A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Nyereményjáték Queen
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

MASCAR ÚJDONSÁGOK EIMA 2022

Gépesítés - 2022.12.08

1. Beépített bálatömeg mérő rendszerelnyerte az EIMA Mention 2022 díjat

MASCAR ÚJDONSÁGOK EIMA 2022


Súlymérő rendszerünk lehetővé teszi a bálák súlyának és helyzetének munka közbeni folyamatos nyomonkövetését.

A rendszer egyaránt használható fix és változó kamrás bálázók esetén. Ez egy forradalmi változás a szokásos termelési ciklusban: a bála még a talaj érintése előtt megmérésre kerül, és az adatok (súly és GPS-pozíció) azonnal megtekinthetők a fülkében egy tableten.

Ugyanezek az adatok a felhőbe is elküldhetők, és bármely más eszközről elérhetők, lehetővé téve, akár egy későbbi időpontban is, az elemzést a termelés optimalizálása érdekében.

INNOVATÍV MŰSZAKI SZEMLÉLET

A projekt műszaki innovációja két különböző szempontból is szemlélhető: először is, a MASCAR a legmagasabb szintű fogyasztói igényeket kielégítő megoldáson dolgozott, eredeti megoldásokat fejlesztett ki, és utat nyitott egy új fejlesztői terület felé. Másodszor, a projekt technológiai összetevője nagy jelentőséggel bír: A Mascar súlymérő rendszerek fejlesztésének nem egyszerűen az a célja, hogy a szokásos mérlegelési műveleteket közvetlenebbé és olcsóbbá tegye, hanem egyre pontosabb és megbízhatóbb adatokat is kínáljon, a technológiai ugrásnak megfelelően, amelyet a mezőgazdaság napjainkban tapasztal.

A FEJLESZTÉS ELŐNYEI

A bálák mérlegelése alapvető művelet a mezőgazdasági szakmában dolgozó valamennyi szakember számára. Az új Mascar súlymérő rendszer leegyszerűsíti és optimalizálja ezt a folyamatot, és mind gazdasági, mind pedig vezetői szempontból előnyökkel jár a gazdálkodók számára. A MASCAR rendszer legnyilvánvalóbb előnye minden bizonnyal a precizitás, az hogy a gazda minden egyes bála súlyát nyomon tudja követni. Fontos szempont a megtakarított idő és az ebből fakadó költség csökkentés is. A lemért bálák azonnal eladásra készek, és közben mind az eladónak, mind a vevőnek pontos információi vannak a termékről.

Az integrált súlymérő rendszer lehetővé teszi a gazdálkodó számára, hogy valós időben értesüljön a bála súlyáról és helyzetéről is. A GPS ma már a precíziós gazdálkodás és az optimalizált termőföldek világában valójában egy alapvető nélkülözhetetlen eszköz.

A Mascar súlymérő rendszernek köszönhetően mindig azonosítani lehet azokat a területeket, ahol a nagyobb vagy kisebb a termelékenység, és ennek megfelelően lehet beállítani az összes kapcsolódó folyamatot (például a kalibrálást, a műtrágya utánpótlást vagy éppen a talajművelést) a konkrét adatokra és igényekre reagálva, egyedileg minden növénykultúrára.

2. ISOBUS renszer  a MONSTER 870 bálázókhoz

A MASCAR MONSTER egy változó kamrás bálázó, amely 80-170 cm-es bálákat készít. A mi elektronikus kezelőszoftverünk mindig is az egyik legintuitívabb és legpraktikusabb volt a piacon. A színes kijelzőn egyértelműen ikonok jelzik a bálázási folyamat aktuális állapotát.

Idén azonban elköteleztük magunkat hogy további technológiai és minőségi ugrást tegyünk. A MONSTER 870-et ISOBUS protokollal egészítettük ki, és ezt már be is mutattuk az EIMA-n. Az intuitivitás és a MASCAR interfészek praktikussága változatlan marad, de az új ISOBUS technológiákhoz való igazodás lehetővé teszi számunkra, a traktor saját ISOBUS monitoráról történő vezérlést. Így kielégítjük mindazoknak a szakembereknek az igényeit, akik már ilyen magas felszereltségű traktorral dolgoznak.

A MONSTER továbbra megtartja a múltból már jól ismert és elismert műszaki jellemzőit: ez egy professzionális gép, amely nagy teljesítményre képes, miközben alkalmazkodik a különböző vásárlói igényekhez, az extra versenyképes alapkonfigurációval rendelkező SMART verziótól a, egészen a HP sorozatú csúcsmodellekig.

A különböző konfigurációk ellenére minden MONSTER bálázó szinonimája nem csak a megbízhatóság, hanem a hatékonyság is. A számok is ezt bizonyítják: optimális körülmények között a MONSTER elérheti akár a 15-20 km/h munkasebességet is, miközben nagy tömegű bálákat készít.

A MONSTER bálázót azok számára tervezték, akik sokféle terméket dolgoznak fel, például szénát, szalmát vagy akár zöld takarmányt is. Az akár 225 cm széles rendfelszedő úgy van kialakítva, hogy biztosítsa a zavartalan anyagáramlást és gyorsan, egyenletesen továbbítsa az anyagot.

Aprítós rendszer esetén a rendelkezésre álló kések száma az EASYCUT modellben 7 míg a CUT modellekben 15. Mindkét esetben hidraulikusan lehet aktiválni vagy visszahúzni az összes kést vagy a kések felét.

                                                                                                                                                                        

EASYCUT: 0, 4 vagy 7 kés

CUT: 0, 7 vagy 15 kés

A MONSTER körbálázók egyik erőssége a két feszítőkarral felszerelt kamra, ami lehetővé teszi, hogy a bála már a kezdeti begyűjtési fázisoktól kezdve homogén módon formálódjon.

A 3 végtelenített heveder mindig optimális feszességet tart fenn, ami tökéletesen préselt bálákat eredményez, a lehető legkisebb termékveszteséggel. A rendelkezésre álló kötözéstípusok a hálós, a zsineges vagy a kettős kötözés.

FLORIDA COMBI

Először az EIMA 2022 kiállításon mutattuk be az új mechanikus vetőgép kinálatunkat, integrált forgóboronával.

A MASCAR technológiát ezen a területen a teljesítmény növelése érdekében optimalizáltuk, így egy teljesen megújult rendszert kinálunk.

A MASCAR FLORIDA COMBI alapvető erőssége az ágyás előkészítésének gyorsaságában rejlik: egyetlen munkafázisban megmunkálja a talajt, tömöríti azt, vet és betakarja a vetőmagot, ennek köszönhetően homogén vetést biztosít minden talajtípuson.

A könnyű váznak köszönhetően még lejtőkön is jól teljesít.

Ez a gabonavetőgép számos gabonaféle vetésére alkalmas: beleértve a búzát, az árpát, a rozsot, a rizst, a repcét, a szóját...

Az általunk kínált vetőgépek lehetnek egytárcsásak vagy kéttárcsásak: az ügyfélnek a vásárlás előtt kell eldöntenie melyik változat a legmegfelelőbb a számára és a művelni kívánt talaj számára. Munkatársaink mindig készséggel nyújtanak segítséget vagy adnak tanácsokat ügyfeleink számára, figyelembe véve minden igényüket.

A FLORIDA COMBI optimalizálja a munkaidőt, csökkenti a költségeket, és kis teljesítményű traktorokkal is használható, így az ágazatban dolgozó közepes és kisvállalkozók számára egyaránt kiválló választás. Az alapkivitel már olyan vetőcsoroszlyákkal van felszerelve, amelyeknek állítható a nyomása és a dőlésszőge.

Abban, hogy ez a vetőgép számos különböző igényt ki tudjon elégíteni fontos szerepe van a gyorcsatlakozós rendszernek. Valójában figyelembe vettük számos különböző ügyfél igényét,

és így született meg a megoldás, hogy a forgóborona külön is használható legyen. A FLORIDA COMBI esetében elegendő a gép mindkét oldalán,- valamint a harmadik ponton lévő csapot

eltávolítani, és néhány perc alatt már meg is kezdheti a talaj megmunkálást.

Hogy mik a forgóborona jellemzői? A válasz a szilárdság és a megbíhatóság, ezek voltak a fő szempontok amikor megterveztük ezt a gépet. A borona ugyanis nagy szilárdságú acélból készült, fel van szerelve kövek elleni védellemel, de továbbra is kis tömegű vetőgépnek számít. A tömörítő henger minden talajtípushoz használható.


Címkék: mascar, eima, szegána kft., bálatömeg mérő rendszer

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...