TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 618 Ft
Benzin ára: 610 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,17
USD: 358,68
CHF: 402,97
GBP: 463,56
Hirdetés
Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a MAGTÁR Kft-nél

Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a MAGTÁR Kft-nél

Gépesítés - 2024.06.26

A MAGTÁR Kft. már régóta elkötelezett az erdészeti gépek iránt. Az ALBACH aprítógépek és a népszerű STEYR traktorok erdészeti verziói már régóta bizonyítanak a szakmában. Az Ausztriában piacvezető STEYR-Forest traktorok 75 és 350 lóerő között kiválóan teljesítenek az erdészeti körülmények között. A legmagasabb szintű biztonság érdekében gyárilag CE-minősített, robusztus haspáncéllal és bukókerettel vannak ellátva, ugyanakkor a teljes kezelői komfort megteremtésére az erdészeti gumikkal szerelhető erőgépek 180 fokban elfordítható kezelőállással rendelkeznek.

Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a MAGTÁR Kft-nél

STEYR traktor erdészeti kivitelben

Az idén 35 éves MAGTÁR Kft. folyamatosan bővíti termékpalettáját. Az ismert svéd ROTTNE márka új lendületet kapott a MAGTÁR Kft. országos szervizhálózata révén, melyet a Mátyásfa Kft. továbbra is támogat. A ROTTNE gépek alacsony fogyasztásukkal és szervizbarát kialakításukkal váltak népszerűvé. Az alacsony üzemeltetési költségek érdekében a gyártó a legtöbb általános és kopóalkatrésznek megadja a pontos méretezését, így ezek egy átlagos helyi hidraulika-szaküzletben is beszerezhetők. A keménylombos állományokban is kifejezetten jól vizsgáznak, hiszen nem csak az alváz vagy a kabin, de például még a motorháztető is kellően erős ahhoz, hogy a nehéz hazai körülményeket is tartósan jól viselje. A fülke a gépkezelők kedvence: rendkívül tágas, és kifejezetten csendes, emellett remek kilátást biztosít minden irányban a munkaterületre. A legtöbb funkció egyetlen gombnyomással elérhető, nincs szükség bonyolult és hosszadalmas keresgélésre a menüben. A ROTTNE kínálat legnépszerűbb modelljei közé tartozik a mindössze 2 méter széles H8-as harveszter, amely akár napi 80-100 m³ fát is képes dönteni és darabolni, valamint a 2,5 méter széles F10-es forwarder, amely ideális gyérítési munkákhoz. A nagyobb modellek, mint a 305 lóerős H21-es harveszter, napi akár 1.000 m³ fát is képesek feldolgozni, míg az F20-as forwarder akár 50 m³ raktérfogatra is bővíthető.

Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a MAGTÁR Kft-nél

ROTTNE H8E harveszter

A MAGTÁR Kft. továbbá számos más erdészeti gépet és adaptert kínál: jó példa erre a szintén svéd MALWA 560.4 típuscsalád, mely forwarder, harveszter és kombi kivitelben is elérhető. A gépek keskeny kialakítása (1.940 mm), alacsony talajnyomása, kiváló stabilitása és terepjáró képessége (6 kerék) rendkívül vonzóvá teszi őket. A CATERPILLAR motor, CRANAB és FTG/MOVI daru, LogMAX harveszter fej, BOSH-REXROTH hidraulika és IQUAN vezérlés garantálják a magas minőséget és termelékenységet. A teleszkópos daruval szerelt, univerzális kombi gép kiváló geometriával kifejezetten alkalmas a hazai keménylombos állományok kezelésére is.

Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a MAGTÁR Kft-nél

MALWA 560 C kombi - harveszter és forwarder egyben

A svéd gépek mellett a harveszter fejjel (vagy más erdészeti adapterrel) szerelt osztrák Wacker Neuson ET90 lánctalpas kotró is kiemelkedő szerepet játszik a kínálatban. A KONRAD GmbH által adaptált gépnél a fix kanálszárat teleszkóposra cserélték, a fülke alá - igény szerint - a hegyvidéki környezetnek megfelelő billentő mechanizmussal. Az extra hűtőn, hidro-akkumulátoron, stabilizáló pótsúlyokon, illetve a védelmi berendezéseken túl a gép legnagyobb értékét a speciális KONRAD Woody40-2 harveszter fej adja. A hagyományos döntőfejekkel összehasonlítva a megerősített, kifejezetten keménylombhoz méretezett fej előnye, hogy behúzógörgői 500 mm-re nyithatók, így akár 40 cm átmérőjű fákat is képesek kezelni.

Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a MAGTÁR Kft-nél

KONRAD Woody harveszter fej nyitható behúzógörgőkkel

A cseh KAPSEN lánctalpas vonszolók is hódítanak az erdészetek körében. Az erős, 18 lóerős benzinmotorral hajtott vaslovak megbízható partnerek a nehéz terepen. A rádió-távvezérlés nagyfokú kényelmet és biztonságot nyújt, emellett a tömör gumiból készült meghajtó kerekek, illetve a körmös heveder lánctalpak stabil, mégis rugalmas és problémamentes talajkapcsolatot biztosítanak.

Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a MAGTÁR Kft-nél

Kicsi, de erős: a KAPSEN lánctalpas vonszoló

A multifunkcionalitás jegyében: MODULARIS erdészeti adapterek

Erdészeti csípőfej, MODULARIS MD-sorozat: Leginkább egy profi metszőollóhoz hasonlítható innovatív megoldás a 3 tonnás minikotróktól a 45 tonnás óriásokig. A legkisebb csípőfej is már 70mm (keménylombban 50mm) átmérőt kezel, a legnagyobbak - 125kN-os szorítóerővel - akár egy 40 cm átmérőjű törzset is képesek elnyesni. A billentő-mechanizmussal és rotátorral szerelt kivitel kiválóan alkalmas bozótos területek hatékony tisztítására.

Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a MAGTÁR Kft-nél

MODULARIS alligátor kanál

MODULARIS Alligátor (ujjas) kanál: Legyen szó nagy méretű, nehéz rönkökről, vagy nagy mennyiségű gallyról, egy "Alligátor" számára ez nem jelent gondot. Az összesen 8-féle méretben gyártott Alligátor kanalak közül a kis kotrókhoz az alig 300 kg tömegű, bő 1 méteres nyitású kivitel ajánlott, a legnagyobb (2,5 tonna tömegű, 2,2 méter nyitású kanál) legalább 30 tonnás alapgépet kér.

A fenti adapterek különlegessége, hogy elég egyetlen központi hajtóművet megvásárolni, és ehhez számos, könnyen és gyorsan cserélhető szerszámot tudunk párosítani.

A MODULARIS tuskókiszedő-tuskóroppantó adaptere kétféle méretben készül, a hatékony tuskókiemelést és roppantást pedig a legkeményebb HARDOX acélszerkezet és a cserélhető körmök támogatják. A fej tervezésénél kiemelt figyelmet kapott a tuskókiemelés után hátra maradt gödrök visszatemetésére szolgáló "tolólap" kialakítása.

Bővebb információra lenne szüksége?

Látogasson el honlapunkra és keresse bizalommal a Magtár Kft. erdészeti gépek termékfelelősét az alábbi elérhetőségeken:

Kristofics Károly, erdészeti gépek termékfelelős

MAGTÁR Kft.

Email: kristofics.karoly@magtarkft.hu

Telefon: +36-20/500-8891

Honlap: https://magtarkft.hu/erdeszetigepek

Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a MAGTÁR Kft-nél

Címkék: magtár kft., erdészet
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Térképre kerültek a hazai ősgabona termékelőállítók - ...

Csaknem hatvan helyszín került fel arra a térképre, amely a vásárlók számára mutatja, hogy hol találhatóak meg ...