáns hátteret jelentett a demózáshoz.

Természetesen ezúttal is a Güttler-hengerek álltak a középpontban, amelyek fontos és hasznos technológiai elemekként épülnek be a sorközművelő gépekbe. Emellett a Moreni kardánhajtásos forgóborona, valamint a Müthing gally- és venyigezúzó munkáját is élesben tekinthették meg a résztvevők.A simítós boronát a gyepfelújításhoz használhatják, de egy szőlészetben elmaradhatatlanok a mulcsozók is, a Müthing termékei például (amelyeknek a Güttler a kizárólagos magyar forgalmazójuk) 60 centimétertől egészen 8 méterig terjedő munkaszélességben állnak rendelkezésre.

Az Agrofórum kiemelte a bemutatott gépek közül a GreenManager moduláris felépítésű vetőkombinációt, amely környezetbarát és víztakarékos zöldítést tesz lehetővé a gyümölcsösökben és szőlőkben. A sorközzöldítő kultivátor 1,2–1,8 méter közötti méretekben érhető el, és az egységei külön-külön is használhatók. Vágótárcsái átvágják a füves területek felső gyökérzónáját, ezáltal a fölötte elhelyezkedő grubberkapák nem gyűrik fel a zöldítést. A kombináció hátsó részén itt is a Güttler prizmahengerét találjuk.

További részletekért KATTINTSON IDE!

Címkék: güttler, demó, bemutató, szőlészet, gyümölcsültetvény, prizmahenger, mulcsozó, kultivátor
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A SIVETI 2023 szakkiállítás innovációs díjai

Egyszerűbben, pontosabban, gyorsabban, tisztábban – ezek határozzák meg a szőlő-gyümölcs ágazat ...