TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,88
USD: 371,93
CHF: 407,19
GBP: 462,57
Hirdetés
A Massey Ferguson bemutatja az MF 7S szériát, ami az okos traktorteljesítmény új korszakát nyitja meg

A Massey Ferguson bemutatja az MF 7S szériát, ami az okos traktorteljesítmény új korszakát nyitja meg

Traktorok - 2021.09.11

A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája örömmel jelenti be az MF 7S széria bemutatását. A modellcsalád négy típust tartalmaz 155–190 lóerő teljesítmény között.

Professzionális, élenjáró gazdálkodóknak tervezve, már az alapfelszereltség is rendkívül gazdag. Választható hajtóművek, kimagasló kényelmű fülke, számos automatikus funkció és élenjáró technológia jellemzi a traktorokat.

A Massey Ferguson vadonatúj típusszámozási elvét követi ez a széria is, a számok a teljesítményt jelölik: MF 7S.155, MF 7S.165, MF 7S.180 és MF 7S.190. Akár további 30 lóerő rásegítéssel is rendelkezhetnek a traktorok az EPM motorvezérlésnek köszönhetően. A 2,88 m-es tengelytáv és a hathengeres, 6,6 literes erőforrások tökéletes megoldást nyújtanak ott, ahol a 135–180 lóerős MF 6S szériánál nagyobb, de a 7,4 literes motorral szerelt MF 8S-nél kisebb gépeket keresnek.

„A Massey Ferguson kiterjeszti élenjáró és megbízható traktorainak választékát az MF 7S szériával” – mondja Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai & közel-keleti régiójának alelnöke és ügyvezetője. – A gépek bevezetésével a kényelem, irányítás, hatékonyság és technológiák terén is új szinteket állítunk fel, csakúgy mint a díjnyertes MF 8S szérián tettük először.”

„Az erő, tartósság, automatizálás és a teljesítménynövelő technológia kombinációja révén az MF 7S olyan hatékonyságot garantál, amire szüksége van a modern gazdálkodáshoz. A termelékenység hosszú órákon át tartó fenntartása érdekében a fülkét számos új, könnyen használható kezelőszervvel szereltük fel. Az MF 7S minden felhasználó számára rengeteg előnyt tartogat – legyen akár bérvállalkozó, szántóföldi vagy vegyes gazdaság” – összegezte Lhotte úr.

Essential, Efficient, Exclusive és Panoráma felszereltségi szintek érhetők el, típustól függően. A felszereltségek mind kimagasló értékű és termelékenység növelő funkciókkal vannak ellátva, amelyeknek kiváló hasznát veszi majd közúton és szántóföldön egyaránt.

Az új MF 7S széria műszaki és kiemelt jellemzői

3 mf 7s szeriatablazat

 • Négy erőteljes, tartós, magas felszereltségű traktor optimális kényelemmel, automatikával és konnektivitással (adatkapcsolattal).
 • Erőteljes, tiszta 6,6 literes hathengeres erőforrás 155 és 190 lóerő teljesítmény között. Mindegyik típus kimagasló erővel és nyomatékkal bír a termelékenység fenntartása érdekében.
 • Új, átdolgozott Dyna-VT Super ECO fokozatmentes hajtómű mindegyik típushoz, vagy Dyna-6 SuperEco sebességváltó automata üzemmóddal 180 lóerőig.
 • Magas alapfelszereltség, választható Essential, Efficient, Exclusive vagy Panorama felszereltségi szintek.
 • Modern, divatos és csendes fülke kimagasló kényelemmel és könnyű kezeléssel. A technológia az MF 8S szériából érkezik.
 • Az új Multipad joystick egyetlen karról biztosít tökéletes vezérlést az Efficient és Exclusive szintekhez.
 • A könnyen és érthetően használható Datatronic 5 terminálnak új, fényesebb és tisztábban olvasható érintőképernyős kijelzője van és az új MF E-loader rakodó opció is megtalálható rajta.
 • A hosszú, 2,88 méteres tengelytáv és a masszív felépítmény együttesen robusztusságot és stabilitást adnak. A manőverező képesség tökéletes a 4,93 m-es fordulókör révén.
 • A nagy terhek emelése és mozgatása érdekben a hátsó emelési kapacitás 9600 kg, míg a mellső 4000 kg.
 • Kimagasló, 14 tonnás jármű össztömeg és akár 44,5 tonnás vontatási össztömeg.
 • Okos és praktikus neo-retro külső: divatos és jövőbemutató megjelenés.

Erőteljes, stabil, adatkapcsolt

Az MF 7S minden típusát 2,88 m hosszú tengelytávra építették a maximális stabilitás és vonóerő érdekében. Az erőteljes hathengeres 6,6 literes motorok hatalmas erőt és nyomatékot biztosítanak. A robusztus építés révén pedig hatalmas tömegeket képes megmozgatni a traktor. A teljesítmény és hatékonyság növelése érdekében számos automatikus funkció érhető el, csakúgy, mint az ésszerű kezelőszervek és az egymással összekapcsolható technológiák (konnektivitás).

Extra teljesítmény és nyomaték, amikor a legjobban szüksége van rá

Továbbfejlesztett AGCO Power 6,6 literes, hathengeres motorok alkotják az MF 7S szériák szívét. A teljesítmény 155–190 lóerő közé esik típustól függően.  Mindegyik típus kap teljesítmény és nyomaték rásegítést, ami automatikusan aktiválódik, ha szükség van rá a szállítási, TLT és nagyhidraulikát igénylő munkák közben.

A Massey Ferguson továbbra is a legszigorúbb, Stage V károsanyag-kibocsátási normáknak felel meg az egyedi All-in-One (minden egyben) rendszerével, amiben dízel oxidációs katalizátort (DOC), szelektív katalitikus átalakítót (SCR) és koromkatalizátort (SC) is találunk, mindezt egyetlen kompakt egységben. A fülke alatt található füstgázkezelő modul nem zavarja a kilátást és a kipufogócső is vékony tud maradni.

Top hajtómű választék

A Massey Ferguson rendkívül hatékony és könnyen kezelhető Dyna-VT ECO hajtóműve fokozatmentes váltásokat tesz lehetővé és minden MF 7S típuson opcionálisan elérhető. A SuperEco verzió tovább növeli a hatékonyságot, ugyanis a 40 km/h-t a traktor már 1450 f/p-en eléri.

A nagyra értékelt Dyna-VT fokozatmentes hajtómű mostantól automata móddal is elérhető. A Multipad joystickkal vagy a pedálokkal egyszerűen Ön szabályozza a menetsebességet, mialatt a váltó automatikusan beállítja a terhelés és a sebesség függvényében a legoptimálisabb motorfordulatszámot. Ez a plusz nemcsak hatékonyabbá teszi az üzemelést, de az üzemanyag-felhasználást is csökkenti.

180 lóerő teljesítményig, egészen az MF 7S.180 modellig választhatunk fél-powershift Dyna-6 SuperEco hajtóművet is 24×24 fokozattal. A több mint 20 éve sikeresen használt sebváltó is már 1500 f/p-en eléri a 40 km/h-t.

Az automata üzemmód alapfelszereltség minden Dyna-6 modellen, ami automatikus fokozatváltást tesz lehetővé a motorterhelés és haladási tempót figyelembe véve. A kezelő előre be tudja állítani milyen motorfordulaton kapcsoljon a váltó.

A fékpedál kuplungfunkció alapfelszereltség, amit egy kapcsolóval tudunk aktiválni, ha használni akarjuk.

A speciális haladási sebességet igénylő gazdálkodók számára elérhető szupermászó fokozat is, ami 70 m/óra tempót tesz lehetővé 1400 f/p motorfordulat mellett.

Csendes, kényelmes és hűvös fülke

Az MF 7S kezelők nagyra fogják értékelni a fülkefejlesztéseket, amik nagyobb fokú kényelmet és könnyebb kezelést eredményeznek. A traktoroknak új kartámlája van, amik a díjnyertes MF 8S szériából kerültek át ide is és tartalmazzák az új Multipad joystickot és számos konnektivitási megoldást.

A vadonatúj légkondicionáló rendszernek köszönhetően a fülke 4 Celsius-fokkal hűvösebb, mint az elődje volt. A fülkében továbbá vadonatújak az Exclusive és Efficient szintekhez tartozó krómhatású elemek és a fekete hátteres műszerfal is.

Az alapfelszereltségben is már levegőrugózású vezetőülés található, megújult az elődjéhez képest. Opcionálisan fűtött, szellőztetett és dinamikus csillapítási rendszerrel (DPS) ellátott ülés érhető el, ami automatikusan kiegyenlíti a talajegyenetlenségeket még oldalirányban is.

Minden vezérlőt könnyű elérni, és tökéletesen a kezelő köré van építve minden ergonomikusan. Felszereltségtől függően, az új kartámla és a Multipad joystick egyszerű és logikus kezelést tesznek lehetővé.

A LED-es világító berendezések – a motorháztetőn található fénysávval – tökéletes megvilágítást és divatos megjelenést adnak a traktor számára. Akár 16 darab LED munkalámpa is specifikálható.  Homlokrakodós munkavégzéshez Visio üvegtető kérhető, ami a teljes emelési sugáron át kiváló kilátást nyújt a mozgatott teherre.

A fülkerugózásból mechanikusat és aktívmechanikusat is választhatunk, a mellső híd pedig rugózással ellátott.

Kényelmes jövőbemutató kezelés

Az Efficient és Exclusive felszereltségi szintek Multipad joystickkal és multifunkciós, vezetőüléssel egybeépített kartámlával vannak ellátva. Ez a könnyen használható, ISOBUS kompatibilis joystick minden fontos funkciót kéz alá helyez, mint például az emelőmű vezérlést, sebességbeállításokat, vezetési módok előre beállítását és az MF Guide automata kormányzást. Magán a joystickon két elektromos szelep működtetésére alkalmas mikrojoystick is található.

Egy új, kisebb joystick is található a kartámlán, amit homlokrakodó vagy fronthidraulika működtetésére használhatunk. A hidraulika szelepek üzemeltetése mellett a traktor menetirányát és a sebességfokozatát is kezelhetjük róla.

Könnyen leolvasható érintőképernyős irányítás

A pilóta sok új hasznos fejlesztést fog találni a Datatronic 5 terminálon, ami mostantól sokkal könnyebben leolvasható és kontrasztosabb mint elődje volt és kiemelkedő értékű érintőképernyős irányítást biztosít. A fekete háttér és a főképernyőn található gyorsgombok is segítik a kezelést.

Az új MF E-Loader opció segít a homlokrakodós munkavégzés pontosságában, termelékenységében és biztonságában, illetve számos automatikus funkció beállítható rajta.

Az opció segítségével megmérhető a kanál/villa által mozgatott teher súlya és rögzíteni lehet az összes/adott munka súlyadatait. Ezeket az adatokat később egyszerűen táblázatként lehet továbbítani. Lehetséges továbbá a felső és alsó emelési határok beállítása, csakúgy, mint automatikus folyamatokat is be lehet állítani rajta a rakodási feladatokhoz.

Az Exclusive és Efficient verziókon újdonság, hogy a rádiót, a mobiltelefont és a médiát (Bluetooth, USB vagy Aux bevitel) is kezelhetjük a Datatronic 5 monitoron keresztül.  A kezelő a monitoron felugró képernyőn figyelmeztetést kap, ha van bejövő hívása, amit felvehet, elutasíthat vagy kinémíthat.

A konnektivitás növeli a precíziót

A Datatronic 5 nemcsak a traktorfunkciókat kezeli, de az ISOBUS kompatibilitásnak és a GPS jelvételnek köszönhetően futnak rajta az MF technológiai és precíziós gazdálkodási megoldásai is. A traktorok alkalmasak MF Guide automata kormányzásra, gyors beállításra Go üzemóddal, MF SectionControl szakaszvezérlésre és MF RateControl változómennyiségű anyag kijuttatásra is.

Az MF TaskDoc lehetővé teszi, hogy a begyűjtött és elmentett adatokat USB pendrive-on keresztül hordozzuk. Az MF TaskDoc Pro egy opciós tétel, amivel farm menedzsment szoftverekre felhő alapon tudunk adatokat továbbítani. Az MF Telemetria alapfelszereltség minden MF 7S modellen.

Erős, stabil és kiváló a manőverező képessége

A hosszú, 2,88 méteres tengelytáv és a masszív felépítmény együttesen robusztusságot és stabilitást adnak. A manőverező képesség tökéletes a 4,93 m-es fordulókör révén.

A tökéletes kiegyensúlyozottság és a kiváló teljesítmény/tömeg arány révén a traktor akár 44,5 tonna vontatási össztömeget is elérhet. A hátsó háromponton 9600 kg az emelési kapacitás, míg a fronthidraulikán 4000 kg. A traktor maximális megengedett önsúly 14 tonna, ami alkalmassá teszi a gépeket, hogy egy menetben mellső és hátsó függesztésű munkagépeket is alkalmazzunk rajtuk. Így csökken a műveletszám.

A hosszú tengelytáv miatt a vonóerő és a stabilitás példás, amit a 42 coll átmérőjű hátsó felnik és a széles gumiabroncs választék tovább javít.  A nehéz szántóföldi munkákhoz ballasztsúlyok tömkelege áll rendelkezésre, amelyek könnyedén leszerelhetők, amennyiben nincs rájuk szükség. Így mindig tökéletesen lehet kihasználni az MF 7S-ben rejlő lehetőségeket.

Stílus, tartalommal megtöltve

Szemet gyönyörködtető neo-retro stílus, ami a Massey Ferguson múltja előtt tiszteleg. Az MF 8S által megkezdett új korszakot követik ezek a traktorok is: az ikonikus ezüst szablya modern megtestesítése látható a motorháztető oldalán, amit az MF 100-as szérián láthattunk először a hatvanas években.

A vékony „darázsderekú” motorháztető javítja a kilátást, az okosan megformázott alváz pedig elegendő helyet hagy a rendkívül nagy kormányszögnek. Így a manőverező képesség és a fordulókör optimális.

Címkék: traktor, Massey Ferguson, AGCO, MF 7S
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Talajlakó kártevők, talajfertőtlenítés – Drótférgek, ...

A talajlakó kártevők kapás kultúráink nagy károkozásra képes károsítói, amelyek ellen a védekezés nem maradhat el. ...