TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Ceus 3000-TX és 4000-TX rövidtárcsa-kultivátor kombináció a tökéletes beforgatásért

Ceus 3000-TX és 4000-TX rövidtárcsa-kultivátor kombináció a tökéletes beforgatásért

Vető- és talajművelő gépek - 2021.07.19

Sekély, intenzív vágás és rögtörés, valamint mély lazítás és beforgatás Az Amazone most a Ceus vontatott rövidtárcsa-kultivátor kombináció két új típusát kínálja 3 méteres és 4 méteres munkaszélességgel, merev kivitelben.

Így a sikeres eszközkombináció kisebb üzemi struktúrák és 150 lóerő feletti traktorosztályok esetén is használható. Az új Ceus 3000-TX és Ceus 4000-TX közbülső futóművel van felszerelve, és pontossága, valamint sokoldalúsága – egyaránt használható tarlóhántásra, altalajművelésre, mély talajlazításra és magágykészítésre – miatt meggyőző.

A tárcsák és a kapák kombinálásával a Ceus tökéletes beforgatást biztosít akár 15 km/h-s munkasebesség mellett. A tárcsasor nagy mértékben felaprítja a szalmát, a tarlót, illetve a köztes terményeket. Az azt követő kapasorral együtt egyenletesen beforgatja a gép a szerves anyagokat, még nagy mennyiségben is. Ezzel az eszközkombinációval a Ceus megteremti a legjobb feltételeket a gyors rothadáshoz és a nagyon jó keléshez, miközben minimális marad a betegségek nyomása az utána következő vetésre nézve.

A működési elv részletesen

Az elöl futó tárcsamező nagy tárcsalapokkal van felszerelve, melyek nagyon jól felaprítják a szerves anyagot, és aprómorzsás talajszerkezetet hagynak hátra az optimális vetési körülmények érdekében. A tárcsák sima és csipkés változatban kaphatók, és az önálló felfüggesztés miatt nagy átáramlást és jó talajkövetést, ugyanakkor intenzív művelést biztosítanak. A gumituskókkal történő kőbiztosítás nem igényel karbantartást.

Az ezt követő, 40 cm-es osztástávolságú kapasor még nagy mennyiségben is megbízhatóan bedolgozza a szerves anyagot, és nagy átáramlás mellett könnyen vontatható. A kapák munkamélysége 30 cm-ig állítható. A sekély művelésre is lehetőség van, vagyis arra, hogy nedves és nehéz körülmények között az kapasor csúcsa kevéssel a tárcsamező munkamélysége alatt fusson. Így a talaj felszíne kerül csak fellazításra, ill. durva szerkezet jön létre a talajban, jelentősen csökkentve az ilyen talajok eliszaposodásának kockázatát. A kapamezőre különböző C-Mix kapák választhatók. A széles választék minden alkalmazási területhez megfelelő kapatípust kínál. Ezen kívül a C-Mix-Clip gyorscserélő-rendszert is kínáljuk, mely a kapacsúcsok egyszerű és kényelmes cseréjét teszi lehetővé. A hosszú távú használat érdekében különböző rendkívül kopásálló HD kapák is kaphatók.

Azért, hogy a legmostohább körülmények között is magas szintű legyen a működési biztonságuk, a C-Mix-Super kapák nyomórugós túlterhelés elleni védelemmel vannak felszerelve. Opcionálisan a Ceus-TX esetében az új, hidraulikus munkahengerrel működő automatikus túlterhelés elleni védelemmel ellátott C-Mix-Ultra kapák is választhatók. Ennél a kioldási erő fokozatmentesen, 800 kg-ig beállítható. Ez egyrészt a kívánt, legfeljebb 30 cm-es munkamélység pontos betartását biztosítja.

ásrészt a C-Mix-Ultra rendszer védi a kultivátort a szélsőséges terhelésektől, mivel a kioldás után nagy csillapítással ismét visszahúzza a kapákat.

A kapasort az egyengetőegység követi, amely választástól függően sima vagy csipkés tárcsákkal, illetve rugóacélos simító-egyengető pálcasorral szerelhető fel. Az optimális csatlakozás érdekében a szegélytárcsák magassága és dőlése külön-külön beállítható.

A lazítást követő visszatömörítéshez tizenegy különböző henger és különféle magtakaró pálca áll rendelkezésre. Különösen nedves körülmények között – például tavasszal – a henger leszerelhető, és visszatömörítés nélkül is végezhető a munka, hogy a fellazított talaj gyorsabban megszáradjon és felmelegedjen.

Különösen kényelmes az összes eszközhöz opcionálisan kapható, az adott talajviszonyokhoz optimális beállítást lehetővé tévő hidraulikus mélységállítás.

https://www.youtube.com/watch?v=8w9cUJXwG9g 

 

ceus1

Az új Ceus 3000-TX és 4000-TX a tárcsák és a kapák kombinálásának köszönhetően tökéletes beforgatást biztosítanak akár 15 km/h-s munkasebesség mellett is.

 

ceus2

A Ceus pontosságával és sokoldalúságával győz meg – hiszen egyaránt használható tarlóhántásra, altalajművelésre, mély talajlazításra és magágykészítésre, különösen sok szerves anyag esetében.

 

ceus3

A Ceus ideális eszközkombinációval van felszerelve a termőföld tökéletes higiéniája, valamint annak érdekében, hogy csupán egyetlen menetben elkészüljön a magágy.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: Amazone

Címkék: kultivátor, rövidtárcsa, Amazone, Ceus
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Enyhíthetők az aszályos évek az Alföldön

Az intenzív mezőgazdasági művelés következtében kialakuló talajszerkezeti változások miatt a nyári hőhullámok ...