TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
A Massey Ferguson MF 6S sorozat koncentrált teljesítményt és intelligens működést garantál

A Massey Ferguson MF 6S sorozat koncentrált teljesítményt és intelligens működést garantál

Traktorok - 2021.09.07

A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája büszkén jelenti be az új MF 6S sorozat bevezetését, amely a továbbfejlesztett felhasználói élmény, a csatlakoztathatóság és az intelligens gazdálkodás „új korszakát” kiterjeszti a 135–180 lóerő teljesítményű kategóriára.

Az új, modern, neo-retro családi stílus mellett ezek az új traktorok jelentősen magasabb szintű kényelmet és vezérlést biztosítanak.

„A Massey Ferguson az első 200 lóerős, négyhengeres traktorával mércét állított fel az ágazatban. Az MF 6S szériával most egy teljes csomagot kínálunk, amelyet kifejezetten arra terveztünk, hogy a díjnyertes MF 8S traktoron először bemutatott kényelmet, vezérlést és csatlakoztathatóságot ebbe a fontos kategóriába is bevezessük” – mondja Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai és közel-keleti alelnöke és ügyvezető igazgatója.

„A kivételes teljesítmény-súly arányt és kiváló tulajdonságokat kínáló, sokoldalú traktorok biztosítják a modern gazdáknak a szántóföldi munkákhoz szükséges teljesítményt, valamint a rakodási műveletekhez szükséges mozgékonyságot és a páratlan műszaki tartalmat” – teszi hozzá.

Ezek a kompakt és erős, jól kormányozható traktorok hihetetlenül sokoldalúak. Méretükhöz képest kivételes teljesítményt nyújtanak, könnyűek, de rendkívül erősek, és a kategóriájukban a legjobb teljesítmény-súly arányt kínálják, nagy megengedett legnagyobb össztömeg és megengedett legnagyobb együttes össztömeg mellett.

Az új MF 6S sorozat minden modellje a következő felszereltségi szintekkel választható: Essential, Panoramic, Efficient és Exclusive. Az opciók széles választékával együtt ezek lehetővé teszik, hogy a tulajdonosok a traktorukat és a beruházás mértékét a saját igényeiknek megfelelően válasszák ki.

Az új MF 6 S sorozat műszaki jellemzői

2mf6sadatok

  • Öt kompakt, sokoldalú, négyhengeres, koncentrált teljesítményt nyújtó traktor közül választhat.
  • Erőteljes, tiszta motorok 135 és 180 lóerő közötti teljesítménnyel. Mindegyik rendelkezik motorteljesítmény-szabályozó (EPM) rendszerrel, amely 15 LE vagy 20 LE extra teljesítményt biztosít, akár 200 LE-ig.
  • A kezelők a díjnyertes MF 8S sorozatban először látott kiváló vezérlés előnyeit élvezhetik.
  • Az egyszerűen használható új Multipad botkormány segítségével minden egyetlen karral vezérelhető.
  • Az új, világosabb és letisztultabb Datatronic 5 érintőképernyős terminál most még könnyebben használható.
  • A legjobb választás minden modellnél az új automata üzemmóddal rendelkező Dyna-VT Super Eco fokozatmentes sebességváltó, vagy a 24 x 24 Dyna-6 Super-Eco fél-powershift sebességváltó az AutoDrive móddal.
  • A 4,75 m-es (a 200 lóerős traktorok között a legszűkebb) fordulási sugár maximális manőverező képességet biztosít.
  • Kiemelkedő megengedett legnagyobb össztömeg (GVW) max. 12 500 kg-ig, és 44,5 t megengedett legnagyobb együttes össztömeg.
  • Páratlan rakodóteljesítmény a kompakt méretek, a szűk fordulókör és a magas felszereltség révén, praktikus opciókkal és az új MF E-Loader funkcióval.

Kompakt, erős, és sokoldalú

Az MF 6S sorozat öt négyhengeres, 135–180 LE (EPM-mel 150–200 LE) teljesítményű traktora ugyanazokat a kiemelkedő teljesítményjellemzőket kínálja, mint az MF 6700 S sorozat, amelyet leváltanak. Elődeihez hasonlóan az új MF 6S sorozat is a nagyobb hathengeresek teljesítményét és nyomatékát nyújtja, de a kisebb traktorok minden előnyével együtt.

Egyedülálló fülkekényelem és irányíthatóság

Az MF 6S sorozatban a Massey Ferguson kiemelkedő kényelmet és fejlett vezérlést kínál. Az új légkondicionáló hűvösebben tartja a fülkét, míg egyéb módosítások révén csendesebb (70 dBA) a munkahely.

A traktorok emellett jelentős új funkciókat, kezelőszerveket és csatlakozási lehetőségeket is kapnak, amelyeket először az úttörőnek számító MF 8S csúcsmodellen mutattak be, ami nemcsak a 2021-es Év Traktora címet nyerte el, hanem nemrégiben a rangos Red Dot: 2021-es Termékdizájn díjat is elnyerte.

Az üzemeltetők számára új, kényelmesebb, szabványos légrugós vezetőülés áll rendelkezésre. A fűthető, valódi bőrborítással és jobb szellőzéssel ellátott ülésopció oldalirányú stabilitást biztosító felfüggesztéssel ellátott DDS (dinamikus csillapító rendszer – Dynamic Damping System) rendszerrel rendelkezik, amely automatikusan reagál az úton található egyenetlenségek nagyságának megfelelően.

Az Exclusive és Efficient verziókhoz egy új, az üléshez kapcsolódó kartámasz is tartozik, amin minden megtalálható, ami a kezelő számára a motor, a sebességváltó, a hidraulika, a függesztőmű és a TLT működtetéséhez szükséges, valamint megtalálhatók rajta a rádió és a telefon kapcsolói is.

A kényelmet tovább fokozza az opcionális mechanikus vagy aktív mechanikus fülkerugózás, valamint a rugózott mellső híd opció.

A rakodók kezelői üdvözölni fogják a Visio tető opciót, ami nagymértékben javítja a kilátást az anyagmozgatási munkáknál, mivel a teljes emelési tartományban jól láthatóvá teszi a rakományt.

Teljes körű, egyetlen karral történő vezérlés

A traktor összes fő funkciója egyetlen új, ISOBUS-kompatibilis Multipad vezérlőről működtethető. Ezen a könnyen kezelhető karon található egy új függesztőmű-vezérlés billenőkapcsoló, a sebességtartó beállítások, a haladási mód előbeállításai és az MF Guide aktiváló kapcsolója. Egy mikro-botkormányt is tartalmaz, amely két elektromos segédhidraulika-szelepet vezérel.

Egy másik egyedülálló, opcionális multifunkciós botkormány segítségével egyszerűen és kényelmesen vezérelhető az opcionális rakodó vagy a mellső függesztőmű. Ez nemcsak segédhidraulika-szelepeket működteti, hanem lehetővé teszi, hogy a kezelők az irányváltást és a traktor sebességét is szabályozhassák.

Érintőképernyőről való működtetés

A modern Datatronic 5 terminál jelentős módosításai nemcsak a funkcionalitást növelik, hanem a használatot is megkönnyítik. A világosabb, új, 9"-os érintőképernyő tükröződésmentes felületének köszönhetően könnyen elérhetők az új gyorsbillentyűk.

A táblagép stílusú kezelésnek köszönhetően a kezelők gyorsan és egyszerűen hozzáférhetnek a beállításokhoz és módosíthatják azokat. Nemcsak a traktor összes funkcióját kezeli, hanem az összes MF technológiát is, beleértve az MF Guide-ot a gyorsan beállítható „Go Mode” funkcióval, valamint az MF Section és MF Rate Control funkciókat, illetve az MF TaskDoc adatokat is.

Az Exclusive és Efficient változatokhoz újdonság az az opció, amely lehetővé teszi, hogy a rádiót és a mobiltelefont, valamint a médialejátszást a Datatronic 5 képernyőjén keresztül lehessen működtetni.

Szintén újdonság az MF E-Loader opció, amely segít a rakodási pontosság, a termelékenység és a biztonság növelésében, valamint biztosítja az új kanálrázó berendezés vezérlését és beállítását. Ez lehetővé teszi, hogy a kezelők megmérjék az egyes villás vagy kanalas rakományok tömegét, és rögzítsék az egyes tételek, rakományok vagy munkák össztömegét, amelyek ezt követően egyszerű táblázatként továbbíthatók.

Az üzemeltetés további rugalmassága érdekében rendelkezésre áll a továbbfejlesztett Fieldstar 5 terminál opció is, amely lehetővé teszi, hogy a kezelők az összes intelligens gazdálkodási műveletet egy külön képernyőn futtassák.

Nagy motorteljesítmény

Minden MF 6S traktort a legújabb technológiájú AGCO Power motorok hajtanak, amelyek maximális teljesítménye 135 LE és 180 LE között van, a teljesítményrásegítés pedig típustól függően 15 vagy 20 lóerő lehet. A rásegítéssel a nyomaték is nő – a legnagyobb MF 6S 180 esetében akár 40 Nm-rel.

A Massey Ferguson híres „Minden az egyben” SCR rendszere biztosítja, hogy a motorok megfeleljenek a szigorú Stage V kibocsátási előírásoknak. A fülke alatt elhelyezett, karbantartást nem igénylő rendszer nem akadályozza a kilátást, és nem csökkenti a teljesítményt.

A legjobb sebességváltó választásának lehetősége

A legjobb sebességváltó-választék minden modellnél sima váltást biztosít a Dyna-VT Super Eco, vagy a jól ismert, AutoDrive funkcióval ellátott fél-powershift Massey Ferguson Dyna-6 Super-Eco sebességváltó révén. A több mint 20 éve bevált és továbbfejlesztett, saját tervezésű és gyártású sebességváltók tökéletesen illeszkednek az AGCO Power motorokhoz, így a leghatékonyabb és legeredményesebb kombinációt alkotják a piacon.

Mindkét sebességváltónál a felszereltség részét képezi a kormányoszlop bal oldalán található egyedülálló MF menetvezérlő kar, amely kuplung nélküli irányváltást és állítható reakciót tesz lehetővé. Emellett a sebességfokozatok felfelé vagy lefelé váltására és az üres fokozat kapcsolására is használható.

A fokozatmentes Dyna-VT sebességváltók mostantól új automata üzemmóddal rendelkeznek. A kartámaszon lévő kapcsolóval egyszerűen aktiválható automatikus üzemmód lehetővé teszi, hogy a kezelő a Multipad vezérlőkarral vagy a lábpedállal beállítsa az előremeneti sebességet, miközben a motor fordulatszáma a terhelésnek és a sebességnek megfelelően automatikusan kerül beállításra. A kézi gázkarral mostantól a motor fordulatszámának alsó határa is beállítható – a fordulatszám soha nem csökken ezen határfordulatszám alá.

A Dyna-VT új Super Eco változata azáltal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, hogy már 1450 fordulat/perc motorfordulatszámnál 40 km/óra haladási sebesség érhető el vele.

A Massey Ferguson elismert, a szántóföldön már több mint 20 éve jól bevált, rendkívül hatékony és megbízható Dyna-6 Super Eco 24×24 fél-powershift sebességváltója alacsony, 1500 fordulat/perc fordulatszámon éri el a maximális 40 km/óra végsebességet, és ezzel üzemanyagot takarít meg. Az AutoDrive funkció, amely minden modellnél az alapfelszereltség része, a motorterhelés és a fordulatszám függvényében automatikusan kapcsolja a sebességfokozatokat. A kezelők manuálisan is beállíthatják a motor azon fordulatszámát, amelynél a fokozatváltások történnek.

A speciális kultúrákban dolgozók üdvözölni fogják a Super Creeper opciót, ami precíz irányítást biztosít akár 70 m/óra sebességgel is 1400 ford/perc motorfordulatszámon.

Minden MF 6S traktor rendelkezik a hasznos fékezéssel üres állásba kapcsolható sebességváltó funkcióval is, ami fékezéskor szétkapcsolja a meghajtást.

Erő és mozgékonyság

Az erős alapokra és 2,67 m-es tengelytávra épített MF 6S sorozat kompakt méreteinek köszönhetően a traktorok rendkívül fordulékonyak, fordulási sugaruk mindössze 4,75 m, ami a 200 lóerős traktorok közül a legszűkebb.

A hathengeres társaiknál 400 kg-mal kisebb tömeggel, valamint a nagy teljesítményű motorokkal együtt a traktorok a kategóriájuk legjobb teljesítmény-súly arányát kínálják. Amellett, hogy a traktorok optimális gazdaságosság mellett nagy teljesítményt nyújtanak, a kis talajnyomás révén a talajt is óvják.

Méretükhöz képest rendkívül erősek, az akár 12 500 kg megengedett legnagyobb össztömegük révén a nehéz rakományt is képesek kezelni és szállítani. A jelentős, 44,5 t megengedett legnagyobb együttes össztömeg azt jelenti, hogy nagy teherrel megrakott pótkocsikat is biztonságosan és szabályszerűen* szállíthatnak. (*a helyi KRESZ szabályoknak megfelelően).

A max. 9600 kg-os hátsó emelési kapacitással és az erőteljes, 110 liter/perc teljesítményű, zárt központú, terhelésérzékeléses hidraulikával a traktorok könnyedén kezelik és működtetik a nagyméretű, modern munkagépek széles választékát. Azok számára, akiknek nagyobb térfogatáramra van szükségük, a Dyna-6 modellek 150 liter/perc, míg a Dyna-VT traktorok 190 liter/perc teljesítményű opcióval rendelkeznek.

Az optimális vonóerő és talajvédelem érdekében az MF 6S.165 és az MF 6S.180 a legújabb Michelin VF650/60R42 hátsó gumiabroncsokkal rendelhető.

Rakodási specialista

A könnyű súly, a nagyszerű kilátás, a kompakt méretek, a 4,75 m-es fordulási sugár, a bal oldalon található menetvezérlő irányváltókar és a fékezéssel üres állásba kapcsolható sebességváltó révén az MF 6S sorozat gépei tökéletes rakodópartnerek. A rakodási teljesítmény további javítása érdekében számos teljesítmény- és komfortnövelő funkcióval is felszerelhetők, beleértve a 150 liter/perc vagy 190 liter/perc teljesítményű hidraulika opciókat és a Visio tetőt, ami lehetővé teszi, hogy a kezelők a teljes emelési tartományban rálássanak a rakományra.

Az egyedülálló multifunkciós botkormány egyszerűvé teszi a rakodó vezérlését, és egy másik irányváltási lehetőséget biztosít, valamint segítségével a traktor sebessége is beállítható.

Az új „kanálrázó” berendezés automatikusan működteti a kihelyezett hidraulikaszelepeket, hogy segítse a kanál vagy a villa töltését és ürítését. A Datatronic 5 terminállal felszerelt traktorok számára az új E-Loader opció tovább egyszerűsíti a kezelést.

A kiválasztott MF 6S sorozatú modellek integrált, gyárilag felszerelt rakodó segédvázzal és már felszerelt MF FL sorozatú rakodóval is felszerelhetők.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: traktor, Massey Ferguson, AGCO, MF 6S
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Előtérben a hazai vetőmagszektor védelme, fejlesztése – Van ok ...

A világ folyamatos változásban van. Nem kell igazán messzire tekintenünk, hogy lássuk, egyik oldalról a gazdasági ...