Hirdetés
Időjárás: Kelet-Magyarországra beköszöntött a nyár, de lesz még eső is – mutatjuk, hogy mikor

Időjárás: Kelet-Magyarországra beköszöntött a nyár, de lesz még eső is – mutatjuk, hogy mikor

Időjárás - 2023.05.19

Az előttünk álló napokban 28 fok körüli csúcshőmérséklet várható, Magyarországra – legalábbis az ország keleti részébe – megérkezett a nyár. Lesz még eső is pár nap múlva.

Péntek estétől a gomolyfelhők feloszlanak, az ország döntő részén kiderül az ég, de kevés fátyolfelhő fölénk sodródhat, illetve a nyugati és déli tájakon kisebb körzetekben alacsonyabb szintű felhőzet is képződhet, néhol gyenge zápor sem kizárt. A légmozgás többnyire mérsékelt marad – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Szombat reggel még kisebb körzetekben felhősebb lehet az ég, de ezek feloszlása után általában sok napsütésben lesz részünk a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Egy-egy futó zápor nem zárható ki. A keleties szelet élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntőrészt 24 és 28 fok között várható.

Visszatér a csapadék is, az előrejelzések szerint szerdán változóan felhős idő valószínű, általában többórás napsütéssel. Szórványosan számítani lehet záporesőre, zivatarra. Az északi, északnyugati szél több helyütt megélénkül, néhol időnként megerősödhet. A hajnali 9, 16 fokról délutánra 21 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.(Fotó: Jill Wellington/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, május 20, szombat, nyár, meleg, eső
Kiemelt hírek