TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Időjárás: szinte hihetetlen, de hajnalban még mindig lehet fagy – mutatjuk, hogy hol

Időjárás: szinte hihetetlen, de hajnalban még mindig lehet fagy – mutatjuk, hogy hol

Időjárás - 2023.04.26

Nem lesz rekkenő hőség csütörtökön Magyarországon, sőt néhány helyen akár még fagyhat is. Európában eddig a tavaszt átlag fölötti hőmérsékletek és jelentős csapadék jellemezte.

Szerda estétől változóan felhős ég valószínű, ugyanakkor néhol végig derült maradhat az ég. A csapadék nagy része megszűnik, a keleti tájakon azonban az éjszaka második felében is kialakulhat egy-egy zápor. Az északias szél gyenge vagy mérsékelt lesz – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 5 fok között valószínű, de a fagyzugos, hidegre hajlamos részeken ennél hidegebb idő várható, míg magasabb értékek a tartósan felhős területeken valószínűek.

Csütörtök reggeltől alapvetően napos, gomolyfelhős időre készülhetünk, de a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak is. Számottevő csapadék nem várható. Az északnyugati szél mérsékelt lesz, majd este délire fordul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Agrometeorológiai szempontból Európa nagy részén a 2023. március 1. és április 17. közötti időszakot összességében kissé az átlag fölötti hőmérsékletek és jelentős csapadék jellemezte. Március és április elején hideg hullámok fordultak elő, de ez a vetésekben számottevő károkat nem okozott.

Az aszály a Pireneusi-félszigeten tovább fokozódott, de Olaszország északi részén is jelentős csapadékhiány van. Olaszország északi részén és Spanyolországban a nyári növények vetését komoly aggodalom kíséri, mivel nagyon kevés víz áll rendelkezésre az öntözés számára a víztározókban.

A 2023. március 1. és április 17. közötti időszakot Európa nagy részén az átlagosnál melegebb időjárás jellemezte: többnyire 0,5–2 Celsius fokkal haladta meg a hőmérséklet a sokéves átlagot. Az átlagosnál hűvösebb időjárás Skandináviában, illetve Oroszország európai területének északi részén fordult elő.(Fotó: Harry Fichtner/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, április 27, csütörtök, fagy, európa, meleg, csapadék
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A vadkár-érem több oldala

Az elmúlt időszak egyik nagy port kavaró bejelentése Győrffy Balázstól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ...