Schieber borászat

Szekszárd szívének borai

A helyi termelőkkel összefogva stílust épít a Schieber borászat

„A szekszárdi történelmi borvidéken a borkészítés múltja, kultúrája és jelene okán olyan szakmai alázatot és elhivatottságot követel meg, amit nem meríthet ki egy egyszerű árutermelő ültetvény vagy egy élelmiszer-előállító üzem leírása és fogalmi meghatározása. A borkészítés értékteremtést jelent, átalakulást, amelyben a természet, a kultúra, hagyomány és emberi tudás van jelen egyedülálló szimbiózist alkotva” – hangzik a Schieber borászat hitvallása.

Dr. Schieber-Horváth Anitával, a borászat egyik tulajdonosával a szekszárdi hagyományokról, elért eredményekről és a jövőbeni tervekről egyaránt beszélgettünk.

Díjeső itthon és külföldön

 – A 24. alkalommal megrendezett Berliner Wein Trophyn 41 ország 1426 termelőjének 7000 tételét kóstolta meg a nemzetközi zsűri. Itt szép magyar sikerek születtek, például aranyéremmel jutalmazták a Schieber Patina Cabernet Franc 2016-ot. Mit kell tudnunk erről a rendezvényről, illetve a pincészet nyertes boráról?

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Belépés

Felhasználói név *
Jelszó *
Emlékezzen rám

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Szerző: AgrárUnió

Tags: bor, borászat, Szekszárd, Schieber borászat

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom