TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Fókuszban: a bálázók

Fókuszban: a bálázók

Állattartás gépei - 2021.06.01

Bálázók terén az egyes gyártók különböző rendszerű és kapacitású gépeket kínálnak. Az egyik márka a gyorsaságra, munkatempóra helyezi a hangsúlyt, a másik pedig a minél nagyobb bálaméretre, tömörségre. Partnereink kínálatában a kisgazdaságoktól a profi felhasználókig mindenki megtalálja a számára ideális bálázót.

John Deere: gyorsan, tömören, intelligensen

Az 1950-es években gyártották az első John Deere bálázót, és azóta az amerikai óriásvállalat több mint 350 ezer bálázója talált gazdára világszerte. A magyarországi forgalmazó KITE Zrt. széles portfóliójából mindenki könnyen kiválaszthatja a gazdaságához legjobban illeszkedő gépet. Idehaza a John Deere V401R sorozatú hevederes körbálázók különösen népszerűnek számítanak, ami leginkább a nagy teljesítménynek, a kiváló ár-érték aránynak és az intelligens funkciók sokaságának köszönhető. A forradalmi Fast Release System (FRS) gyors bálaürítő rendszer a nagy kapacitású behordórendszerrel együtt lehetővé teszi az óránkénti akár 120 bála elkészítését. A bálázó megrendelhető a MaxiCut HC 25 Premium, a MaxiCut HC 13 Premium vagy a RotoFlow HC Premium behordórendszerrel is.
A V451R és V461R bálázókat valódi többkultúrás sokoldalúság jellemzi, és kőkemény, kiváló tömörségű, tökéletes henger alakú bálákat garantálnak. Az ujjsorral szerelt, 2,2 méteres, erősített rendfelszedő kiváló termelékenységi szintre képes, még nagy anyagmennyiségek esetén is. A nagy kapacitású prémiumrotorok lehetnek nem vágó vagy vágó típusok, különféle késkészletekkel és 40–80 mm-es késtávolságokkal. Az integrált hajtáslánc a T formájú hajtóműházzal akár 180 LE leadására képes a maximális teljesítmény és sebesség elérése érdekében. A bálakamrában lévő 3 darab fix hajtott görgő és 2 darab nagy átmérőjű szíjhajtású görgő biztosítja a rendkívüli sokoldalúságot. A kevesebb mint 
5 másodperc alatt elvégezhető bálaürítés és hátsóponyva-bezárás percenként több mint 2 bálát jelent. A gyorsaság ugyanakkor nagy tömörséggel is párosul, a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) által elvégzett teszt alapján a tömörség majdnem eléri a 130 kg/m³ értéket nagyon száraz szalma esetén. A széles hidraulikus ejtőlemez a legmakacsabb eltömődést is könnyedén, érintésmentesen eltávolítja.

john deere

A John Deere V451R és V461R változatokhoz alapfelszereltségként jár a traktor-bálázóautomatika. Ez a díjnyertes funkció lehetővé teszi a bálafunkciók figyelését, szabályozását és összehangolását egy Tractor Implement Automation rendszerrel felszerelt traktorból ISOBUS-csatlakozással. Hozzájárul a kevésbé stresszes bálázáshoz, segítve a gépkezelőt a koncentrációban és a hatékonyabb munkavégzésben. A bálázókat ráadásul a könnyű karbantartás és hozzáférhetőség is jellemzi, köszönhetően 
az egy­­beépített oldalsó, felfelé nyíló ajtónak vagy éppen az automata csapágy- és lánckenő rendszernek.

kitehirdetes

Nagyítás a képre kattintva!

Vicon: moduláris felépítéssel

A holland Vicon a II. világháború után kezdett mezőgépgyártással foglalkozni, és az 1980-as évek legelején úttörő szerepet játszott a mikroelektronikai eszközök műtrágyaszórókban és kockabálázókban történő alkalmazásában. 
Az 1998-ban a norvég Kverneland Csoport által felvásárolt vállalat ma az RF 4000-es fix kamrás, illetve az RV 5000-es változókamrás széria tagjait kínálja a körbálázók terén. A moduláris felépítésű gépek számos részegységben megegyeznek (ilyen a 2 vagy 2,2 méter szélességű rendfelszedő is), és univerzálisan használhatóak nedves és száraz körülmények között egyaránt, köszönhetően 
a viszonylag kis átmérőjű és nagy sebességű rendfelszedőnek.


Az anyagtovábbító egység ujjas vagy rotoros megoldású lehet, és a körbálázók szeletelős kivitelben is elérhetők (14 vagy 25 késsel). A kések visszahúzhatóak vagy helyettesíthetőek vakkésekkel, és olyankor úgy működnek, mint egy rotoros továbbító. Mindegyik modellen megtalálható a PowerBind közvetlen adagolású hálókötöző rendszer, amely egy kar segítségével nemcsak megbízhatóan adagolja, de folyamatosan feszesen is tartja a há­­lót, amit a szél vagy más külső tényezők nem tudnak befolyásolni (a kötözés kézi vagy automata üzemmódban működtethető). Praktikus megoldás, hogy a hálótekercsek cseréje mellmagasságban történik, ami egyszerűsíti és megkönnyíti a kezelő feladatát. A PowerBind rendszerbe szélesebb (Edge rendszerű) bálahálók is betölthetők, ezek a bála szélén peremet képezve teszik tartósabbá a végterméket.

Vicon

A Vicon körbálázók kamrakialakítása többféle lehet, a legegyszerűbb a rúdláncos kivitel, de létezik vegyes megoldás is, amikor az elülső (traktor felőli) oldalon hengerek vannak a kamrában, hátul pedig rúdlánc, a kiviteltől függően 16 vagy 24 rúddal. 
A gyártócég profiknak ajánlja a szeptembertől rendelhető FixBale 500 teljesen hengeres kialakítású fix kamrás körbálázót, amelynek kamrája a FastBale folyamatos bálázó alapjaira épült, mégis új koncepciót képvisel. Valamelyest megnövelték (1,23 méterre) a bála szélességét, és a gép 18 darab 220 mm átmérőjű hengert kapott. A rendfelszedő 2,3 méter széles lett, de változtattak a szeletelőegységen is, amely 15 vagy 25 késes lehet, 
a rotoregység pedig 520 mm átmérőjű. Erősítettek a hajtásokon, csapágyazásokon, valamint a külső is felfrissült.

A változókamrás körbálázók az 5000-es szériához tartoznak, amely két modellt (5100/5200) foglal magában. A különbség 
a he­­­­­­­­veder vezetésében rejlik, illetve a kamrában lévő hengerek el­­­­­helyezésében. Az 5100-as változatot elsősorban szalma, széna, vagyis száraz anyagok bálázásához ajánlják, míg az 5200-as univerzális gép, tehát szenázsra is alkalmas. Az elkészített bálák alaktartó képessége kiváló, a tömörségük is jól állítható, a különböző zónákhoz eltérő nyomások rendelhetők.

A Vicon fix kamrás bálázói 1,2×1,25 méteres bálamérettel dolgoznak, a változókamrás kivitelek 0,6–1,65 méteres átmérővel, míg a FixBale 1,23×1,25 méteres bálákat készít. A gépek ISOBUS-os vagy ISOBUS nélküli kivitelben rendelhetők.

viconhirdetes

Nagyítás a képre kattintva!

Krone: fix, vario, semi-vario

A Krone az 1970-as években kezdett specializálódni a szálastakarmány-betakarító gépekre, és ma már mintegy 220-féle gép szerepel a kínálatában, amelynek a körbálázók is fontos szegmensét jelentik. A kecskeméti székhelyű Valkon Kft. 2007 óta forgalmazza a kiemelkedő minőségű német termékeket. A legkisebb, legegyszerűbb körbálázó a Bellima, amely szorosan kötődik az 1977-ben bemutatott első Krone körbálázóhoz, a KR 180-ashoz. Ezt az akkori Optimat trágyaszóró átalakítása révén fejlesztették ki, a merész és érdekes ötlet pedig sikert eredményezett, és a rúdlánc-elevátoros megoldása Krone védjegyévé vált. A Bellima 180 cm munkaszélességű, vezérelt rendfelszedővel rendelkezik (a többi típusnál már vezérlés nélküli EasyFlow rendszer található), nincs szeletelője és görgős rendleszorítója sem, az anyagot a pickup után elhelyezkedő raffer (előtömörítő egység) szállítja a bálakamrába. A kamra rúdlánc-elevátoros megoldású (ez tulajdonképpen két görgős lánc, rudakkal összefogva), vagyis nem dörzshajtással történik a bála forgatása, hanem a bálakamra megtelésekor a rudak közé türemkedik az anyag, és létrejön egy alakzáró kapcsolat. Emiatt 
a bálázás folyamata kisebb teljesítményigényű, és bármilyen nedvességtartalmú anyagnál alkalmazható. Aki számára elegendő a 125 cm-es bálaátmérő, és évente 4-5 ezer bálánál nem készít többet, annak a Bellima tökéletes választás lehet.

A Fortima már moduláris építésű gép, amelynek létezik fix és variokamrás változata egyaránt. Az előbbiek 1,25 (F1250) vagy 1,55 (F1600) méter átmérőjű bálákat készítenek, míg a változókamrásoknál a legnagyobb bálaátmérő 1,5 (V1500) vagy 1,8 (V1800) méter lehet. Mindegyik típus elérhető szeletelő nélküli vagy 17 késes szeletelővel (MultiCut) szerelt változatban is. Az EasyFlow vezérlés nélküli rendfelszedő 205 cm munkaszélességű, és 5 sorban elhelyezett rugós fogakkal, 55 mm-es fogosztással rendelkezik. A szeletelő nélküli változatnál a pickup után a továbbítórotor következik, és a bálakamrában itt is a rúdlánc-elevátoros megoldást találjuk. A burkolat alá benézve a masszív hajtásrendszer, valamint az excentrikus hajtású automata központi lánckenés a legfeltűnőbb megoldások. Az ISOBUS-os bálázó színes, 5,5 colos, érintőképernyős kijelzős DS500 kezelőterminállal rendelkezik, amely bármelyik másik Krone géphez is használható.

Krone

A 2007-ben bemutatott Comprima család újabb fejlődési lépcsőfokot jelentett, amelyet a DLG aranyéremmel, a szakújságírók pedig az „Év Gépe 2008” díjjal jutalmaztak. Egyik különlegessége a rúdláncelevátort leváltó NovoGrip rendszer, amelynél a keresztrudakat már nem görgős lánc fogja össze, hanem egy speciális gumiheveder (ennek nagyobb a szakítószilárdsága, mint az acélnak). Másik újítása pedig a mai napig egyedülálló semi-vario bálakamra, vagyis egy olyan fix kamrás elven működő bálázó, amelynél a bálaátmérőt is állítani lehet. A Comprima volt a világ első TIM-ready bálázója, vagyis olyan munkagépe, amely alkalmas a traktor vezérlésére. A kínálat a fix (F125) és semi-vario (F155) bálakamrás gépek mellett variokamrásokat is tartalmaz, ráadásul többféle maximális bálaátmérővel (V150, V180 és V210). A 2,15 méter széles EasyFlow rendfelszedőn a rugós fogak már W alakban helyezkednek el, ez az egyenletesebb anyagfelvételt segíti. A 17 vagy 26 késes szeletelő kapcsolható késcsoportokkal rendelkezik. Ez a bálázó szintén használható a DS 500 monitorral, de akár a 8 colos CCI 800-as univerzális terminállal is.

A német gyártóvállalat 2019 őszén tartotta a VariPack család világpremierjét, amely a Krone első hevederes bálázóit jelenti. A 4 darab (275 mm széles és 110 m/perc sebességű) heveder által alkotott bálakamra eddig nem látott gyorsasággal formálja a korábbiaknál tömörebb bálákat. A VariPack V165 (bálaátmérő: 0,80–1,65 m) és V190 (0,80-1,90 m) modellek szeletelő nélküliek, illetve 17 késes szeletelősek (XC) is lehetnek. A tömörség mellett a lágymag is (3 sávban, külön-külön) beállítható az ISOBUS-os terminálról. Az EasyFlow rendfelszedős VariPack igazi különlegessége az integrálrotor, ami azt jelenti, hogy a középre behordó csigákat és a szeletelőrotort egy egységbe integrálták. A késcsoportkapcsolással rendelkező bálázó (0/8/9/17 kés lehet aktív) sebesség és tömörség tekintetében is veri a – szintén az élmezőnybe tartozó – Comprimát. A hátsó ajtó nyitásához-csukásához alig 5 mp is elegendő, ami világrekordnak számít. 
Az ISOBUS-os elektronikával rendelkező VariPack bálázók 12 colos, érintőképernyős CCI 1200 monitorral is kaphatók, amellyel akár két gép is vezérelhető.

Mascar: óránként akár 90 bála

A SZEGÁNA Kft. bő két évtizede képviseli az olasz Mascar márkát Magyarországon, amelynek kínálatában a fix és változókamrás körbálázók egyaránt megtalálhatók. A legegyszerűbb a fix kamrás Corsa sorozat, ennek 320-as, illetve 350-es modelljei viszont éppen a közelmúltban újultak meg. A negyedik generációs (és immár 420-as, valamint 450-es típusszámot viselő) gépek jól bevált műszaki tartalma nem sokban változott, viszont felfrissítették a külsőt, a korábbi lemezburkolatot áramvonalas műanyagra cserélték. A Corsa gépek elöl és hátul rúdláncos kamrakialakítással rendelkeznek, és előnyük a mechanikus lakatolás, mert így nem kell a hidraulikával tartatni az ajtót, ezáltal pedig egy 45-50 LE-s traktor is elegendő az üzemeltetéshez. 
A munkaszélesség 1,7 vagy 2 méter. Már a 420-as verzió is képes óránként 35-45 bálát készíteni, tökéletesen alkalmas széna, szalma, lucerna, kukoricaszár bálázására, zöldbálához viszont nem ajánlják, mert az túlságosan nehéz számára. Erre a Tuareg sorozat a megfelelő, amely elöl hengeres, hátul rúdláncos kamrakialakítású, és 120-as vagy 150 cm-es bálákat tud készíteni. Az opcionálisan 14 késes szecskázóval is kérhető fix kamrás gépek tömörebb bálát állítanak elő, a termelékenységük 20 százalékkal magasabb. A rendfelszedő 2 vagy 2,25 méteres lehet, és a Corsához hasonlóan itt is kettős zsineges és/vagy hálós kötözéssel találkozhatunk (a kötözésindítás elektromosan vagy automatikusan történhet).

Mascar

A bérvállalkozók gyors, profi gépe lehet a Diavel, amely elöl-hátul hengeres kamrakialakítású, és 130 cm-es bálaméret képzésére alkalmas. 2,1 méteres rendfelszedője rendkívül gyors működésű, az ügyfelek elmondása szerint óránként akár 90 bála is készíthető vele. A Diavelt elsősorban zöldbálákhoz fejlesztették ki, és 14 vagy 25 késes szecskázós (a sűrű késesnél 4-5 cm az elméleti szecskaméret), illetve szecskázó nélküli változatban elérhető, automata kötözésindítással. Különlegessége, hogy eltömődés esetén az előkamra hidraulikusan, a fülkéből lenyitható, vagyis 
a gond a munka rövid megszakításával könnyen megszüntethető.

A Mascar változókamrás körbálázói a Monster 770 sorozatba tartoznak. Ez három modellt foglal magában: mindegyik 0,8–1,7 méteres bálaméretre képes, külön állítható a magnyomás, illetve a palástnyomás, a kötözésindítás pedig automata. A rendfelszedő 2,1 méteres, de opcionálisan 2,25-ös változat is kérhető. A variokamrás körbálázók német Continental hevederekkel vannak felszerelve, mégpedig a Smart változat 5 darab kapcsozottal, a Plus verzió pedig 3 darab végtelenített hevederrel. Az utóbbi szecskázós változata a Cut 770 Plus modell. A mechanikus kamralakatolás révén a szecskázó nélküli gépeket akár egy MTZ traktor is működtetni tudja, de zöldbála és szecskázó esetén már nyilvánvalóan nagyobb a teljesítményigény.

mascarhirdetes

Nagyítás a képre kattintva!

CLAAS: azonnal meginduló bálaképzés

A német gyártó az 1920-as években szabadalmaztatta saját kötözőberendezését, és egy évtizeddel később megjelentek az első bálázógépeik is a földeken. Ma már a szögletes bálázóktól a fix és változókamrás körbálázókig terjed a választék, sőt az egy menetben történő csomagoláshoz is kínálnak termékeket (ROLLANT UNIWRAP).

A fixkamrás körbálázók elsősorban a zöldnövényekhez ajánlottak, szenázskészítésre, fűszéna bálázására, ugyanis a ROLLANT névű gépek lágy közepet adnak, és arra tesznek rá egy kemény héjat, ettől válik a bála alaktartóvá. A bálázók különlegessége 
az egyedülálló MPS (Maximum Pressure System) tömörítőrendszer, amely a bálakamrába 90 cm-re belógó, 3 darab – rugóval vagy hidraulikus munkahengerrel előfeszített – henger segítségével tud akár 20 százalékkal tömörebb bálát készíteni. A közvélekedéssel ellentétben ezzel már szalma is bálázható (de nem a déli verőfényben, amikor az anyag poros és száraz), a hosszbordás hengerek ugyanis bizonyos feltételek mellett ezt is lehetővé teszik. A bálaátmérő 1,25 vagy 1,5 méter lehet. Az UNIWRAP változatok egy menetben történő fóliás csomagolást kínálnak, ami azért költséghatékony megoldás, mert ezáltal megspórolható egy külön alkalmazott és traktor munkába állítása. Az UNIWRAP gépek csaknem két telephelyi csomagolót válthatnak ki, ráadásul az sem gond, ha a bálák beszállítása a következő napra csúszik át.

claas3

Ha valaki nagyüzemben akar szalmát bálázni, annak a CLAAS a VARIANT változókamrás körbálázókat ajánlja, amelyek 0,9-től 1,55/1,75 méterátmérőig terjedő bálaméretre képesek. Érdekességük, hogy a bálaképzést az adagolórotornak a kamrába belógó csillagja is segíti, már a kezdeti szakasztól elindítja 
a bálaképzést a hevederek segítségével. A legtöbb variokamrás bálázó ugyanis 90 cm átmérőig lényegében fix kamrásként működik, csupán magába gyűjti az anyagot, ami aztán ott „huppog” benne. A VARIANT bálázók a fent említett megoldás révén viszont már 10-15 cm átmérőtől megkezdik a bálaképzést, előállítva a lehető legtömörebb bálát. A rotor és a hevederek úgy forgatják az anyagot, hogy a bála forgási iránya a kamrából kifelé mutasson, mihelyt kinyitjuk tehát a bálakamrát, a végtermék azonnal kifordul belőle. A hevederek gyors (3 m/s) forgása és a szintén gyorskötöző rendszer révén a gép a bérvállalkozók ideális választása lehet.

A QUADRANT kockabálázók terén két mérvadó méretet találhatunk. A kisebbik (70×120 cm) az állattartó telepek számára lehet praktikus, míg a nagyobbik (90×120 cm) a hőerőművekbe értékesítő gazdálkodóknak. Mivel a bálákon nincs háló, az elkészítés után rögtön gondoskodni kell a beszállításukról. A CLAAS ezen gépek esetében nem a bálasúlyra, inkább a gyorsaságra fektette a hangsúlyt, az óránkénti 45 tonnás kapacitás pedig azt jelenti, hogy egy szögletes bálázó felér akár 3 körbálázó teljesítményével.

claashirdetes

Nagyítás a képre kattintva!

SIPMA: függetlenedő vállalkozásoknak

A lengyel SIPMA vállalat negyedszázada foglalkozik mezőgazdasági gépgyártással, és a termékeit nagyjából ha­­sonló ideje forgalmazza Magyarországon a mályi központú Borsod Agroker Zrt. A SIPMA kifejezetten bálázóspecialistának számít, kínálatában a rúdláncos kiviteltől a hengeres tömörítő eljárásig minden megtalálható (illetve a kettő kombinációja is), akárcsak a hevederes körbálázó gépek. 

Célközönségüket azok a kis- és közepes vállalkozások jelentik, amelyek függetlenedni akarnak a bérmunkától, és magas műszaki tartalmú, ugyanakkor versenyképes árú, bármikor hadra fogható gépeket akarnak. A SIPMA termékeivel hosszú távra lehet tervezni, amit a rájuk adott 2 éves teljes garancia is jelez. 
A Borsod Agroker Zrt. nemcsak értékesíti a gépeket, de segít azok beüzemelésében is: betanítják a kezelőt, illetve közösen elkészítik az első bálákat a vásárló gazdálkodási körülményei között. 
Az alkatrészellátás is a cég reszortja, és tekintélyes raktárkészletük garantálja, hogy rendkívüli időkben se legyen akadozás ezen a téren. A forgalmazó demózási lehetőségeket is biztosít, az érdeklődő termelők a saját gazdasági körülményeik között is kipróbálhatják a gépeket, megkönnyítendő a döntést és a vá­­sárlást.

Sipma

A SIPMA körbálázói strapabíró, jól használható, de nem túl­elektronizált gépek, sok felhasználó ugyanis az egyszerű működtetést és fenntartást várja el a termékektől. Mindezzel együtt az összes körbálázó fülkéből vezérelhető, színes monitorral rendelkezik, a gyár érzékelhetően törekszik a magas felszereltségre. A hálós mellett általában a zsineges kötözési mód is alapnak számít, akárcsak a központi zsírzás. A gyakori fejlesztések a külső megjelenésre is kitérnek, az élénkzöld bálázók magas szintű védelemmel vannak ellátva, jól ellenállnak a környezeti hatásoknak, és dizájnban is tartják a lépést a nagy márkákkal.

Magyarországon az egyik legnépszerűbb modell a gazdag fel­szereltségű PS 1211 Farma Plus, amely most akciós áron elérhető. Elsősorban a kiváló minőségű szenázst elérni kívánó gazdáknak ajánlják, de hasonlóan jó eredményeket lehet elérni velük a szalma és széna betakarításánál is. A tömörítőkamra innovatív felépítése növeli a bálatömörség mértékét, a végtermék minőségét és a munkavégzés hatékonyságát. A rendfelszedő 1,8 mé­­­ter széles, a kamra rúdláncos kialakítású. A 120×120 cm-es bá­­lákat készítő fix kamrás gép ideális választás lehet azoknak, akik fejleszteni akarják gazdaságukat, de a csúcskategóriát drágának tartják, illetve évente néhány ezer bálát kívánnak készíteni. 
A SIPMA kínálatában a fentiek mellett a bálacsomagolók (akár teljesen automatizált változatokban), valamint a kockabálázók is megtalálhatók.

sipmahirdetes

Nagyítás a képre kattintva!

McHale: 185 centiméteres bálaátmérőig

A szálastakarmány-betakarítás specialistájának számító ír McHale cég az 1980-as évek eleje óta foglalkozik gépgyártással. Működési központjuk, Nyugat-Írország különleges adottságokkal rendelkezik, emiatt ideális tesztterületnek számít, mert nemcsak a terep és a klíma megerőltetőbb a gépek számára, mint bárhol máshol Európában, de a helyileg termesztett, szívósabb rozsfűvel is nehezen birkóznak meg az importált gépek. Ezt felismerve döntött úgy az alapító McHale testvérpár, hogy 
a helyi igényekhez adaptálható gépet tervez. Az elsőként egyszerűbb gépeket gyártó vállalkozás kínálatában hamar megjelentek a fix és változókamrás körbálázók is.

McHale

A variokamrás gépek Magyarországon is egyre népszerűbbeknek számítanak, mert univerzális használatot tesznek lehetővé a változtatható bálaméret miatt, ugyanakkor megmarad az az előnyük, hogy már a bálaképzés kezdetekor elkezdik tömöríteni az anyagot, kiváló tömörségű bálákat készítve így. A hazai felhasználók körében is jól bevált McHale V660-as modellt 2019 szeptemberében váltotta fel a McHale új V6000-es sorozat, amely szeletelő nélküli változatban is elérhető (V6740), idehaza viszont keresettebb a szeletelős verzió. Ez a V6750-es modell, amely 15 késes aprítószerkezettel, 210 cm-es, nagy kapacitású rendfelszedővel, nagy teljesítményű továbbítórotorral, Expert Plus vezérlőrendszerrel, eltömődésgátlóval és központosított zsírzótömbökkel rendelkezik. A gép 65–165 cm közötti bálaátmérő kialakítására képes, és minden beállítás (bálaméret, bálatömörség, 
hálóréteg, háló-előfeszítés) a traktorkabinból elvégezhető. 
A robusztus, átgondolt konstrukciójú gép mindenféle terményre, szénára, szalmára, szenázsra, sőt akár kukoricaszár bálázására is alkalmas.

A V6000-es széria nagyobb testvérének számító V8 sorozat idén került piacra, és Magyarországon is elérhető. A hároméves tesztelést követően a McHale kínálatába bekerült új modell zömében a McHale V6-osra épül, azzal a fontos különbséggel, hogy ez a gép már 65–185 cm közötti átmérőjű bálákat képes készíteni. Ezzel elsősorban az amerikai kontinens igényeihez igazodik, de nálunk is lehetnek olyan gazdaságok, amelyek haszonnal tudják majd alkalmazni. A V8-as is 15 késes aprítószerkezettel és 210 cm-es rendfelszedővel felszerelt, ráadásul itt alapfelszereltség a kétkaros bálakigurító, amely a V6-osnál még opció.

mchalahirdetes

 Nagyítás a képre kattintva!

Címkék: körbálázó, bálázó, John Deere, Mascar, CLAAS, McHale, Krone, Szegána Kft., Valkon Kft., KITE Zrt., Vicon, SIPMA, ARIANT
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Eredményes növényvédelem a magyar bortermelés sikeréért

A magyar éghajlat és termőtalaj kiváló környezetet biztosít az évszázadok óta tartó bortermelésnek. Az ...