TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Egyszerre kerekes és gumihevederes ez a traktor: lenyűgöző videó

Egyszerre kerekes és gumihevederes ez a traktor: lenyűgöző videó

Gépesítés - 2023.03.27

Egy francia dizájncégtől származik az ötlet, hogy minek választani a tisztán kerekes vagy gumihevederes járószerkezet közül, ha egyszerre akár mindkettőt megkaphatják a gazdák.

Kerekes vagy gumihevederes járószerkezet? A traktoroknál is gyakran felmerül ez a kérdés, a szakértők pedig érveket és ellenérveket felsorakoztatva próbálják egyik vagy másik megoldás mellett letenni a voksukat. Pedig lehet, hogy a jövőben erre nem is lesz szükség.

A közelmúltban a francia Aarmattan dizájnügynökség mutatott be egy olyan koncepciót, amely igencsak meghökkentette az agrárvilágot. Az általuk kitalált traktor egyszerre kerekes és gumihevederes, vagyis a kezelő a körülményektől függően választhat közülük.

A cég egyelőre meglehetősen szűkösen csepegteti az információkat, és az is elképzelhető, hogy még semmiféle műszaki tartalom nincs mögötte, csupán egy mutatós formaterv az egész. Az ötlet mindenesetre eredeti, sőt forradalmi, ugyanakkor logikus is: ha maximális vonóerőre van szükség, akkor a traktor első kerekeit felemelik, ilyenkor a masina tisztán gumihevederesként működik. Más esetben pedig az első kerekek érintik a talajt, a támaszkodásban és vonóerő-átadásban pedig a gumiheveder hátsó része segíti (annak az elejét pedig kiemelik).Az Aarmattan 7286-os erőgép ráadásul megfordítható, sőt egészen a traktor közepéig előrecsúsztatható fülkével rendelkezne, ami tovább bővíthetné a használhatósági körét. Ki tudja, hogy megvalósul-e bármi is ebből a koncepcióból, de mindenképpen érdemes elgondolkodnia a gyártóknak azon, hogy egyszerre kétféle traktort adjanak a gazdálkodók kezébe.

Az alábbi videó bemutatja az Aarmattan 7286 összes variációs lehetőségét, valóban lenyűgöző a sokoldalúsága:Címkék: francia, traktor, újdonság, aarmattan, koncepció, gumihevederes járószerkezet, kerék
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Technológiai megoldások, ökonómiai válaszok az idei ...

Május 28-án Nádudvaron és május 30-án Dalmandon “Növénytermesztés változó környezetben” címmel ...