TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Időjárás: ennyi volt a majális, borult, fátyolfelhős, szürke kedd vár ránk

Időjárás: ennyi volt a majális, borult, fátyolfelhős, szürke kedd vár ránk

Időjárás - 2023.05.01

A verőfényes május 1. után nehéz elhinni, hogy kedden valami egészen más vár ránk. Pedig így lesz, a Dunántúlon borult, az ország másik felén fátyolfelhős, szürke idő lesz.

Hétfő estétől délnyugat felől tovább növekszik, a Dunántúlon meg is vastagszik a fátyolfelhőzet. Legfeljebb az északnyugati részeken fordulhat elő hajnalban gyenge eső. Az általában délkeleti irányú szél főként a déli tájakon élénk marad – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben és a nyírségi hidegre érzékeny helyeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Kedd reggeltől fokozatosan vastagszik a felhőzet, legkésőbb a Tiszántúlon, ott valószínű a legtöbb, szűrt napsütés. Kora délutánig a Dunántúlon elvétve, estig ott már többfelé fordulhat elő eső, zápor, emellett a Duna-Tisza közén is előfordulhat késő délutántól gyenge eső. A délkeleti, keleti szelet a Duna-Tisza közén erős lökések kísérhetik, míg a Nyugat-Dunántúlon az északiasra forduló szél élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél hűvösebb idő valószínű.

Agrometeorológiai szempontból nem lehetünk elégedetlenek, hiszen a múlt hét második felében többször többfelé előfordultak esők, záporok, ugyanakkor ezekből jellemzően csak kis mennyiség esett, így összességében jól lehetett haladni a vetéssel.

A talajok száradtak, de a már kelésben lévő kukorica és napraforgó számára a legtöbb helyen kellő mennyiségű nedvesség áll rendelkezésre a gyors fejlődéshez. A múlt csütörtöki és pénteki helyenként fagyos hajnalok óta melegedés kezdődött, és ezt a héten sem töri meg számottevő lehűlés.(Fotó: SplitShire/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, május 2, kedd, borult, fátyolfelhős, csapadék
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Teljeskörű talajfertőtlenítés: piretroid rovarölő ...

A talajfertőtlenítés szántóföldi és kertészeti kultúrák esetében is alapjaiban meghatározza ...