TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 70.966,83 Ft (tonna)
Napraforgómag: 151.196,52 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.635,98 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 61.341,59 Ft (tonna)
Repcemag: 165.397,45 Ft (tonna)
Full-fat szója: 222.208,59 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 613 Ft
Benzin ára: 598 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,85000
USD: 369,26000
CHF: 415,37000
GBP: 468,22000
Hirdetés
Új AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató eke

Új AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató eke

Gépesítés - 2023.04.18

Az AMAZONE mostantól kezdve tarlón járó szántáshoz is kínálja a Tyrok 400 félig függesztett váltvaforgató ekét. A tarlón járó és barázdás üzem közötti gyors és kényelmes váltással a Tyrok Onland rendkívüli rugalmasságot biztosít. Az új terméktípusok 7, 8 vagy 9 ekefejjel kaphatók a 400 LE-ig terjedő traktorteljesítmény-osztályhoz.

Egyszerű váltás a tarlón járó és a barázdás szántás között

A traktor mérete és abroncsozása egyebek mellett meghatározza, hogy barázdás és a tarlón járó üzemet célszerű-e alkalmazni. Különösen gumihevederes futóművek, ikerkerekek vagy 710 mm-nél nagyobb, extra széles gumiabroncsok használata esetén nem lehetséges a barázdában való haladás a részben már felszántott talaj káros tömörítése nélkül.

A tarlón járó szántás egyik fő előnye a széles traktorabroncsok nagy érintkezési felületének köszönhető csökkentett talajnyomás, valamint az, hogy alacsonyabb abroncsnyomással lehet dolgozni. Ez azt eredményezi, hogy lényegesen kevesebb károsodással jár a tömörödés, és elkerülhető az altalaj tömörödése. Ezenkívül a tarlón járó üzem a csökkentett oldalhúzás és a hatékonyabb erőátvitel miatt tökéletesebb húzási irányt biztosít. A maximális munkavégzési kényelem és a következő barázdához való pontos csatlakozás érdekében GPS-vezérlőrendszerek is használhatók. Az állandó mélységtartást az első támasztókerék biztosítja, amely folyamatosan a tarlón halad.

Más tényezők – mint például a talaj állapota – döntő hatással vannak az adott szántási módszerre. A tarlón járó és a barázdás üzem közötti gyors és egyszerű váltás emiatt rendkívül fontos. Ha a szántóföldön a talajfelszín eső vagy nedves körülmények miatt nem tesz lehetővé optimális vonóerő-átvitelt, bármikor gyorsan át lehet váltani barázdás művelésre. Ehhez mindössze egy hidraulikus kart kell átállítani a fordítókaron.

Kompromisszummentes tiszta stabilitás

A Tyrok Onland gépen egy 200x150x10 mm méretű, nagy szilárdságú acélból készült, tömör, zártszelvény gerendely található. Ez nagyfokú stabilitást biztosít a Tyrok Onland gépnek. A négyszögletes gerendellyel szemben döntő előny, hogy ez a gerendely még kemény talajviszonyok között sem hajlik meg. Ez biztosítja az egyenletes munkamélységet a teljes hossz és munkaszélesség mentén, ami különösen nagy munkaszélességek mellett döntő fontosságú.

A Tyrok Onland a SmartTurn rendszerrel is jó eredményt biztosít. A földvégi fordulóban a gyors átfordítás sebessége röviddel a vége előtt hidraulikus megoldással a felére lassul. Ez anyagkímélő csillapító hatást eredményez, a munkahenger behúzásakor. Így nem kell kompromisszumot kötni a sebesség terén. Az Onland változatnál a „keretet” fordulás előtt automatikusan visszahúzza az Onland-munkahenger, hogy a fordulási súlypont a lehető legalacsonyabb, a traktorra és az ekére ható erők pedig a lehető legkisebbek legyenek.

Részleteiben átgondolt ekefej -– SpeedBlade a kisebb kopásért

A SpeedBlade ekefejet a kormánylemez szabadalmaztatott, extra nagyméretű elülső részével a főtest minimális kopása teszi különlegessé. A munkasebesség például 6 km/h-ról akár 8 km/h-ra történő növelésével a fő kopási pont automatikusan egyre inkább az ekefej közepe felé tolódik. Így a fő kopási pont még nagy sebességnél is a kormánylemez megnövelt elülső részén van, nem pedig a kormánylemez hátsó területén. Különböző réselt és teli kormánylemezek közül lehet választani a felhasználási területtől és a céltól függően.

További részlet, ami remek hatással jár: A csoroszlyacsúcs rányúlik az ekevasra, így a két alkatrész közötti illesztési hézag védve van. Az ilyen okos illesztésnek köszönhetően nem akadnak bele a növénymaradványok vagy a bálazsinegek.

Az AMAZONE az egyedülálló ©plus edzési eljárással a legmagasabb mércét állítja fel az ekékhez használt kopóalkatrészek gyártása terén.Az extra széntartalomnak köszönhetően a Tyrok kopórészei még keményebbé és hosszabb élettartamúvá tehetők. 

Biztonságos, kényelmes és precíz beállítás a tökéletes munkakép érdekében

A Tyrok Onland alapfelszereltségként mechanikus munkaszélesség-állítási lehetőséggel rendelkezik. Külön lehetőségként a munkaszélesség a traktor üléséből kényelmesen állítható hidraulikusan és fokozatmentesen a körülményeknek megfelelően. Az első ekefej állítás választás szerint mechanikusan vagy hidraulikusan történhet. Ennek egyik előnye az első eketest henger közvetlen vezetése az eke elülső részén, a pontos csatlakozó szántásért.https://www.amazone.net/yt-tyrok-onland

Új AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató eke

Tarlón járó szántás az AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekével.

Az ábrák, a tartalom és a műszaki adatok csak tájékoztató jellegűek, és felszereltségtől függően eltérhetnek. Az országonkénti közúti közlekedési előírások (KRESZ) érvényes rendelkezéseit be kell tartani, emiatt előfordulhat, hogy külön engedélyeztetés szükséges. Ellenőrizni kell a traktorok megengedett tengelyterhelését és össztömegét. A felsorolt kombinációs lehetőségek nem minden gyártmányú traktor esetében valósíthatók meg.

Új AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekeCímkék: amazone, félig függesztett, váltvaforgató eke, tyrok, onland
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A legjobb ár/értékű technológiát választotta – Látogatóban ...

A korábban kiírt tisztítós-szárítós pályázat kapcsán valósult meg 2020-ra a Cimbria technológiával működő, ...