TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
MASCAR ÚJDONSÁGOK EIMA 2022

MASCAR ÚJDONSÁGOK EIMA 2022

Gépesítés - 2022.12.08

1. Beépített bálatömeg mérő rendszerelnyerte az EIMA Mention 2022 díjat

Súlymérő rendszerünk lehetővé teszi a bálák súlyának és helyzetének munka közbeni folyamatos nyomonkövetését.

MASCAR ÚJDONSÁGOK EIMA 2022

A rendszer egyaránt használható fix és változó kamrás bálázók esetén. Ez egy forradalmi változás a szokásos termelési ciklusban: a bála még a talaj érintése előtt megmérésre kerül, és az adatok (súly és GPS-pozíció) azonnal megtekinthetők a fülkében egy tableten.

Ugyanezek az adatok a felhőbe is elküldhetők, és bármely más eszközről elérhetők, lehetővé téve, akár egy későbbi időpontban is, az elemzést a termelés optimalizálása érdekében.

INNOVATÍV MŰSZAKI SZEMLÉLET

A projekt műszaki innovációja két különböző szempontból is szemlélhető: először is, a MASCAR a legmagasabb szintű fogyasztói igényeket kielégítő megoldáson dolgozott, eredeti megoldásokat fejlesztett ki, és utat nyitott egy új fejlesztői terület felé. Másodszor, a projekt technológiai összetevője nagy jelentőséggel bír: A Mascar súlymérő rendszerek fejlesztésének nem egyszerűen az a célja, hogy a szokásos mérlegelési műveleteket közvetlenebbé és olcsóbbá tegye, hanem egyre pontosabb és megbízhatóbb adatokat is kínáljon, a technológiai ugrásnak megfelelően, amelyet a mezőgazdaság napjainkban tapasztal.

A FEJLESZTÉS ELŐNYEI

A bálák mérlegelése alapvető művelet a mezőgazdasági szakmában dolgozó valamennyi szakember számára. Az új Mascar súlymérő rendszer leegyszerűsíti és optimalizálja ezt a folyamatot, és mind gazdasági, mind pedig vezetői szempontból előnyökkel jár a gazdálkodók számára. A MASCAR rendszer legnyilvánvalóbb előnye minden bizonnyal a precizitás, az hogy a gazda minden egyes bála súlyát nyomon tudja követni. Fontos szempont a megtakarított idő és az ebből fakadó költség csökkentés is. A lemért bálák azonnal eladásra készek, és közben mind az eladónak, mind a vevőnek pontos információi vannak a termékről.

Az integrált súlymérő rendszer lehetővé teszi a gazdálkodó számára, hogy valós időben értesüljön a bála súlyáról és helyzetéről is. A GPS ma már a precíziós gazdálkodás és az optimalizált termőföldek világában valójában egy alapvető nélkülözhetetlen eszköz.

A Mascar súlymérő rendszernek köszönhetően mindig azonosítani lehet azokat a területeket, ahol a nagyobb vagy kisebb a termelékenység, és ennek megfelelően lehet beállítani az összes kapcsolódó folyamatot (például a kalibrálást, a műtrágya utánpótlást vagy éppen a talajművelést) a konkrét adatokra és igényekre reagálva, egyedileg minden növénykultúrára.

2. ISOBUS renszer  a MONSTER 870 bálázókhoz

A MASCAR MONSTER egy változó kamrás bálázó, amely 80-170 cm-es bálákat készít. A mi elektronikus kezelőszoftverünk mindig is az egyik legintuitívabb és legpraktikusabb volt a piacon. A színes kijelzőn egyértelműen ikonok jelzik a bálázási folyamat aktuális állapotát.

MASCAR ÚJDONSÁGOK EIMA 2022

Idén azonban elköteleztük magunkat hogy további technológiai és minőségi ugrást tegyünk. A MONSTER 870-et ISOBUS protokollal egészítettük ki, és ezt már be is mutattuk az EIMA-n. Az intuitivitás és a MASCAR interfészek praktikussága változatlan marad, de az új ISOBUS technológiákhoz való igazodás lehetővé teszi számunkra, a traktor saját ISOBUS monitoráról történő vezérlést. Így kielégítjük mindazoknak a szakembereknek az igényeit, akik már ilyen magas felszereltségű traktorral dolgoznak.

A MONSTER továbbra megtartja a múltból már jól ismert és elismert műszaki jellemzőit: ez egy professzionális gép, amely nagy teljesítményre képes, miközben alkalmazkodik a különböző vásárlói igényekhez, az extra versenyképes alapkonfigurációval rendelkező SMART verziótól a, egészen a HP sorozatú csúcsmodellekig.

A különböző konfigurációk ellenére minden MONSTER bálázó szinonimája nem csak a megbízhatóság, hanem a hatékonyság is. A számok is ezt bizonyítják: optimális körülmények között a MONSTER elérheti akár a 15-20 km/h munkasebességet is, miközben nagy tömegű bálákat készít.

A MONSTER bálázót azok számára tervezték, akik sokféle terméket dolgoznak fel, például szénát, szalmát vagy akár zöld takarmányt is. Az akár 225 cm széles rendfelszedő úgy van kialakítva, hogy biztosítsa a zavartalan anyagáramlást és gyorsan, egyenletesen továbbítsa az anyagot.

Aprítós rendszer esetén a rendelkezésre álló kések száma az EASYCUT modellben 7 míg a CUT modellekben 15. Mindkét esetben hidraulikusan lehet aktiválni vagy visszahúzni az összes kést vagy a kések felét.

MASCAR ÚJDONSÁGOK EIMA 2022                                                                                                                                                                        

EASYCUT: 0, 4 vagy 7 kés

CUT: 0, 7 vagy 15 kés

A MONSTER körbálázók egyik erőssége a két feszítőkarral felszerelt kamra, ami lehetővé teszi, hogy a bála már a kezdeti begyűjtési fázisoktól kezdve homogén módon formálódjon.

A 3 végtelenített heveder mindig optimális feszességet tart fenn, ami tökéletesen préselt bálákat eredményez, a lehető legkisebb termékveszteséggel. A rendelkezésre álló kötözéstípusok a hálós, a zsineges vagy a kettős kötözés.

MASCAR ÚJDONSÁGOK EIMA 2022

MASCAR ÚJDONSÁGOK EIMA 2022

FLORIDA COMBI

Először az EIMA 2022 kiállításon mutattuk be az új mechanikus vetőgép kinálatunkat, integrált forgóboronával.

MASCAR ÚJDONSÁGOK EIMA 2022

A MASCAR technológiát ezen a területen a teljesítmény növelése érdekében optimalizáltuk, így egy teljesen megújult rendszert kinálunk.

A MASCAR FLORIDA COMBI alapvető erőssége az ágyás előkészítésének gyorsaságában rejlik: egyetlen munkafázisban megmunkálja a talajt, tömöríti azt, vet és betakarja a vetőmagot, ennek köszönhetően homogén vetést biztosít minden talajtípuson.

A könnyű váznak köszönhetően még lejtőkön is jól teljesít.

Ez a gabonavetőgép számos gabonaféle vetésére alkalmas: beleértve a búzát, az árpát, a rozsot, a rizst, a repcét, a szóját...

Az általunk kínált vetőgépek lehetnek egytárcsásak vagy kéttárcsásak: az ügyfélnek a vásárlás előtt kell eldöntenie melyik változat a legmegfelelőbb a számára és a művelni kívánt talaj számára. Munkatársaink mindig készséggel nyújtanak segítséget vagy adnak tanácsokat ügyfeleink számára, figyelembe véve minden igényüket.

A FLORIDA COMBI optimalizálja a munkaidőt, csökkenti a költségeket, és kis teljesítményű traktorokkal is használható, így az ágazatban dolgozó közepes és kisvállalkozók számára egyaránt kiválló választás. Az alapkivitel már olyan vetőcsoroszlyákkal van felszerelve, amelyeknek állítható a nyomása és a dőlésszőge.

Abban, hogy ez a vetőgép számos különböző igényt ki tudjon elégíteni fontos szerepe van a gyorcsatlakozós rendszernek. Valójában figyelembe vettük számos különböző ügyfél igényét,

és így született meg a megoldás, hogy a forgóborona külön is használható legyen. A FLORIDA COMBI esetében elegendő a gép mindkét oldalán,- valamint a harmadik ponton lévő csapot

eltávolítani, és néhány perc alatt már meg is kezdheti a talaj megmunkálást.

Hogy mik a forgóborona jellemzői? A válasz a szilárdság és a megbíhatóság, ezek voltak a fő szempontok amikor megterveztük ezt a gépet. A borona ugyanis nagy szilárdságú acélból készült, fel van szerelve kövek elleni védellemel, de továbbra is kis tömegű vetőgépnek számít. A tömörítő henger minden talajtípushoz használható.

Címkék: mascar, eima, szegána kft., bálatömeg mérő rendszer
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A kukoricabarkó kártétele és annak megelőzése

A felszívódó rovarölő csávázószerek megjelenéséig a monokultúrában termesztett kukorica egyik fontos kelés utáni ...