TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Időjárás: éjszakára visszasettenkedik a fagy, vasárnapra már figyelmeztetést is kiadtak

Időjárás: éjszakára visszasettenkedik a fagy, vasárnapra már figyelmeztetést is kiadtak

Időjárás - 2023.03.11

Ha minden igaz, idén márciusban már nem lesz olyan hideg, mint a mostani szombatról vasárnapra virradó éjszakán. A nemzeti ünnepünkre szintén lehűlhet a levegő, de fagy már nem várható.

Szeles, borult időt hozott sokfelé a szombat, estétől azonban a legtöbb helyen jelentősen csökken a felhőzet, ugyanakkor az északkeleti részeken az éjszaka első felében még maradhatnak felhős körzetek, és ott éjfélig még záporos csapadék is előfordulhat. Emellett a nyugati országrész fölé fátyolfelhők sodródhatnak. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, reggel már élénk szél is csak elvétve lehet – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Vasárnap reggeltől az ország legnagyobb részén a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, csapadék nélkül. Ugyanakkor a Dunántúl északnyugati részein felhősebb lesz az idő, és ott este helyenként gyenge eső is előfordulhat. A nyugatias szél napközben megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

Az OMSZ vasárnap éjfélig figyelmeztető előrejelzést is kiadott Magyarország területére, ugyanis markáns hidegfront vonul át, az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik. A legerősebb lökések jellemzően 70–90 km/h körül várhatók.

A Dunántúli-középhegységben, a Balatonnál, a Dunazug-hegyvidéken, a Börzsöny, Mátra magasabban fekvő részein, illetve néhol a Dél-Alföldön a déli órákig helyenként 90–100 km/h-t meghaladó lökésekre is számítani lehet. Este csillapodik a szél.

(Fotó: Oleksandr Pidvalnyi/Pixabay)Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, március 12, vasárnap, fagy, széllökések, figyelmeztetés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tények és tendenciák a szarvasmarhák embrió-átültetésében – ...

A művi szaporítási eljárások térhódítása világszerte forradalmasította az állattenyésztést. Napjainkban ...