TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
Legyen mivel bálázni!

Legyen mivel bálázni!

Betakarítás gépei - 2022.01.11

Az elmúlt tíz év után ma már a hazai gazdálkodók körében is ismerősen cseng a McHale név. A szálastakarmány-betakarító munkagépek fejlesztésére és gyártására specializálódott ír cég magyarországi gyárában készülő körbálázói teljesítményükkel, minőségükkel és értékállóságukkal számos gazdaságban bizonyítottak.

A McHale körbálázók mellett az utóbbi években folyamatosan bővül a termékkör, lefedve a betakarítás teljes műveletét, így fűkaszák, rendképzők, kombinált bálázó-csomagolók, bálacsomagolók, bálabontók és a bálák mozgatásához, szeleteléséhez szükséges gépek is megtalálhatóak a cég kínálatában.

A vállalat egyik „zászlóshajója” a McHale V6 változókamrás körbálázócsalád. A gépek alapfelszereltségben rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek szükségesek a jó minőségű, de egyben üzembiztos, nagy teljesítményű bálázáshoz. Ilyenek – csak néhányat említve – a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedő, traktorból vezérelhető eltömődésgátló, aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robusztus, masszív kialakítás. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására.

A bálázás egy fontos betakarítási folyamat része, ezért lényeges, hogy optimális időpontban végezzék el, hiszen ez az egyik feltétele a kiváló minőségű takarmány készítésének. Ennek egyik alapja a rendelkezésre álló bálázógépek kiváló műszaki tartama, kapacitása, üzembiztonsága. Nem mindegy, hogy az adott terület bálázása mennyi időt vesz igénybe, hiszen az idő múlásával a takarmány minősége romlik. A gépek teljesítményén túl szintén fontos az elvégzett munka minősége, aminek egyik mérőszáma a bálák tömörsége. Egyértelműen cél a minél több anyag bepréselése egy-egy bálába, mivel így ugyanazt a takarmánymennyiséget kevesebb bálába kell felrakodni, beszállítani, ami mind a ráfordított munkaidőben, mind a ráfordított költségekben súlyos forintokban mérhető.

Egyre többen alkalmazzák a bálák egyedi csomagolását, amivel az időjárásnak való kitettség mérséklése mellett jóval értékesebb takarmány állítható elő. A McHale bálacsomagolókkal az egyszerű kezelhetőség mellett hatékonyan lehet kiváló minőségű takarmányt készíteni. 
A bálacsomagolás során igény merül fel a csomagolt bálák kíméletes mozgatására, az ehhez szükséges megfogóadapterek szintén megtalálhatóak a cég kínálatában.

A bálák felhasználását megkönnyíti a bálabontó gépek és bálaszeletelő adapterek használata. A McHale bálabontói egyaránt alkalmasak száraz anyagok kifújására, például almozáshoz, de szintén alkalmasak a nedves anyagok, szenázsbálák kiosztására is. A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!

Címkék: körbálázó, bálázó, McHale
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hogyan segítik a korszerű mezőgazdasági technológiák a ...

Ezen a héten ünnepli a világ a biológiai sokféleség nemzetközi napját, amelyet az ENSZ azért hozott létre, hogy ...