TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
KÖCKERLING ALLROUNDER: amikor a tökéletes még tökéletesebb

KÖCKERLING ALLROUNDER: amikor a tökéletes még tökéletesebb

Gépesítés - 2024.02.06

A tavasz közeledtével nem csak a természet megújulásának lehetünk szemtanúi. Nemzetközi partnereink sorra jelennek meg aktuális fejlesztéseikkel, új szériákkal, tökéletesebb modellekkel. A magágykészítési szezon előtt a német KÖCKERLING gyár háza táján nézünk szét, megismerve az újdonságokat a szezonális gépek vonatkozásában. A változások között azonban valami a régi maradt. Mindenekelőtt a kiváló minőség és az alapelv, hisz valamennyi fejlesztés szem előtt tartja az univerzalitást és a sokoldalúságot.

Az őszi hannoveri kiállításon láthatta a nagyérdemű az ALLROUNDER FLATLINE gépcsalád legújabb és egyben legkisebb tagját, melynek munkaszélessége 5 méter. A 13 cm-es kapaosztású gép művelőelemei 6 sorban kerültek elrendezésre, 70 cm-es gerendelytávolság mellett. Ez biztosítja azt, hogy a gép a szármaradványokra kevésbé érzékeny, ugyanakkor finomabb szerszámosztással alkalmasabb a magágykészítő műveletekre. A vontatásiteljesítmény-igénye 35-50 LE méterenként.

Az intenzív munkavégzést a FLATLINE „ELEPHANT” dupla rugós kapaszárai garantálják. Keresztmetszetük 90x12 mm, az általuk biztosított keretmagasság 64 cm. A gép keresztirányú talajkövetése páratlan, hisz három szekcióból áll, az úszó vonórúd pedig a kiváló hosszirányú talajkopírozásért felel. A FLATLINE aprítóhenger alkalmazásával biztosítja a kiváló szármaradvány-kezelést. A henger 360 mm átmérőjű, az érdemi munkát 6 db küllőre szerelt vágókés végzi. A felaprított szármaradvánnyal a kapaszekció garantáltan elboldogul, a növényi részek hamarabb feltáródnak, hasznosulnak. Ugyanakkor az aprítás redukálja a különböző rovarkártevők búvóhelyét, ezáltal gyéríti a populációjukat. A kések elrendezése spirálalakú, amelynek köszönhetően a terhelést egyenletesen kapják, rezonanciamentesen működnek. A megfelelő talajnyomásukat hidraulikus előfeszítés biztosítja. A henger cserélhető mellső simítóegységre, alkalmassá téve az alapművelés elmunkálására, egyengetésre.

KÖCKERLING ALLROUNDER: amikor a tökéletes még tökéletesebb

ALLROUNDER FLATLINE 500

A precíz mélységszabályozást elöl 4 db 380/55-17“ méretű kerék szavatolja. Működtetésük hidraulikus, amely egy mechanikus rudazat segítségével lehetővé teszi az egyöntetű állítást a gép elején és hátulján. A hátsó mélységet természetesen a dupla STS hengerek biztosítják, csakúgy, mint a minőségi visszatömörítést.

A henger után rendelkezésre áll egy 13 mm-es átmérőjű rugós pálcasor, szimpla vagy dupla kivitelben.

Az ALLROUNDER sorozat másik újdonsága a 12,7 méteres munkaszélességű PROFILINE gép, amely csakúgy, mint a 9,35, valamint a 14,5 méteres „rokonai” immáron integrált futóművet kaptak, amely ellentétben az eddigi hátsó verzióval sokkal stabilabban és fordulékonyabban látják el feladatukat mind a közúton, mind a szántóföldi fordulókban. Dacára a tisztességes munkaszélességnek, a sorozat tagjai a dupla csukásnak köszönhetően a közúton 3 méternél nem szélesebbek.

A lényeges alaptulajdonságok nem változtak. A széria jellemzője a négygerendelyes kivitel, a szerszámok távolsága 16,7 cm. A viszonylag nagy vázmagasságának (60 cm) és húzástávolságának köszönhetően megbirkózik nagyobb mennyiségű szármaradvánnyal is, így mind ősszel, mind tavasszal univerzálisan alkalmazható. Rugós lúdtalpkapái biztosítják a felső talajréteg teljes átmetszését, a szármaradványok egyenletes hossz-, illetve keresztirányú eloszlását és a megfelelő mértékű talajba keverését a felső 5-10 cm-es rétegben. A megújulás jegyében az átgondolt ALLROUNDER második generációs gépei immáron kiegészítő rugós „HERKULES” kapákat is használhatnak.

Felépítéséből adódóan egyenletes, jól aprított, alacsony magasságú tarlók estén tarlóhántási feladatokra is alkalmas lehet a gép, azonban a korlátozott átömlési keresztmetszet miatt nem ez a fő profilja. Mivel az ALLROUNDER rendelkezik rugós simítósorral, így alkalmazható hagyományos forgatásos művelési rendszerekben is, akár őszi, akár kora tavaszi szántáselmunkálásra, magágykészítésre. Ebben az esetben a rugós simító végzi a talaj egyengetését. A tökéletes mélységtartást immáron 3 pár mellső kerék szavatolja, a visszazárást pedig a dupla STS hengerek, természetesen elmunkáló pálcasorral kiegészítve. A sorozat szolidabb motorteljesítményre tart igényt, mint a FLATLINE modellek, méterenként 30-40 LE elegendő használatukhoz.

KÖCKERLING ALLROUNDER: amikor a tökéletes még tökéletesebb

ALLROUNDER PROFILINE 1270

Az ALLROUNDER CLASSIC függesztett magágykészítői is új családtagokat üdvözölhetnek a BIO kivitelek személyében, amelyek jellemzője, hogy nélkülözik a tömörítőhengerek alkalmazását.

A pontos mélységállítást négy darab kerék garantálja hátul és kettő elöl, természetesen hidraulikus mélységállítással, garantálva a nagyon finom fokozatú beállítást.

A hátsó kerekek nyomait egy-egy „HERKULES” kapa lazítja vissza. A függesztett ALLRUONDER-ek kapaosztása – így a BIO is – 15 cm, vázmagasságuk hasonlóan a vontatott modellekhez 60 cm. Az átfedésben dolgozó 22 cm-es lúdtalpkapák teljes keresztmetszetben megdolgozzák a területet, nem kímélve még a fejlettebb gyomokat sem. A henger helyett alkalmazott hidraulikus állítású fésűk – dupla sorban – az elvágott növényi részeket teljesen kiforgatják a talajból, így nincs meg a lehetőségük az újra sarjadásra.

KÖCKERLING ALLROUNDER: amikor a tökéletes még tökéletesebb

BIO ALLROUNDER 2.0 700

A BIO kivitelek piaci létjogosultságát az egyre intenzívebb gyomirtószer-kivonások indokolják, mindemellett kiváló magágykészítő gépek, különösen a nedvesebb tavaszi körülmények között. Jellemző megoldás – mint minden ALLROUNDER esetében –, hogy a széria lúdtalpkapák lándzsára cserélhetők, ezáltal a művelési mélység csökkenthető, nedvesebb talajviszonyok között jobban használható, gyúrás- és kenődésmentes.

A BIO sorozat eddigi 4,05; 5,25; 5,85 méteres modelljei az idei évtől kibővült mérettel immáron 7,05 méteres munkaszélességig állnak partnereink rendelkezésére.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a KÖCKERLING ALLROUNDER-ei garantálják a tökéletes magágykészítő munkagépet számunkra, és mint egy mindenes, a család tagjai tarlóhántásra, tarlóápolásra és mechanikus gyomirtásra is kiválóan alkalmasak lehetnek. Legyen szó hagyományos, avagy redukált talajművelésről, ott a helye a kínálatunkban, és ott a helye a partnereink gépudvarában.

Ennek érdekében keresse gépértékesítő kollegáinkat bizalommal!

Pataki Sándor

kereskedelmet támogató mérnökKÖCKERLING ALLROUNDER: amikor a tökéletes még tökéletesebb

 

Címkék: kite zrt., köckerling, allrounder, magágykészítés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hogyan teljesíthető, az AKG pályázattal a zöldtrágyanövény ...

Ebben az évben véget ér a VP4-10-1.1.21. kódszám alatt nyilvántartott VP AKG támogatási időszak, amely a 2022. január ...