A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

Everun újdonságok

Everun újdonságok

Gépesítés - 2021.03.30

A folyamatos fejlesztés eredményeképpen számos újdonsággal készülnek az Everun-gyárnál 
a 2021-es évre. Derékcsuklós rakodóból új derék- és fülkekialakítással készülnek fix és teleszkópos gémű változatok, bővül az elektromos hajtású változatok száma, megújul 
a mini teleszkópos rakodó fülkéje, és új kotró is érkezik a kínálatba. Kezdjünk is bele, lássuk 
az újdonságokat!

Everun újdonságok


4T sorozat

Az utóbbi évek fejlesztésének egyik eredménye a 4-es sorozat, mely a nyugat-európai gyártók derékkialakítása szerint készül, ez a megoldás nagyobb kormányzási szöget, így jobb fordulékonyságot biztosít, valamint a négy kerék talajkövetése a derék billenésével valósul meg a korábbi modellek 
a hátsó tengely királycsapjánál történő billentésével szemben. A 4-es sorozat további előnye a keskenyebb gémkialakítás és 
a felfelé jobb kilátást biztosító fülkekialakítás, ami jobb rálátás enged a munkaeszközre, munkaterületre. A 4T sorozat a 4-es sorozat különleges kialakítása, mely alacsonyabb és szélesebb fülkét kap. Az új, alacsony fülke kisebb teljes magasságot eredményez. A motorházfedél is megváltozott a 4T modelleknél, felfelé nyílik, és még modernebb vonalvezetésű.

Everun ER416T 20200922 112702

F sorozat

2021-ben az igen népszerű teleszkópos gémmel ellátott ER1500 és ER2500 modellek is megkaphatják a 4-es sorozatra jellemző új derékkialakítást és a felfelé jobb kilátást biztosító új fülkét, ezen új modellek neve ER1500F és ER2500F.

Elektromos hajtás

Az egyre nehezebben teljesíthető környezetvédelmi előírások elősegítik az elektromos hajtás terjedését. Ez a trend már nemcsak a személyautókat, de a rakodókat is elérte. 
Az Everun EREL04 AC elek­tromos meghajtású félprofi rakodógép (növelt kapacitású verzió) 530 kg emelési képességgel és 2,1 m maximális emelési magassággal.

Még idén elérhető lesz az Everun EREL06 elektromos rakodógép ólomsavas vagy lítium-ionos akkumulátorral. Ez az új rakodógép 600 kg emelési képességgel és igen fordulékony derékcsuklós kormányzással készül, maximális emelési magassága 2,65 m. A menetelő motor 8 kW-os, 
az emelésért felelős elektromos mo­­tor teljesítménye 6,5 kW. Egyetlen feltöltéssel a gyár akár 8-9 órás üzemidőt ígér, persze ez nagyban függ a munka intenzitásától.

ERE10 Pro kotró – 
kicsiben is sok extra

Az Everun-gyárhoz számos megkeresés érkezett, hogy az ügyfelek kisméretű kotrót keresnek hidraulikusan állítható nyomtávval és fordítható gémmel, mely a családi házaknál lévő kézi munkát ki tudná váltani, ráadásul egy utánfutón könnyen szállítható. Ezen megkeresésekre válaszul fejlesztette ki az Everun az ERE10 PRO mini forgó kotrót, mely, mint a neve is mutatja, 1000 kg saját tömeggel rendelkezik. Az új gép 10,2 LE-s, Euro 5-ös motort kap, és 120 fokban lesz fordítható a géme úgy, hogy jobbra egészen 90 fokban fordul. A mindig kritikus árképzés is kedvezően alakul, nem emelkedik sokat a meglévő, hasonló tömegű és motorizáltságú modellekhez képest, és opcióként lesz elérhető a hidraulikus nyomtávállítás is. A maximális ásási mélység a kategóriában elég jónak számító 1,7 m.

Everun ERE10 Pro Excavator 6

Az Everun rakodógépeket keresse 
a SZEGÁNA Kft. kínálatában, bővebb információkért pedig tekintse meg 
a www.szegana.hu honlapot, ahol akár videós gépbemutatókat is megtekinthet 
a kiszemelt gépekről.

Nagy Márk
Szegána Kft.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


Címkék: rakodógép, Szegána Kft., Everrun

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...