TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Új Weidemann

Új Weidemann

Munkagépek - 2020.09.12

Megújította T4512-es kompakt teleszkópos rakodóját a Weidemann. A gép 4,5 méteres emelési magassága és 1,25 tonnás emelési kapacitása nem változott, de a Stage V emissziós szintű Yanmar motor teljesítményben némileg eltér a korábbitól. Új a kabin és a hajtásrendszer is.

A Weidemann T4512 elsősorban kompakt méreteivel (1,56 méteres szélesség és 2 méternél kisebb magasság) hódít a piacon, hiszen átfér a keskeny, alacsony bejáratokon, és fürgén mozog a szűk terekben is. A legszigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásokat teljesítő Stage V motorra való áttérést a német gyártó arra használta fel, hogy tovább optimalizálja kompakt teleszkópos rakodóját. A belépő szintű Yanmar motor immár 25 lóerővel rendelkezik, míg a nagyobb változat 45 lóerős (a korábbi 31 és 40 LE helyett). A kisebbik verzió teljesítménycsökkenése nem jelent semmiféle visszalépést, hiszen bőven kompenzálja a Weidemann újonnan kifejlesztett, elektronikus vezérlésű ecDrive hajtóműve. A kis motor maximálisan 20 km/h sebességet biztosít, a naggyal pedig akár 30 km/h legnagyobb sebesség is választható.

Az új teleszkópos rakodó munkahidraulikájának teljesítménye 28,6 l/perc, vagy akár 42 l/perc, sőt a High flow opció esetén akár 70 l/perc. Az üzemanyag-tartály térfogatát 33 literre növelték, ami hosszabb munkaidőt tesz lehetővé egy tankolással. Az opcionálisan megfordítható ventilátor révén a hűtőegység és a szellőzőrács kényelmesen kifújható a vezetőülésből, így a gép képes a teljes hűtési képességét megőrizni még poros munkakörnyezetben is. A Weidemann által szabadalmaztatott, egyedülálló Vertical Lift System (függőleges emelőrendszer, vls) folyamatos munkamódot engedélyez, és a részben automatikus teleszkópos mozgással a komplex kezelői környezetben végzett munkát is támogatja.

weidemann 2

Átalakult a T4512-es fülkéje is, az ergonomikus belső tér egy színrendszer alapján felépített egyértelmű kapcsolóelrendezést kínál. A kormánykerék a vezető igényei szerint egyénileg beállítható, és a kabin olyan apróságokkal is gazdagodott, mint a 3 tűs dugalj, a becsukható kartámasz tároló rekesszel, valamint egy csészetartó és tárolóháló. Opcionálisan rádió és USB-csatlakozó is választható. Az új, többfunkciós botkormány még egyszerűbbé teszi az egykezes kezelést. Javítottak a hátsó kilátáson a fűtött hátsó ablakkal, míg a jobb oldalkilátás érdekében a rakodót lejtős motorháztetővel és több visszapillantó tükörrel látták el. A munkafényszórók ma már LED-verziókként az alapkivitel tartozékai.
 


Forrás: Weidemann

Címkék: újdonság, Stage V, teleszkópos rakodógép, Weidemann, Yanmar
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Egy cserépnyi bűbáj – Hogyan bánjunk muskátlink elszáradt ...

A muskátli maga a csoda! Ha kellő törődést kap, éjt nappallá téve azon fáradozik, hogy virágaival tavasztól őszig ...