TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 658 Ft
Benzin ára: 644 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,76000
USD: 363,80000
CHF: 398,12000
GBP: 456,61000
Hirdetés
Odisys: 3 márka egy kézben

Odisys: 3 márka egy kézben

Traktorok - 2021.05.05

Kertészeti, állattartó telepi és kommunális traktorok a kínálatban A Goldoni, Solis, valamint BCS traktorokat 10 értékesítési 
és szervizpartnerünk kínálja és tartja karban.

Az elmúlt években már megismerhették a magyar gazdák az Odisys kínálatából a jól bevált Goldoni traktorokat, melyeket az idei évtől új európai nagybefektető, a Keentech vesz át. Ennek köszönhetően hamarosan visszatér az eredeti Goldoni-értékekkel– 20–110 LE tartomány, speciális vevői igények kielégítése – rendelkező traktor gyártása a régi kerékvágásba. A Goldoni mellett meg kell említeni a kategória piacvezető márkáját, a Solist, mely szintén az Odisyshez tartozik, hiszen mint exkluzív importőre a lehető legnagyobb gondoskodást nyújtja a márkának. A Solis a kisgazdaságok vezérgépe, a nagygazdaságok mindenese. Jellemzője a 20–90 LE teljesítménytartomány, a változatos váltóvariációk és minőségi komponensek, a kiváló ár érték arány.

2021-től a szintén olasz gyártmányú BCS traktorok is az Odisys kínálatába kerülnek, amire azért volt szükség, mert maradtak olyan vevői igények, melyeket sem a Goldoni, sem a Solis nem tud kielégíteni. Ezek a jellemzően kis, kompakt méretű, de nagy teljesítményű traktorok sokszor akár megfordítható kormányzással kiválóan kiegészítik az Odisys portfólióját. Most már elmondhatjuk, hogy valóban minden igényre tudunk jó ajánlatot tenni.

A BCS traktorgyár Olaszország Milánó tartományában található, Abbiategrasso településen, itt készülnek a BCS egytengelyes gépei, professzionális fűnyírói, fűkaszái, míg a speciális ültetvénytraktorokat a szomszédos Emilia Romagna régióban található luzzarai gyárban készítik. Az 1943-ban alapított cégcsoport annyira erős, hogy 1988-ban megvásárolta a luzzarai székhelyű Ferrari-traktorgyárat, majd 1999-ben a Pasquali-gyárat is. Természetesen a fő irányvonal, a BCS termékek fejlesztése megmaradt, amit a csoport többi tagja késleltetve vesz át. A fejlesztés során szempont a vonatkozó jogszabályoknak való megfelelés is, így jelenleg a teljes 25–98 LE-s szegmens rendelkezik megfelelő tanúsítványokkal, azaz forgalomba helyezhető. A cég a teljes gyártási folyamatot saját kezében tartja, évi mintegy 500 000 váltót gyárt. Minden gép átesik egy funkcionális ellenőrzésen, így a felhasználók számára a minőség garantált.

A BCS gépek kizárólagos magyarországi importőre 2021-től az Odisys Bt.

A cég nagy tapasztalattal rendelkezik ültetvénytraktorok értékesítése terén. A BCS pedig vérbeli ültetvénytraktorokat gyárt, jelen van a differenciált kerekű és az egyforma kerekű gépek piacán is. A gyár egyetlen differenciált kerekű modellje a Vivid 400 DT, mely Lombardini 35 LE-s motorral és nagyon komoly, 12/12 fokozatú, szinkronizált váltóval érhető el. Az opciók listáján megtalálható a has alatti kardán, fronthidraulika vagy akár a kabin is. Kiemelkedő tudásának és kedvező árának köszönhetően kiváló választás. Az Invictus gépcsalád már egyforma kerekes kialakítású – kivéve a K400SDT RS, mely alig észrevehetően hátul nagyobb kerekekkel rendelkezik. A család tagjai elérhetőek törzscsuklós és merev törzsű, elsőkerék-kormányzott kivitelben, 26, 36, 48 LE-s Kubota motorokkal. A K300 és K400-as modellek 8/4 fokozatú váltókkal érkeznek, a nagyobb K600 RS és AR akár megfordítható kormányos kivitelben is elérhető, míg az MT (hegyi kivitel) csak kerékkormányzott, egy haladási irányú modell, a K600 már 12/12 fokozatú szinkronizált váltóval. Az Invictus modellek elérhetőek „Agri”, gyep-, vagy éppen alacsony nyomásúval. Legkeskenyebb változatban a 99 cm-es szélességet is épphogy csak eléri a törzscsuklós változat, de a kerékkormányzott is csak 107 cm. A Vailant gépcsalád 49 (Vailant 600 RS és AR) és 56 LE (Vailant L65 RS/MT és AR) változatokban kapható, törzscsuklós (AR), kerékkormányzott (RS), mindkettő akár megfordítható kormányos, valamint speciális hegyi viszonyokra kialakított (MT) változatban. Az erőforrás itt 3 vagy 4 hengeres Kohler, az erőátvitel pedig 12/12 fokozattal rendelkezik. A legkeskenyebb kerekeléssel a 49 LE akár 121 cm-be is bezsúfolható.

Ezek a gépek is szinkronizált váltóval, többféle gumizással rendelhetőek. Magasabb teljesítményben a Vithar L80N, L80, K105 modelleket találjuk 75, illetve 98 LE-s motorokkal. Ezek a gépek is elérhetőek RS/AR, akár megfordítható kormányzású kivitelben is. Az N változatban az erőforrást a Kohler biztosítja, míg két testvérének a Kubota adta a motort, a 98 LE-s gépben ráadásul már tekintélyt parancsoló, 3769 cm3 lökettérfogattal, 330 Nm nyomatékkal, ami ebben a kategóriában igen jó érték. A váltó az összes Vithar modellben 16/16 fokozatú, mechanikus, szinkronizált! A csúcsmodell a Volcan L80 és a K105, melyek a fentihez hasonlóan 75 és 98 LE-sek. Elérhetőek akár cseppfülkés kivitelben is, akár elektrohidraulikus hidraulikavezérléssel, 16/16 fokozatú váltóval, RS és AR kivitelben. Ez utóbbi akár Dualsteer is lehet, azaz egyszerre elsőkerék-kormányzott és törzscsuklós. A Volcan család is elérhető REV, azaz megfordítható kormányzású változatban, 11-féle kerékkel, Grammer légrugós üléssel, fronthidrauli-kával, a kabinokhoz pedig aktív szenes szűrő rendelhető, fokozva ezzel a kezelő biztonságát.

Az első BCS Vivid és Invictus modellek már megérkeztek az Odisys Bt. telephelyére, az értékesítés több mint 10 magyarországi telephelyen történik, viszonteladókon keresztül. A hálózat biztosítja, hogy a vevő gazdálkodási területéhez közel megtekinthesse, kipróbálhassa traktorainkat, a szerviz igény esetén a közelből, gyorsan érkezik.

odisyshirdetes

Nagyítás a képre kattintva!

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: traktor, BCS, Odisys Bt., Solis, Goldoni
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

2024 az innováció éve a növénytermesztésben!

Az előző évek változatos kihívásai után idén az agráriumban az innováció és a fenntarthatóság kerül előtérbe.