TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Új generációs szálastakarmány gépek erősítik a Massey Ferguson termékkínálatát

Új generációs szálastakarmány gépek erősítik a Massey Ferguson termékkínálatát

Traktorok - 2021.10.02

A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája örömmel jelenti be, hogy új generációs Butterfly (pillangó) rendszerű és elölre szerelt fűkaszák, két legújabb kialakítású négyrotoros rendsodró, valamint a hegyvidéken gazdálkodóknak szánt speciális berendezések erősítik a széna- és szálastakarmány-kezelő termékcsaládot.

„Ezek az új gépek tovább bővítik a Massey Ferguson elismert szálastakarmány betakarítási termékcsaládját – mondja Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai és közel-keleti alelnöke és ügyvezető igazgatója. – A Massey Ferguson szálastakarmány-kezelő gépei a bevezetésük óta jó hírnévre tettek szert a vásárlók és a kereskedők körében. Folytatjuk a beruházásokat és továbbfejlesztjük sikeres, teljes körű stratégiánkat annak biztosítására, hogy ügyfeleinknek pontosan a számukra szükséges specifikációjú gépeket szállítsuk – függetlenül attól, hogy bérvállalkozóról vagy kisgazdálkodóról van-e szó. Ez a stratégia lehetővé teszi, hogy ügyfeleink a jól bevált Massey Ferguson berendezésekbe fektessenek be, miközben biztosak lehetnek abban, hogy kiváló támogatást és szolgáltatást kapnak attól a kereskedőtől, akit ismernek, és akiben megbíznak” – tette hozzá Lhotte úr.

A Massey Ferguson új generációs széna- és szálastakarmány-kezelő eszközei:

• Új generációs MF DM TL Butterfly (pillangó) hátulra szerelt tárcsás fűkaszák választható 8,6 m vagy 9,6 m munkaszélességgel.
• Új generációs MF DM 316 FP, 3,10 m munkaszélességű, elölre szerelt tárcsás fűkasza kondicionáló opciókkal.
• Legújabb tervezésű 12,5 m-es MF RK 1254 TRC és 14 m-es MF RK 1404 TRC-Pro négyrotoros rendsodrók hidraulikus emelésű tengellyel.
• Hegyvidéki termékcsalád a kisgazdálkodók és a hegyes vidéken gazdálkodók számára.

Az új generációs Butterfly (pillangó) fűkaszák növelik a kapacitást

A Massey Ferguson új generációs MF DM TL Butterfly rendszerű, hátulra szerelt fűkaszái optimális kaszálási teljesítményt és hatékonyságot biztosítanak, továbbá a biztonságos és könnyű szállítás érdekében 4 m-nél rövidebbre felhajthatók.

5mftablazat1

Ideálisan használható a legújabb kialakítású elölre szerelt fűkaszákkal való kombinált munkavégzésre, és az MF DM 8612 TL esetében akár 8,6 m, az MF DM 9614 TL esetében pedig 9,6 m munkaszélességet kínálnak.

Mindkét modell a Massey Ferguson legújabb tervezésű tárcsás vágószerkezetével, új, továbbfejlesztett rögzítéssel, a jól ismert TurboLift felfüggesztéssel, valamint új kompakt rögzítéssel és ütközésgátló rendszerrel van felszerelve.

A munkaszélesség állítása lehetővé teszi, hogy a kezelők a gépkombinációt pontosan beállíthassák az elölre szerelt fűkaszához, és minden talajviszonyok között egyenletes vágást végezzenek még a sarkok körül történő vágásnál is.

A Massey Ferguson radikálisan új, alsó pozíciójú rögzítési rendszere biztosítja, hogy a gép szállításkor 4 m-nél rövidebbre felhajtható, és könnyebben csatlakoztatható. Emellett javítja a munka közbeni stabilitást, és lehetővé teszi a fűkasza függőleges helyzetben való biztonságos tárolását, külön állványok nélkül.

Ez a csatlakozórendszer gondoskodik a fűkasza megbízható védelméről is egy egyszerű ütközésgátló berendezés segítségével. Ha a fűkasza akadályba ütközik, a rugóterhelésű reteszek kioldanak, lehetővé téve, hogy az egész gép felfelé és hátrafelé lendüljön.
Az MF DM TL fűkaszáknál az alapfelszereltség részét képezi a legújabb generációs TurboLift hidropneumatikus csillapítórendszer, amely a korábbi változathoz képest jelentősen nagyobb mozgást tesz lehetővé.

A TurboLift révén a kaszák oldalirányú lengési szöge lefelé akár 19°, felfelé pedig 30° is lehet, szorosan követve a talajkontúrokat, így védve a fűkaszát, csökkentve a szennyeződéseket és javítva a takarmány minőségét. A kezelők a talajnyomást is beállíthatják, így a fűkasza a talaj fölött siklik.

Mindkét gép a Massey Ferguson új generációs vágószerkezetével van felszerelve, amely az MF DM 8612 TL esetében 2×6 tárcsával, az MF DM 9614 TL esetében pedig 2×7 tárcsával rendelkezik. Ezen nagy átmérőjű tárcsák mindegyike két pengével van felszerelve, és nagy kerületi sebességet biztosítanak a tiszta vágás és a jobb terményáramlás érdekében.

A kétféle szélesség beállításának a lehetősége biztosítja, hogy az MF DM TL fűkaszák folyamatosan egyenletes vágást végezzenek a 2,8 m, 3,0 m és 3,10 m széles elölre szerelt fűkaszákkal együtt dolgozva. Ez lehetővé teszi, hogy a kezelő beállítsa az első és a hátsó fűkasza közötti átfedés szélességét, így biztosítva a teljes szélességben történő kaszálást - még a sarkok körül történő vágásakor is.

Stílusos kialakítás intelligens funkciókkal

Az új neo-retro kialakítás, amely a díjnyertes MF 8S sorozatú traktorokét követi, a praktikumot a stílussal ötvözi. Ez a modern kialakítás olyan intelligens funkciókat is tartalmaz, mint a pótkések és a gyors cseréhez szükséges szerszám tárolóhelye, a munkapozíció fülkéből történő könnyű beállítása, szállítási pozícióban való központi reteszelés hidraulikus felhajtási opcióval. A fűkasza amellett, hogy függőleges helyzetben egyszerűen tárolható, a hidraulikus és elektromos alkatrészek tárolására szolgáló rekeszekkel is rendelkezik.

Elölre szerelve növeli a kaszálás termelékenységét

A legújabb, 3,10 m munkaszélességű MF DM 316 FP elölre szerelhető fűkaszák egyszerű fűkaszaként, illetve ujjas vagy hengeres kondicionálóval együtt rendelhetők, és új, kompakt felszerelést kínálnak a közelebbi csatlakozáshoz, lehetővé teszik a rudazat nagyobb mértékű elmozdulását a jobb talajkövetés érdekében, valamint minden modellhez opcionálisan választható rugós, illetve a kondicionálóval szerelt változatoknál hidropneumatikus felfüggesztés.

Mindegyik modell a Massey Ferguson legújabb, jól bevált tárcsás vágószerkezetével van felszerelve, és magában, vagy vontatott, függesztett, illetve az új MF DM TL Butterfly rendszerű fűkaszával kombinálva is használható, jelentősen növelve ezáltal a munkasebességet.

5mftablazat2

Minden MF DM 316 FP fűkasza a legújabb generációs, hat széles tárcsával felszerelt vágószerkezettel van ellátva, amelyek nagy kerületi sebességet biztosítanak a tiszta vágás és a terményáramlás javítása érdekében. Mindegyik két pengével rendelkezik, amelyek könnyen cserélhetők a jól bevált gyorscserélő szerszámmal. A tartalék pengék a gépen találhatók egy speciális pótkéstároló dobozban.

Az új, A-segédvázkeret nélküli, közvetlenül felszerelhető vonószerkezet révén közelebb kerül a fűkasza súlypontja a traktorhoz, ami javítja a stabilitást, segítve ezzel a traktorra és a gépre ható terhelések csökkentését a szántóföldön és a közúton egyaránt. A vágásmagasság egyszerűen a felső rudazatról, a rendszélesség pedig a vezetőlapok segítségével szerszámok nélkül állítható.
A lengőcsapos rendszer javítja a talajkövetést, lehetővé téve, hogy a vázszerkezet max. +/- 7,5°-ig pontosan kövesse a talajfelszínt. Egy rugóterhelésű központosító megakadályozza, hogy a fűkasza a szállítási helyzetben oldalirányban elmozduljon. A hidraulikus felhajtás opcionálisan rendelhető.

Az MF DM 316 FP fűkaszák ujjas (KC) vagy hengeres (RC) kondicionálókkal is kaphatók, így az ügyfelek kiválaszthatják a növénykultúrájuknak és takarmányozási igényeiknek megfelelő rendszert. A kondicionálás intenzitása mindkét változatnál egy könnyen hozzáférhető, egyszerű karral állítható. Opcióként rendterítő is rendelhető.

További teljesítmény- és hatékonyságnövelő opciók közé tartoznak az elektrohidraulikus függesztőmű-vezérlés, a szállítószalagok és kúpsapkák a kaszálótárcsákhoz, a rendvezető rendszer, a hidraulikusan felhajtható burkolatok és a kiegészítő csúszótalpak.
A továbbfejlesztett rendsodrók a szállításhoz kevesebb, mint 4 m-re összehajthatók.

Egy új hidraulikus emelőtengely lehetővé teszi, hogy a Massey Ferguson legújabb generációs, 10,6–12,5 m munkaszélességű MF RK 1254 TRC és MF RK 1254 TRC-Pro négyrotoros rendsodróit a közúti szállításhoz 4 m-nél kisebbre össze lehessen hajtani.
A vezetőfülkéből könnyen kezelhető és beállítható rendszer automatikusan gondoskodik arról, hogy a rotorok csak akkor emelkedjenek vagy süllyedjenek, ha a tengely a megfelelő helyzetben van. A 4 méteres szállítási magasság megkönnyíti és kényelmesebbé teszi az egyik tábláról a másikra történő átállást, emellett biztonságosabbá teszi a közúton való közlekedést - és egyes piacokon az ott előírt maximális határértékeken belül van.

A nagyobb, MF 1404 TRC-Pro modell fejlesztései közé tartozik a 11,5 m-ről 14,0 m-re növelt munkaszélesség, a kormányzott tandemtengelyek, amelyeket mostantól gyári opcióként kínálunk, az új érzékelők, a továbbfejlesztett rugós első rotor felfüggesztés, valamint a módosított bütyökpályák.

A Massey Ferguson a négyrotoros rendsodrókhoz számos olyan opciót kínál, amelyek segítik az üzemeltetés hatékonyságának, teljesítményének és biztonságának javítását. Ezek közé tartozik a légfék, az 550/45-22,5 méretű gumiabroncsok, a rendképző és az utólagosan beszerelhető ISOBUS vezérlőkészlet.

Massey Ferguson széna- és szálastakarmány-kezelő eszközök hegyvidéki és kisgazdaságok számára

A Massey Ferguson a hegyvidéki területeken gazdálkodó ügyfeleinek és kereskedőinek igényeire is reagál a kompakt, speciális hegyvidéki széna- és szálastakarmány-kezelő gépek kínálatával.

A hegyvidékre szánt eszközök ideálisan használhatók a kisgazdaságok minden típusában, és kifejezetten úgy tervezték őket, hogy az üzemeltetők számára a kisebb teljesítményű traktorokkal is nagy teljesítményt nyújtsanak. A kínálatban keskenyebb munkaszélességű fűkaszák, valamint kis átmérőjű függesztett kaszák és egyrotoros rendsodrók közül lehet választani.

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: traktor, Massey Ferguson, AGCO
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Lombtrágya nélkül a cél előtt adjuk fel gabonában a nyereséget

A beszakadt terményárak miatt idén a gazdák igyekezték faragni a gabonaelőállítás önköltségén, ami sok helyen végül ...