TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Öntözéstechnológia, ahogyan mi csináljuk

Öntözéstechnológia, ahogyan mi csináljuk

Gépesítés - 2023.01.11

Függetlenítse gazdálkodását a csapadékviszonyoktól a Magtár Kft. Öntözési Irodájának segítségével

A Magtár Kft. több mint 30 éve van jelen a magyar mezőgéppiacon, így joggal tekinthető a hazai gépkereskedelem egyik meghatározó alakjának. Az utóbbi időben a szántóföldi öntözés kérdése újra előtérbe került. Minden gazdálkodó látja, hogy mekkora előnyt jelent, ha függetleníteni tudja magát a sajnos egyre többször tapasztalható aszályoktól. Bármilyen öntözőberendezés üzembe állítását, illetve korszerűsítését tűzzük ki célul, elengedhetetlenül fontos az alapos, körültekintő tervezés. Csak így lehet biztosítani, hogy a végül megvásárolt technikával megbízható, hatékony munkát tudjunk végezni. Az adott termőhelyre optimalizált, precíz tervek kidolgozásakor, a beruházáshoz szükséges engedélyek beszerzésekor, valamint a kiválasztott technológiához legalkalmasabb gépek leszállításakor jól jöhet a Magtár Kft. Öntözési Irodájának műszaki segítsége.

Modern öntözési megoldások Euromacchine szivattyúegységekkel.

Jelenleg a változásokhoz való alkalmazkodás a gazdálkodás legfontosabb iránya, és ahogyan a növénytermesztésben, úgy az öntözésben is szükséges a naprakész, mobilis öntözési megoldások kézbentartása. Ehhez a Magtár Kft több variációt kínál.

Az Euromacchine átvontatható dízelmotoros szivattyúegységek minden körülmény mellett képesek garantálni a maximális hatékonyságot és megbízhatóságot a mobilitásuk megtartásával. Valamennyi géposztály egyedi igényekre szabható az aktuális feladathoz méretezett, optimális teljesítménnyel. A Cornell szivattyúval szerelt egységeink új fejezetet nyitnak a teljesítmény és a hatékonyság terén: 200–1200 m³/h vízszállítást tudunk biztosítani 2-10 bar nyomás mellett, ami egyedülálló a piacon. A legnagyobb teljesítményt kínáljuk, amire partnereink nyugodtan rábízhatják magukat.

Kisebb teljesítményigénynél Rovatti vagy Caprari szivattyúval szerelt egységek is rendelkezésre állnak.

Öntözéstechnológia, ahogyan mi csináljuk

SUPERTANK – Légtelenítés egyszerűen

A dízelmotoros szivattyúegységek esetében elérhető Supertank opció egy olyan öntözési innováció, amely lehetővé teszi az egy- és többlépcsős centrifugálszivattyúk teljesen automatikus légtelenítését, ezzel a szívóág gyors és egyszerű feltöltését. Csupán pár másodperc szükséges a rendszer légtelenítéséhez, és már indulhat is az öntözés! Ezzel az opcióval távindításra is alkalmas a berendezés.

Ha többfunkciós mobil gépet szeretne, ami nagy teljesítményű generátor és szivattyú is egyben, akkor a Magtár Kft. portfóliójában erre is megoldást talál az Euromacchine LAMPO Green sorozatával!

LAMPO Green

A modern öntözés nem ismer határokat a Lampo Green széria többfunkciós gépegységeivel. A Magtár Kft. kínálatában megtalálható az Euromacchine Lampo Green sorozata, melynek egyedülállóságát a piacon a multifunkcionalitás, a biztonság és a könnyű kezelhetőség összehangolása biztosítja. Egyidejűleg használható generátorként és dízelmotoros szivattyúként a frekvenciaváltón keresztüli áramlás, illetve nyomássebesség pillanatnyi igény szerinti változtatásával. A sorozat egyaránt elérhető búvárszivattyúval, centrifugálszivattyúval és dupla szivattyúval, akár napelemes kiszerelésben is! A LAMPO Green lehetővé teszi a vízkivételt a legalább 180 mm átmérőjű kutakból és akár 50 méteres mélységből is, maximálisan 500 m3/h vízszállítással. Ennek a fenntartásához az 1000 literes, vontatható üzemanyagtartállyal egybeépített alváz adja meg az alapot, amely a hangszigetelt burkolattal karöltve az alapfelszereltség része. Minden modell elérhető teljesen szigetelt kivitelben, mely 70 dB-t nem meghaladó zajkibocsátásával belterületi használatra alkalmassá teszi az egységet. Ennek technikai alapját hangszigetelt tokozás és speciális kipufogó adja. A könnyű kezelhetőségét a válaszható vezérlőpanelek felhasználóbarát felülete nyújtja, amely számos opcióval kíván megfelelni a felhasználói igényeknek. Ezek között kiemelendő a távvezérléssel történő kezelés lehetősége, amely akár beilleszthető egy teljes mértékben automatizált rendszer vérkeringésébe. A LAMPO GREEN sorozat elérhető csövekkel és tömlőkkel szerelve egyaránt, függően az uralkodó körülményektől.

RIVERSCREEN

A megbízható vízellátás – öntisztító működés.

Öntözéstechnológia, ahogyan mi csináljuk

A Magtár Kft. kínálatában elérhető a RIVERSCREEN úszóműves, öntisztító forgódobos szűrőegység, amely a szennyezett vízből történő vízkivételre ad megoldást. A szennyeződések rendszerbe kerülésének kiküszöbölését a lemosófúvókák általi, folyamatos szűrőfelület-tisztítás teszi lehetővé. Opcionálisan választható elektromos vagy vízsugaras szűrődobmeghajtással. Telepítése egyszerű, akár 25-30 cm-es vízszint is elegendő az üzemszerű működéshez. Alacsony merülésének köszönhetően a tavak, folyók homokos altalajszerkezete sem okoz problémát a működésében, így a hosszú élettartama garantált. Felépítéstől függően használható csatornás, hígtrágyalé-tározós, víztározós és folyami vízkivételnél is, hiszen követi a vízszint változását. Vízszállító teljesítménye kiviteltől függően 20 m3/óra és 600 m3/óra tartományban mozog. Tűzihorganyzott és rozsdamentes kivitelben is elérhető.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse bizalommal a Magtár Kft Öntözési irodáját!

Tel: +36 56 510-030     
Fax: +36 56 510-133

Email: ontozes@magtarkft.hu
Honlap: www.ontozes-magtarkft.hu

Címkék: magtár kft., öntözőrendszer, lampo green, supertank, euromacchine, riverscreen
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ismertető a támogatási programokhoz – AKG, AÖP – kapcsolódó ...

A különböző támogatási programokban tiltott, valamint az azokban felhasználható növényvédő szer ...