TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Enorossi, a rendkezelés mestere

Enorossi, a rendkezelés mestere

Állattartás gépei - 2021.04.29

Prémium olasz munkagépek szabadalmaztatott megoldásokkal Rendsodrók, rendképzők és rendterítők széles választékát kínálja az 1953-ban alapított, hosszú gyártási tapasztalattal rendelkező Enorossi. Az olasz márka munkagépeit 
az e-Géptár Kft. forgalmazza hazánkban.

A közel hét évtizede működő, calzolarói (közép-olaszországi) központú Enorossi mezőgépgyártó vállalat úttörő megoldású termékekkel igyekszik élen maradni az éles nemzetközi versenyben, illetve széles kínálattal igazodik a gazdálkodók magas elvárásaihoz. Több, szabadalommal védett rendszerrel, kialakítással rendelkezik, amelyeket maga fejlesztett ki és természetesen használ is a gépein. A rendsodrók terén 31-féle típust kínál, és ezek mindegyike 150 cm átmérőjű csillagkerekekkel felszerelt. A nagy átfedés a lehető legjobb gyűjtési teljesítményt biztosítja, a tekintélyes átmérő pedig lassabb forgást eredményez, ezáltal jelentősen csökken a felhordás. A gépekre ugyanakkor magas munkasebesség és kiemelkedő talajkövetés jellemző, még az egyenetlen ősgyepes területeken is. A 7,5 mm-es pálcavastagság akár kukoricatarlón is extrém tartósságot garantál.

Rendsodrók

Az Enorossi szálastakarmány-betakarító gépek kizárólagos magyarországi képviseletét a sződi központú e-Géptár Kft. látja el. Gazdag kínálatukból elsőként a – most 10 százalék önerővel elérhető – RT9 vontatott csillagkerekes rendsodrót kell kiemelnünk, amely 560 cm munkaszélességű (a szállítási szélesség 250 cm), üzemi súlya pedig 735 kg. A 9 darab csillagkerékkel ellátott gépnél a vonórúd 
a 2 áthidalóval a 4. csillagkeréknél, a tömegközéppontban csatlakozik a vázszerkezethez, ezzel megakadályozza az oldalra sodródást, és biztonságos átlós vontatást biztosít a közúton. Az alapfelszereltség részét képezi a 6 pozícióba állítható vonórúd és a hátsó járókerék, fokozatmentes állítási lehetőséggel. A csillagkerék-kiemelő rúd 43 mm átmérőjű, vastag falú, és ugyanúgy zsírozható, mint a csapszegek, csapágyak, perselyek.

Az Enorossi RT13 vontatott csillagkerekes rendsodrót most akciós áron kínálja a hazai forgalmazó. Ez minden rendsodróhoz képest eltérő vázszerkezettel rendelkezik. Kizárólag 4 járókerékkel használható, amelyekből 2 darab automata kormányzással csatlakozik a vonórúdhoz. Ezek a gép közepén helyezkednek el, mint egy pótkocsitengely. Az első és hátsó önbeálló kerék szabadon mozoghat. A 4 darab hátsó csillagkerék lengő gerendelyen helyezkedik el a jobb talajkövetés érdekében. A munkagép az első, illetve hátsó váztagok egyszerű leszerelésével 13, 11 vagy 9 csillagkerekes változatként is használható. A 3 középső csillagkerék kiemelésével pedig két rend készítésére is alkalmas.

enorossi 7

Az Enorossi RT13 az első, illetve hátsó váztagok egyszerű leszerelésével 13, 11 vagy 9 csillagkerekes változatként is használható.

A Batrake 12 vontatott csillagkerekes V rendsodró most szintén kedvezményes áron érhető el az e-Géptár Kft.-nél. A gépen nemcsak a munkaszélesség és a rendszélesség, de mindkét kar magasságának állítása is fokozatmentesen történhet. A tökéletes talajkövetés érdekében a csillagkeréktartó karok rugózása független, és egyesével állítható. A vonórúd a tömegközéppontban csatlakozik a vázszerkezethez, ezzel téve lehetővé a biztonságos vontatást. Mivel a kerekek úgy helyezkednek el, mint egy tandem pótkocsin, a legeldugottabb sarkokba is be lehet vele tolatni. A gép könnyen átépíthető 8 vagy 10 csillagkerekes változatra, így elérhető akár az 5 méter alatti munkaszélesség. A csillagkerék kiemelési sebessége átfolyásszabályzóval állítható, a 85 cm-es gerendelymagasság akadálytalan munkavégzést garantál.

Az Enorossi Easy Rake 22 ST vontatott, V alakú csillagkerekes rendsodró 
a legnagyobbnak számít a piacon a maga 12,1 méteres munkaszélességével. A gép erős, 5 részben csukló dupla zártszelvényes vázszerkezettel van ellátva, és független talajkövetésre képes mindkét oldalon a középső gerendelyhez képest. A csillagkerék magasságállítása fokozatmentesen történik egy menetes orsóval. Ugyancsak fokozatmentes a hidraulikus munkaszélesség-állítás. A rendsodró fix vagy kormányozható hátsó kerekekkel látható el, valamint 2 darab állítható, hidraulikus kiemelésű rendlazító kerékkel. A járókerék-rugózás lengéscsillapított a nagyobb komfort érdekében.

Rendképzők

A rendsodrók mellett az olasz gyártó 13 típusú kardánhajtású rotoros rendképzőt is kínál. Ezeknél a nagy karok maximális gyűjtést biztosítanak, az erős vázszerkezet pedig hosszú élettartamot garantál. 
A kiváló talajkövetést 4 vagy 5 darab nagy átmérőjű, vastag, tandem elrendezésű kerék teszi lehetővé. A 8, 9 és 11 karos, olajfürdős hajtóművek ferde fogazású fogaskerekekkel ellátottak, és erős, masszív öntöttvas házban dolgoznak. Kétrotoros rendképzőből 4-félét gyárt az Enorossi, és ezeknek a fogai teljes átfedéssel dolgoznak, hogy a rend alja is át legyen mozgatva.

enorossi 3

A nagy karok maximális gyűjtést biztosítanak, az erős vázszerkezet pedig hosszú élettartamot garantál.

Az újdonságnak számító Enoduo Tracer 7802 kétrotoros oldalrendképző egy nagyobb és két kisebb rend képzésére alkal­mas. Elérhető vontatott kivitelben. Jellemzői az erős, vastag falú karok, 
vastag fogakkal. A fogmagasság menetes orsóval, fo­kozatmentesen állítható.

Rendterítők

Az Enorossi termékei között 11-féle kardánhajtású Vortex rendterítőt is találhatunk. Ezek segítségével a frissen kaszált vagy megázott takarmány száradását tudjuk gyorsítani a rend átforgatásával, szétterítésével. A nagy átfedésű karok hiánytalan forgatást biztosítanak, az erős, 100×200 mm-es vázszerkezet hosszú élettartamot garantál. 
A robusztusságot, tartósságot növelik a széles és nagy átmérőjű járókerekek, valamint az olajfürdős szöghajtómű. A hárompont-felfüggesztés stabilizáló rugós karokkal ellátott, a felhajtó munkahengerek átfolyásszabályozóval rendelkeznek.

enorossi 1

A nagy átfedésű karok hiánytalan forgatást biztosítanak, az erős, 100×200 mm-es vázszerkezet hosszú élettartamot garantál.

Az olasz Enorossi márkát 1953-ban alapították, és ma már a világ minden táján dolgoznak a kiváló minőségű, szenvedéllyel gyártott gépei. Az 1980-as évek végén fogtak amerikai, majd kanadai terjeszkedésbe, és a 2000-es évek elején kezdték meg a globális értékesítési hálózat fejlesztését. A 21 ezer négyzetméter alapterületű gyártóüzemet további 10 200 négyzetméteres gyáregységgel bővítették ki, ahol az Enorossi elsősorban új termékek kifejlesztésére fordítja kutatási és fejlesztési erőforrásait. A vállalat az automatizált pótalkatrész-kiszolgáló rendszer révén gyors alkatrész-utánpótlást és -támogatást kínál a földeken dolgozó gépekhez. A prémiumminőséget folyamatos termékfejlesztéssel, szigorú minőség-ellenőrzéssel, alapanyag-vizsgálattal és egy évig tartó gyakorlati teszteléssel garantálják. A gyártást a legkorszerűbb high-tech gépekkel végzik, folyamatos üzemű robothegesztőkkel, CNC-vezérlésű megmunkálógépekkel és lézeres vágógépekkel, de a magas minőséghez járul hozzá a porfestő üzem is.

A növekedés elősegítésére, valamint az értékesítés utáni szolgáltatások javítására az Enorossi leányvállalatokat hozott létre az Egyesült Államokban, Marokkóban, Kínában, Oroszországban, Brazíliában, Ecuadorban és Mexikóban. Az amerikai kontinensen megállapodást kötött több erőgépgyártó világmárkával OEM (gyári részegységek) beszállítására, és ennek keretében az Enorossi például rendkezelő gépeket is gyárt, „átmárkázva” azokat a megrendelő követelményei szerint. Az olasz vállalatnak összeszerelő üzeme működik az Egyesült Államokban, illetve az ázsiai kontinensen, míg Afrikában képviselettel rendelkezik, és szinte a világ minden országában végez értékesítést. Termékkínálatuk páratlanul gazdag, rendsodrókból 31-féle modellt gyártanak, rotoros rendképzőkből 13-félét, kardánhajtású rendterítőkből 11-félét, míg fűkaszákból 31-félét. A gépeiket számtalan szabadalmaztatott megoldás emeli 
a versenytársaik termékei fölé. A gazdálkodók elégedettségét növeli a 24–48 órás alkatrészellátás, valamint 
az eszközökre kínált két év gyártói garancia. Közel hét évtizedes fennállása óta az Enorossi mára elérte szezonális gépeiből az évenkénti 7000 darabos értékesített mennyiséget.Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: rendképző, rendterítő, rendsodró, rendkezelés, Enorossi
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

2024 az innováció éve a növénytermesztésben!

Az előző évek változatos kihívásai után idén az agráriumban az innováció és a fenntarthatóság kerül előtérbe.