TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,34
USD: 359,17
CHF: 408,24
GBP: 455,43
Hirdetés
Lucas G Autospire: önjáró takarmánykeverő-kiosztó intenzív használatra

Lucas G Autospire: önjáró takarmánykeverő-kiosztó intenzív használatra

Állattartás gépei - 2022.01.07

A kereken fél évszázada, 1971-ben alapított Lucas G az állattartásban használt gépek gyártására specializálódott vállalkozás. Központja Franciaország északnyugati részén található, a francia szarvasmarhatartás szívének tartott régióban. 9 termékcsoportban készítenek nagy teljesítményű, ugyanakkor árban versenyképes gépeket, köztük önjáró takarmánykeverő-kiosztókat.

Hirdetés

Az Autospire Classic egyszerűbb felépítésű, megbízható önjáró gép, amelynek 25 km/h a maximális sebessége. Az Autospire Performance már nagyobb gazdaságoknak ajánlott, ugyanis a megbízhatóság és strapabírás mellett a nagyobb teljesítményre, igen intenzív használatra és magasabb komfortra tervezték (itt már 40 km/h a maximális haladási sebesség). A kiosztás – típustól függően – történhet surrantóval, szalaggal vagy keresztbe hordó szalaggal, így a gép jól illeszthető a különböző gazdálkodói igényekhez. Az opcionális összkerékhajtás és a négykerék-kormányzás garantálja, hogy a munkavégzés még a szűkebb helyeken is problémamentes legyen. A fordulási sugár két kormányzott kerékkel 8,7–11,5 méter, négykerék-kormányzással pedig 6,5–8,1 méter (a gép kutyázó mozgásra is képes).

A gazdag alapfelszereltség mellett a kocsik elláthatók Comfort csomaggal, ez 4 kamerát, 6 munkalámpát, légrugós ülést, valamint elektromosan mozgatható, fűtött visszapillantó tükröket tartalmaz. Az összes gépnél könnyen elérhető helyeken találhatóak a főbb karbantartási pontok, és a jobb oldalon elhelyezkedő motor, valamint a szűrők, radiátorok is jól hozzáférhetők. A Lucas G önjáró takarmánykeverő-kiosztók legújabb generációi tavaly jelentek meg, és ezeken sikerült tovább javítani a korábbi generáció használhatóságát és megbízhatóságát.

Az Autospire 12 és 14 köbméteres változatainál egy, a nagyobbaknál pedig két vertikális csiga gondoskodik a változó struktúrájú és nedvességtartalmú anyag megfelelő aprításáról, keveréséről. A csigák alapból 6 késsel vannak ellátva, de igény szerint akár 8 vagy 10 késsel is felszerelhetők. A 2 méter munkaszélességű, 625 mm átmérőjű silómaró fej akár 5 méteres magasságba is felnyúlik. A keverési sebesség három fokozatban állítható (10, 23 és 60 ford/perc). A kiosztási magasság 80 cm, a művelet során a takarmány maradéktalanul kiürül a tartályból. Tesztek szerint az anyag homogenitásában 60 méteres távon 5 százalék alatti eltérés mutatkozik. Az XPA Display kijelző segítségével a kezelő a fülkéből tudja beállítani a legfontosabb paramétereket, így természetesen a marófej sebességét, valamint a keverési és kiosztási sebességet is.

Az Autospire névre keresztelt család 6 függőleges csigás modellt tartalmaz, 12–24 köbméteres változatokban. A kisgazdaságokban és nagyobb felhasználók által is jól használható gépek üzemanyag-takarékos, 156–245 LE-s, négy- vagy hathengeres Deutz motorokkal vannak felszerelve. Az erőforrások a Tier 4 Final emissziós normákat teljesítik. Az optimális súlyelosztás (üres állapotban 55 százalék az első tengelyre, 45 százalék a hátsóra) folyamatosan megfelelő stabilitást biztosít az önjáró kocsik számára.

lucasghirdetes

Nagyítás a képre kattintva!

Címkék: Valkon, takarmánykeverő-kiosztó, Lucas G Autospire
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

ICARO X4, a vegyszermentes, robotizált szőlőgondozás, UV-C ...

A közismert Maschio Gaspardo olasz gyártó ICARO X4 hibrid üzemű robotja nemcsak önállóan navigál a ...