TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Élmény a maximumon: az új Valtra G traktorsorozat

Élmény a maximumon: az új Valtra G traktorsorozat

Traktorok - 2020.08.28

A modern kori traktorbemutatók látványban és izgalomban felérnek egy Forma–1-es autó leleplezésével. Remek példát szolgáltatott erre a finn Valtra is, amely sokszínű, lüktető és informatív virtuális show keretében léptette színre az új G traktorszériát.

Az amerikai AGCO vállalatcsoporthoz tartozó Valtra a már meglévő és méltán népszerű A és N sorozatok közé pozícionálja a vadonatúj G széria tagjait, amelyeket a finn gyártó ötödik generációs erőgépeknek nevez. A család négy modellt foglal magában, a G105, G115, G125 és G135 traktorokat, amelyeknél a típusszám a lóerőben kifejezett teljesítményre utal, bár ehhez (némi boosttal) további 5 vagy 10 LE hozzáadódhat.

A Valtra kínálatában, ebben a kategóriában a G széria az első, amely SmartTouch kartámaszba integrált kezelőfelülettel, és a precíziós gazdálkodáshoz szükséges valamennyi kiegészítővel, képességgel rendelkezik. A Versu változatoknál alaptartozék a Valtra Connect telemetriai rendszer, de ezeknél (illetve az Active verzióknál) a terhelés-érzékelős hidraulika is a standard felszerelés része. A traktorokat az Unlimited Studio bárkinek egyénre szabja, ezt egyébként a traktorvásárlók 27 százaléka szokta kérni a finn gyártótól.

Valtra G 2

A G sorozat tipikus mindenes, hiszen a kaszálástól a bálahordásig, a permetezéstől a zöldségtermesztésig bármilyen területen felhasználható. A svéd Quicke révén magas minőségű homlokrakodóval is ellátható, tovább bővítve az alkalmazási kört. Ami a műszaki részleteket illeti, a meghajtásról a Linnavouriban tervezett, négyhengeres, 4,4 literes AGCO Power motorok gondoskodnak, amelyek immár a legszigorúbb (Stage V) emissziós normáknak felelnek meg, EGR nélkül, DOC, DPF és SCR alkalmazásával. A G125-ös modell nemcsak standard, de üzemanyag-takarékos EcoPower változatban is elérhető, ennél a kezelő választhatja ki a Power vagy Eco módot, amely lecsökkenti a motor fordulatszámát, ugyanakkor a nyomatékot akár 555 Nm-ig növeli.

Valtra G 3

Az N szériájú traktorok kistestvéreinek is nevezhető, de azoknál kompaktabb építésű és alacsonyabb teljesítményű G sorozatú erőgépek 24/24-es váltóval rendelkeznek, a hidraulikaszivattyú pedig akár 110 l/perc kapacitású is lehet. A tömeg 5140 kg, a tengelytáv 2550 mm, a fordulási sugár pedig meggyőzően alacsony, 436 cm. A hátsó emelési kapacitás 5 tonna.

Valtra G 4

A Valtra új traktoraira ugyanazok a tulajdonságok jellemzők, mint a korábbi típusokra: robusztusak, kényelmes, okosak, és könnyű működtetni, fenntartani őket. A G sorozatú gépeket eleve úgy tervezték, hogy ideálisak legyenek a homlokrakodóval végzett munkákhoz, így kellően nagy tömeg hárul a hátsó tengelyre, és a fülkéből való kilátás is zavartalan, bármilyen munkapozícióban. A tágas kabin összesen 5,7 négyzetméternyi üvegfelülettel rendelkezik (ebből 0,35 négyzetméternyi a panorámatető), a kényelemről pedig rugózott első híd, fülkerugózás, légkondi, fűthető tükrök, rengeteg tárolóhely és széles ajtónyitás gondoskodik. Az AutoTraction aktivizálásával a traktor normál munkasebességből egyszerűen, a fékpedál benyomásával megállítható. Hasznos a hill-hold (lejtőn megtartó) funkció is, valamint a hidraulika-rásegítő, amely megkönnyíti a homlokrakodós munkák végzését.


Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, bemutató, Valtra, újdonság
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kiváló minőségű magyar libahús kerülhet a Márton napi asztalra

A madárinflueza-járvány után ismét magára talált a hazai lúdágazat, az év második felében nagy lendületet vett a ...